Görüş Bildir
Haberler
Dolar'da Yeni Zirve: 18 TL'ye Ulaştı

Dolar'da Yeni Zirve: 18 TL'ye Ulaştı

Dolar/TL yeni haftanın ilk işlemlerinde rekor tazeledi. Hafta sonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, faiz indirimleri konusunda 'Benden başka bir şey beklemeyin' açıklaması yapmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dolar/TL kuru yeni haftaya rekorla başladı. Kur ilk işlemlerde günlük yüzde 9,5'e varan yükselişle saat 18:35’de 18'i geçti.

Euro/TL kuru ise bugün 20 seviyesini görmüştü.

10 yıllık tahvil faizinde de yukarı yönlü ivmelenme devam etti. Türkiye'nin 10 yıllık tahvil faizinde ilk kez yüzde 23 seviyesi görüldü. Risk primi ise 619 baz puan seviyesine çıktı.

'Benden başka bir şey beklemeyin'

'Benden başka bir şey beklemeyin'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonu farklı platformlarda yaptığı açıklamalarında faiz karşıtı söylemine devam etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam para politikalarından finansal piyasalardaki kontrollü kambiyo rejimi ve olağanüstü hal iddialarına kadar çok sayıda başlık hakkında açıklamalarda bulundu. Faiz indirimleri konusunda “Benden başka bir şey beklemeyin” diyen Erdoğan, “Bir Müslüman olarak naslar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğini” vurguladı.

“Kontrollü kambiyo rejimi gibi zırvalıkları gündeme getirenleri de asla masum görmüyoruz. Türk ekonomisi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da serbest piyasa ekonomisi kurallarına uygun şekilde yoluna devam edecektir. Döviz kurundaki istikrarı bu tür zırva yöntemlerle değil, piyasanın kendi işleyişi içinde sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
8
8
3
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Yarra yedik diye yorumladım, başka bir açıklaması olamaz.

V for Valkyr

Hayır, ünlü bir astroloğun da dediği gibi henüz "siki tuttuk". Onu yeme aşamasına daha sonra geçeceğiz.

Batuhan Aktepe

Göğsüm daralıyor, yüreğim kanıyor, olmasaydı sonumuz böyle. Daha da bu adama oy verene ben ne diyeyim

Firacher

bütün parayı dolara çevirin bari elinizdeki para düşmesin sabit kalır.