Görüş Bildir
Haberler
Doğada Huzur Arayanlar Buraya! Karaman'da Kamp Yapabileceğiniz 10 Mükemmel Yer

Doğada Huzur Arayanlar Buraya! Karaman'da Kamp Yapabileceğiniz 10 Mükemmel Yer

Ibrahim Kucuk
27.08.2016 - 16:45

4 mevsimi hissettiğimiz ve yaşadığımız güzel Karaman ve civarında tam kamp yapmalık bir hafta sonu tatili, kafa dinlemek, doğayla iç içe olmak için, arkadaşlarınızla veya yalnız huzuru tatmak için, kamplı geziler yapmak ve bu yerleri bilmek için... 

Bizimki gibi 4 mevsim, yazın ve kışın en iyisini yaşayabileceğiniz, karın soğuğuna, güneşin sıcağına, ormanların yeşiline ve içinde bulunduğumuz sıcak yaz günlerinde en güzel yaylada serinleyip rahatça gidebileceğiniz bir yer Karaman. Kamp yeri arayanlar için güzel olduğunu düşündüğüm alternatif seçenekleri beğeninize sunuyorum. Eğer ki karavanınız da varsa mükemmel anlar sizi bekliyor. İşte karşınızda kamp yapabileceğiniz tam 10 eşsiz mekan. Çoğu için çok uzaklara gitmeye de gerek yok, genelde merkeze oldukça yakınlar.

Şimdiden kamp malzemelerinizi ayarlayın, sırtta çanta, çadır, mat, uyku tulumu, semaver... Bir an önce yola çıkın!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yeşildere (İbrala) Vadisi, Nalıma Mevkii

1. Yeşildere (İbrala) Vadisi, Nalıma Mevkii

Yeşildere (İbrala), Güney Anadolu Torosları’nın eteklerinde yer almaktadır. İç Anadolu ve Akdeniz’i birbirinden ayıran iklim çizgisinde 1120 metre yüksekliktedir.

Dört mevsimin doyasıya yaşandığı Toroslar'ın gizemli vadisindeki kuytu köşesinden, yeşilin her tonu, çiçeklerin tüm kokusu ve Yunus’un sevgisi gibi hep akıp giden İbrala Deresi'nin yanında kamp yapabilirsiniz.

2. Karaman'ın Grand Canyon'u - Gödet Vadisi, Saklı Cennet

2. Karaman'ın Grand Canyon'u - Gödet Vadisi, Saklı Cennet

Karaman Merkez Güldere Köyü sınırları içerisinde yer alan Gödet Vadisi, Saklı Cennet ve Kaya Kilise Mağaraları doğal güzellikleri ve tarihi kalıntıları ile doğa severlerin uğrak mekanlarından birisidir.

Saklı Cennet, vadi içerisinde akan deresiyle, patika yolları ve doğasıyla kamp yapacağınız ideal yerlerden birisidir.

3. Hacıbaba Dağı ve Yaylası, Kızılkaya

3. Hacıbaba Dağı ve Yaylası, Kızılkaya

Kızılyaka Köyü'nden Hacıbaba Dağı'na doğru, orman içindeki yolun sonunda bulunan, köylülerin kendi imkanlarıyla yaptığı, arazide hayvan otlatırken mescit ve oda olarak kullandıkları bina etrafında kamp yapabilirsiniz.

Bölgede tuvalet, çeşme mevcut olup kış aylarında da köylülerden izin almak ve temiz bırakmak şartı ile kullanabilirsiniz.

Bülbül sesleriyle, gece dolunayla, yıldızlarla muhteşem bir görüntüsü olan Hacıbaba Dağı gerçekten güzel bir yer.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Macera arayanlar ise yalnız gitmemek koşuluyla, bahsettiğimiz yayladan dağın görünen yüzünden zirveye doğru tırmanarak ulaşabilecekleri Karaman'ı gören en üst sırtın altında kalan bölgede konaklayacakları güzel bir çayırlı mera var(2000-2100m civarı). Bölgenin rakımı yüksek olmasından dolayı hava muhalefetleri ve yabani hayvan tehlikesi olup tırmanış ve yürüyüş gerektirdiğinden ve en az 2-3 saat boyunca yerleşim yerine ulaşamayacaklarından dolayı bilinçli kişilerle gitmelerinde fayda vardır. Yazımızla gaza gelmeyiniz!

