Görüş Bildir
Haberler
Dolar Ne Kadar Oldu? 8 Aralık Euro ve Dolarda Son Durum...

Dolar Ne Kadar Oldu? 8 Aralık Euro ve Dolarda Son Durum...

Buse
08.12.2020 - 11:10

Bir süredir Kovid-19 virüs teşviklerinden etkilenen dolar fiyatları 7.80 lira sınırı etrafında işlem görmeye devam ediyor. Haftanın ikinci işlem günüde sakinlik trendini elinde tutan dolarda yıl sonuna kadar bir değişiklik olacak mı araştırılıyor. Uzmanların açıklamaları piyasaya yön verirken gözler açıklamalar ve aşı haberlerinde. 2021 yılına birkaç hafta kalmışken kurlarda çarpıcı bir gelişme olacak mı merak ediliyor. İşte 8 Aralık dolar ve euroda son durum.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Piyasalar perşembe ve cuma günü açıklanacak olan işssizlik oranı ve cari dengeye kadar fiyatlanacak önemli bir verinin bulunmadığı piyasalarda aşı gelişmeleri ve siyasi gündemi takip ediyor. Fed Başkanı Powell'ın ortalama enflasyon beklentisini açıklamasının ardından dolar fiyatları 7.8 sınırı etrafında fiyat belirliyor. Doların hareketlenmesi aynı zamanda dolar birikimi olanların da merak ettiği bir konu. Dolara yatırım yapanlar ise dolar yükselir mi araştırmalarına odaklanmış durumda.

Dolar Ne Kadar Oldu?

Yapılan enflasyon açıklamalardan sonra döviz kurlarındaki dalgalanmalar vatandaşları meraklandırıyor. Bugün sabah saat 10.00 itibariyle dolar/TL 7.83'de, euro/TL ise 9,48 civarında işlem görüyor.

Memurlara 2021 yılının ilk 6 ayı için ocakta yüzde 3 de toplu sözleşme zammı ödenecek.

Memurlara 2021 yılının ilk 6 ayı için ocakta yüzde 3 de toplu sözleşme zammı ödenecek.

Polis, hemşire, düz memur, öğretmen, imam, kamu görevlisi, düz memur gibi devlet kadrosunda çalışan memurlara yüzde 3 oranında maaş zammı uygulanacak. Ocak 2021 memur maaşlarına enflasyon oranı ekleyebilmek için, açıklanan enflasyon oranlarının şu an içinde bulunduğumuz 2021 ikinci altı aylık diliminde yüzde 3'ten daha fazla açıklanması gerekiyor. Toplu sözleşme gereğince hakem heyeti tarafından memurlara 2021 yılı için %3 + %3 oranında zam yapılması ilan edilmiş ve imzalanmıştı. Buna duruma göre, 2020'nin ikinci yarısındaki açıklanan enflasyon oranı yüzde 4.49 olarak da gerçekleşebilir. Emekli ve memurların bu hesaba göre 2021 Ocak ayında alacakları zam oranı yüzde 3.49 olacak gibi görünüyor.

Memur emeklisi ve memurların yapılan yüzde 3'lük artışa ek olarak yüzde 0.62 farkı çıktığı görülüyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı 4 aylık enflasyon oranına göre yüzde 4.62 olma ihtimali duruyor. Memur maaş zammının açıklanması için son olarak 2 veri kaldı. 3 Ocak 2021'de açıklanacak enflasyon oranı ile milyonlarca emekli ve memurun zam oranı belirlenecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın