Görüş Bildir
Haberler
1 Dolar Ne Kadar, Kaç TL? Dolar Rekor Kırdı mı?

1 Dolar Ne Kadar, Kaç TL? Dolar Rekor Kırdı mı?

Dolar/TL, ABD enflasyon verisinden sonra doların kuvvetlenmesi ve gelişen piyasa para birimlerinin baskısıyla zirveye tırmanmaya devam ediyor. Türk Lirası son iki günde dolar karşısında yüzde 1,5 civarında değer kaybetti. Dün yayınlanan  ABD enflasyon verisinden sonra 9,87'lere kadar tırmanan dolar kuru bugün 9,95'i aşarak tarihi bir rekora imza attı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türk Lirası son iki günde dolar karşısında yüzde 1,5 civarında değer kaybetti. 11 Kasım itibariyle; 9,87'ye ulaşan dolar tarihi bir rekora imza attı. ABD'de açıklanan enflasyon verileri sonrasında 31 yılın en yüksek rakamına  çıkmasının ardından faiz artışının beklenenden daha önce yapılacağı endişesiyle dolara olan talebi küresel anlamda arttırdı.

Yabancı Yatırımcı Türkiye'yi Terk Ediyor

Yabancı Yatırımcı Türkiye'yi Terk Ediyor

Türkiye'de   faiz indirimlerine devam edileceği endişesi de kurda baskı yaratmaya devam ediyor. Bununla birlikte dış borç ödemeleri bir diğer faktör olarak öne çıkıyor.

Piyasalarda takip edilen bir diğer konu ise yabancı yatırımcı eksikliği. Yabancı yatırımcılar oldukça düşük seviyelere çektikleri TL cinsi varlıklarından çıkıyorlar. Bankaların  hesaplamalarına göre yabancı yatırımcı swap işlemlerinde son yedi haftanın toplam çıkışı 6.2 milyar dolara ulaştı.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın