Görüş Bildir
Haberler
Doğu Akdeniz: Türkiye ve Yunanistan Görüşmelere Başlamayı Kabul Etti

Doğu Akdeniz: Türkiye ve Yunanistan Görüşmelere Başlamayı Kabul Etti

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Türkiye ve Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'de çatışmayı önleme mekanizmaları kurmak için teknik görüşme yapma kararı aldığını açıkladı. 

Türk Dışişleri'nden yapılan açıklamada 'Bu görüşmeler, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ikili meselelerin çözümüne değil, esasen iki ülke askeri makamları arasında evvelce ikili düzeyde de ele alınan düzenlemelerle alakalıdır' denildi. Ayrıca iki ülke arasındaki sorunlara kalıcı çözümler bulunması için “önkoşulsuz olarak diyaloğa hazırız” denildi.

Adı açıklanmayan bir Yunan yetkili ise gerilimin düşmesinin ancak bütün Türk gemilerinin Yunanistan kıta sahanlığından derhal çekilmesiyle mümkün olacağını savundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Stoltenberg, yazılı açıklamasında, 'Türk ve Yunan liderlerle yaptığım görüşmeler sonrasında iki müttefik ülke, Doğu Akdeniz'de askeri çatışmayı önleme mekanizmaları kurmak ve kazalarla olayları önleme riskini azaltmak için NATO'da teknik görüşmelere başlamak üzere mutabakata vardı' ifadesini kullandı.

Türkiye ve Yunanistan'ı 'iki değerli müttefik' olarak niteleyen Stoltenberg, NATO'nun ortak güvenliği etkileyen konular için en önemli istişare platformu olduğunu belirtti.

Stoltenberg, 'NATO dayanışması ruhu içinde gerilime çözüm bulmak için tüm ilgili müttefik ülkelerle yakın temas içinde kalmaya devam edeceğim' değerlendirmesinde bulundu.

Merkel ve Erdoğan arasında Doğu Akdeniz görüşmesi 👇

Türk Dışişleri: Önkoşulsuz olarak diyaloğa hazırız

Yunan yetkili: “Açıklama gerçeklerle bağdaşmıyor”

Yunan yetkili: “Açıklama gerçeklerle bağdaşmıyor”

Ancak Associated Press (AP) haber ajansına konuşan Yunan bir yetkili, NATO’da teknik görüşmelere başlanacağının gerçeklerle bağdaşmadığını söyledi.

Adını vermemek koşuluyla konuşan Yunan yetkili, gerilimin düşmesinin ancak bütün Türk gemilerinin Yunanistan kıta sahanlığından derhal çekilmesiyle mümkün olacağını savundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğu Akdeniz'de Türkiye - Yunanistan anlaşmazlığı

Doğu Akdeniz'de Türkiye - Yunanistan anlaşmazlığı
onedio.com

Akdeniz'in doğusunda zengin doğal gaz yataklarının keşfedilmesinden bu yana, bölgedeki yetki alanları konusunda derin görüş ayrılıkları yaşanıyor.

Söz konusu bölge üzerinde hak iddia eden Türkiye ve Yunanistan, bir süredir savaş gemilerini hak iddia ettikleri bölgede yüzdürüyor.

Söz konusu bölge üzerinde hak iddia eden Türkiye ve Yunanistan, bir süredir savaş gemilerini hak iddia ettikleri bölgede yüzdürüyor.

NATO müttefiki olan iki ülke arasındaki ilişkiler uzun bir süredir son derece gergin bir seyir izliyor.

Doğu Akdeniz gerilimine ilişkin detaylı içerikler 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
9
7
5
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Arc noise

Yunanlıların bu bölge üzerinde hiç bir hakları yok. Ne görüşmesi ki bu?

Yılmaz Esen

Valla Lozanda şartlar belli 3deniz mili ve adalar silahsız bu piçler taaa antakyaya kadar istiyor amk. Utanmasalar tuz gölününü, Seyhan nehrinde oluşan adacı... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

panpa uzay çalışmalarına başlıyoruz yakında. şu 2023 bi gelsin önce erdoğanın sonra allahın izni ile marsta koloni kuracaz. kasma bu kadar. zaten dünyanın so... Devamını Gör

Xena

Doğu Akdeniz'i bunlara bırakırsanız, o masadan saçma sapan bir karar ya da gizli bir aptalca anlaşma çıkarsa bu ülkeyi terk ederim. Biliyorum ülkeyi terk etm... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

tamda kahvemi yudumluyodum:d nasıl denk geldi. gelde temizle şimdi ama çok iyiydi:D