Görüş Bildir
Haberler
Doların Sert Düşüşüne Neden Oldu: Kur Farkları Kime ve Nasıl Ödenecek?

Doların Sert Düşüşüne Neden Oldu: Kur Farkları Kime ve Nasıl Ödenecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bu akşam kabine sonrası yapılan açıklama dolarda sert düşüşe neden olurken, parasını bankalarda Türk lirası olarak değerlendirenlere verilecek kur farkı tartışma konusu oldu. Bir kamu bankası üst düzey yetkilisi, bu konuda uzun süredir çalışma yapıldığını belirterek, ilk oluşan detayları anlattı.

Paramedya konuşan banka yetkilisi, kur farkı ödemesi için öncelikle vade şartının bulunacağını belirterek, detayları şöyle anlattı:

“Öncelikle vade söz konusu olacak. Kur farkı kademeli olarak ödenecek. 6 ve 12 ay parasını TL mevduatta tutan  tasarruflar sahiplerine kısmi ödeme yapılacak. Henüz oran belli değil ancak örnek vermek gerekirse 6 ay vadelide parasını tutan kişi kur farkının yüzde 50’sini alacak. 1 yıl tutan ise farkın yüzde 100’nü ve aynı zamanda mevduattan kazandığı faizi alacak.”

Farkı hazine ödeyecek

Farkı hazine ödeyecek

Yine ilk çalışmalara göre, olası kur farkını banka sistemlerinde yapılacak bir çalışma ile sistem otomotik olarak atayacak. Yani vergi keser gibi ortaya çıkacak rakam Hazine tarafından fark aktarılacak. Sistemdeki düzenlemenin ocak ayı içerisinde tamamlanması bekleniyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
47
35
21
14
8
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
SU

Merak etmeyin max 1 haftaya yine 18-19’ları hatta 20’leri görecek! Piyasaların ateşini alsın yeni yıl öncesi millet patlamasın diye yapılmış örtülü bir faiz bu!

Bozkurt

Dün 12.93 TL idi, bugün yine 13.53 TL'ye yükselmiş. Benjamin vurgunun tadını aldı. Arada yaparlar böyle.

Bilirkişi Raporu

Bankacılar akşam hızlı satışla algıyı yarattı. Önümüzdeki süreçte 15-18 liradan panikle döviz alan halk da panikle 11-13 den satmaya başlar. Sonra bankacılar... Devamını Gör

denemecelersss

Hedge kur farkı sisteine geçmişiz kısaca :) uzun vadede fayda getirmez sadece piyasayı dinginlemek için yapıldı.

Mr Logical

Bugün döviz cinsinden borçlarımı kapattım, o yüzden. Ben ödememiş olsam yarın 20'yi geçerdi kur. Evren nasıl yapsak da her adımda zarar ettirsek diye birlik ... Devamını Gör