4. Bucakkışla Göz Mağarası Mevkii

4. Bucakkışla Göz Mağarası Mevkii

Mağara, Göksu Nehri'nin batı yamaçlarında, doğu-batı yönünde yaklaşık 1 km uzunluğunda bir doğal mağaradır. Dip kısımlarında bir gölet bulunmaktadır.

Buradan çıkan su mağaranın aşağısında bulunan büyük çınar ağaçlarının dibinden Göksu Nehri'ne karışmaktadır. Mağaranın yapısı mermer olup, içerisinde görsel açıdan insanlara hoş gelebilecek nitelikte çok sayıda sarkıt ve dikitler bulunmaktadır.

5. İbrala Barajı, Yeşildere

5. İbrala Barajı, Yeşildere

Yeşildere Akköprü'ye gelip eski asfalt yoldan içeri girdikten sonra baraja ulaşın veya su altında kalan Denircik Köyü civarında istediğiniz bölgede kamp yapabilirsiniz.

Balık tutma merakı olanlar varsa uygun dönemlerde ve uygun koşullarda balığınızı tutarken aynı zamanda çaylarınızı yudumlayıp arkadaşlarınızla hoş sohbetler edebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Gezende Barajı, Ermenek

6. Gezende Barajı, Ermenek

Göksu'nun kolu olan Ermenek Çayı'ndan beslenen baraj gölünde alabalık ve elektrik üretimi yapılmaktadır.

Her mevsim gezilebilir olmasına rağmen, ilkbaharda çiçeklerin açtığı zaman ve sonbaharda renk değişim zamanı daha da etkileyici olmaktadır.

Bölgeye uzaklık, Karaman Ermenek'ten 40, Mersin Mut'tan 65 km'dir.

7. Değirmenbaşı (Erbişim) Köyü

7. Değirmenbaşı (Erbişim) Köyü

Eski ismi Erbişim olan Değirmenbaşı, Karaman merkeze 30 km uzaklıktadır. Bölgede karaçam, ardıç, kızılçam ağaçları mevcuttur.

Köyün doğusundan akan Yolagat Deresi'nin devamı olan Koacadere Haziran ayının sonuna kadar gür akarken, Haziran ayından sonra derede suyun kısım kısım kuruduğu gözlemlenmiştir.

Kamp yapmak isteyenler dere kenarında orman içinde huzuru kucaklayabilirler.

8. Nunu Vadisi, Bucakkışla

8. Nunu Vadisi, Bucakkışla

Bucakkışla'dan gidilen ve Çatak, Dağkonak, Göcer, Çukur, Bayır, Akçaalan köyleri arasında yer alan Nunu Vadisi Dünya Mirası Listesi'ne girmeyi hak edecek güzellikte.

Vadinin tam ortasından yani kuzeyden girip güneyden çıkan Göksu Nehri turkuaz rengiyle bizleri büyülüyor. Vadi meşe, kızılçam, ardıç, karaçam, göknar, sedir ve yabani nar ağaçlarıyla muhteşem bir doğaya sahip. Mevsim itibariyle giderseniz suya girmemek için kendinizi tutamazsınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Gökçe Çamlığı

9. Gökçe Çamlığı

Karaman'dan Mut yolundan ulaşılan Gökçe Çamlığı'nın etrafı tel örgüyle çevrili. Bölgede seyir terası, çeşme, tuvalet, yürüyüş parkurları gibi birçok şey mevcut.

Risk almam mis gibi pazar kahvaltımı da yaparım arkadaşlarımla güle oynaya kamp da yaparım diyenler için vazgeçilmez bir alan. Değerlendirmek lazım!

10. Karadağ Krater Çukuru

10. Karadağ Krater Çukuru

Karaman Kılbasan Kasabası'ndan ulaşılan Karadağ'a çıkmak için alternatif iki yol mevcut. Araç ile kolay ulaşım sağlanacak yollardan Madenşehri ve Değle Köyleri üzerinden krater çukuruna ulaşabilirsiniz.

Çukurda yörede bulunan köylülerin yayla evleri mevcut, bu evlerde elektrik, su, telefon gibi teknolojinin nimetleri olmasa bile hoş sohbet ve muhabbet var.

Karadağ'da bulunan krater çukurunda kamp yapmak size inanılmaz bir deneyim yaşatacaktır.

Tüm doğa ve macera severleri bekliyoruz...

Gezgİn İz

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
48
21
8
3
3
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın