Görüş Bildir
Haberler
Diyet Yapanlar Toplanın: Şeker Oranı Düşük Olan Meyveleri Açıklıyoruz

Diyet Yapanlar Toplanın: Şeker Oranı Düşük Olan Meyveleri Açıklıyoruz

Özlem Taner
23.02.2023 - 07:03

Meyveler, enerji, besin, su, vitamin, lif ve antioksidan kaynağıdır. Meyveler doğal şeker içerir. Bu doğal şeker vücuda zararlı değildir. Minimum şekere sahip olan ve bu nedenle şeker hastaları ve kilo kontrolü sağlamaya çalışan kişilerin ölçülü bir şekilde tüketebileceği meyvelere gelin hep beraber bakalım 👇

1. Portakal

1. Portakal

Orta boy bir portakal ortalama 12 gram şeker içerir. Portakal önerilen günlük C vitamini miktarından daha fazlasına sahiptir.

2. Limon

2. Limon

Şeker oranı az meyveler arasında C vitamini deposu olan limon da yer almaktadır. Limon ya da misket limonu 1 veya 2 gram şeker içermektedir. Eğer günlük iştihanızı frenlemek istiyorsanız güne 1 su bardağı limonlu su içerek başlayabilirsiniz.

3. Elma

3. Elma

Orta boy bir elma sadece 19 gram şeker içerir. Elma yemek yerine suyunu tercih ederseniz kan şekeriniz daha fazla yükselme potansiyeline sahip olur.

4. Greyfurt

4. Greyfurt

Greyfurt şekerli atıştırmalıklara alternatif olarak harika bir seçenektir, ancak ihtiyaçlarınıza bağlı olarak hepsini yemek istemeyebilirsiniz. Yarım greyfurt 8 gram şeker içerir.

5. Çilek

5. Çilek

Çilekteki şeker oranı, bir çok meyveye göre çok düşüktür. Tatlı bir meyve olduğu düşünülse de, çilek şeker oranı çok az bir meyvedir. Bir fincan çilek sadece 7 gram şeker içerir ve gereken günlük C vitamini ihtiyacınızı karşılar.

6. Avokado

6. Avokado

Avokado, en az şekerli meyveler grubundadır. Meyve denilince akla gelen ilk şey tam olarak olmasa da, avokado gerçekten meyvedir ve doğal olarak şeker oranı düşüktür. Avokado sadece yaklaşık 1 gram şeker içerir.

7. Şeftali

7. Şeftali

Bir orta boy şeftali yaklaşık 13 gram şeker içerir. Aslında çoğumuz şeftalinin şeker oranın düşük olduğuna pek inanmayız fakat orta boy şeftali 13 gram şeker içerir ve bu oran gerçekten düşüktür.

8. Kivi

8. Kivi

Kivi, C vitamini bakımından zengindir. Kivi 6 gram şeker içerir. Kivi, ilk hasat edildiğinde sert ve ekşimsi bir tatla karşınıza çıkıyor. Yaklaşık bir hafta sonra ise kivinin çok daha tatlı ve yumuşak olduğunu söylemek mümkündür.

9. Böğürtlen

9. Böğürtlen

Böğürtlende de çilek gibi kase başına yaklaşık 7 gram şeker bulunur. Böğürtlen aynı zamanda çok zengin bir lif kaynağı ve antioksidandır.

10. Ahududu

10. Ahududu

Bir kase ahudududa yalnızca 5 gram (1 çay kaşığı kadar) şeker bulunur. Zengin lif içeriği sayesinde hem çok sağlıklıdır hem de insanı tok tutar.

11. Ananas

11. Ananas

100 gram ananasta 10 gram şeker vardır. Günde birkaç dilim taze ananas yemek, vücudunuzu zararlı serbest radikallerden ve hastalıklardan koruyabilir, vücudun organlarını ve kanını temizleyerek sindiriminize yardımcı olabilir, enerji alımınızı artırabilir ve metabolizmayı hızlandırabilir, saçınızı, cildinizi, tırnaklarınızı ve dişlerinizi besler ve sağlıklı beslenmenize yardımcı olur.

12. Karpuz

12. Karpuz

Karpuz, yazın sembolü olarak bilinen ve her zaman serinleten eşsiz meyvelerden biridir. Bu kadar lezzetli bir meyvenin şeker oranının düşük olması size garip gelebilir. Ancak karpuzda tahmin ettiğinizden çok daha az şeker vardır. Ortalama bir kase karpuzda yaklaşık 10 gram şeker bulunur.

13. Erik

13. Erik

100 gram erikte 10 gram şeker vardır. Erikler, karbonhidrat yedikten sonra kan şekeri artışını yavaşlatmaya yardımcı olan lifle doludur.

14. Kavun

14. Kavun

100 gram kavunda 8 gram şeker bulunur. Antioksidanlar, vitaminler ve besinler açısından yoğundurlar ve sağlık yararları deposudurlar. Sağlıklı görme gücünü artırmaktan, kan basıncını düzenlemekten, kan akışını artırmaktan bağışıklığa kadar kavunlar, diyetinize son derece sağlıklı bir katkı sağlar

15. Ejder meyvesi

15. Ejder meyvesi

100 gram ejder meyvesinde 7.6 gram şeker bulunuyor. İyi bir kalsiyum ve fosfor kaynağı olduğundan, ejderha meyvesi kemiklerinizi ve dişlerinizi güçlendirmeye yardımcı olur ve doku oluşumu ve onarımında rol oynar.

Diğer içeriklerimiz de ilginizi çekebilir:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın