Görüş Bildir
Haberler
Diyarbakır Sur'da Sokağa Çıkma Yasağı Sona Erdi

Diyarbakır Sur'da Sokağa Çıkma Yasağı Sona Erdi

ATKN
07.09.2015 - 08:44 Son Güncelleme: 07.09.2015 - 08:53

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki sokağa çıkma yasağı sona erdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: Abdülkadir Konuksever / Al Jazeera 

İki polis memurunun şehit olduğu, 8'i polis 11 kişinin yaralandığı Sur İlçesi'nde bu sabah okağa çıkmasının kaldırılması ile yaşam kısmen normale dönerken, jandarma tarafından Sur İlçesi'ne bağlı Büyükkadı Mahallesi'ne yapılan operasyonda silahlar ele geçirildi. Diyarbakır Valiliği'nden sokağa çıkma yasağının kaldırılması ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, şöyle dedi: 

'Halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi gereğince, ilimiz Merkez Sur İlçesi'nde sur içinde kalan bölgede (Abdaldede, Alipaşa, Cami Kebir, Cami Nebi, Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, İskenderpaşa, Melikahmet Ziya Gökalp, Lalebey, Süleyman Nazif, Savaş, Cemal Yılmaz mahallelerinde) 06.09.2015 Pazar günü 09.30'dan geçerli olmak üzere sokağa çıkma yasağı kararı alınmıştı. Sur ilçemizde yapılan çalışmalar sonucunda huzur ve sükunetin sağlanması üzerine 07.09.2015 Pazartesi günü saat 06.00'dan itibaren sokağa çıkma yasağı kaldırılmış olup, vatandaşlarımıza sokağa çıkma yasağı konusunda göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı teşekkür ederiz.'

Dün olayların meydana geldiği ve 2 özel harekat polisinin şehit olduğu, 8'i polis 11 kişinin yaralandığı olaylardan sonra sakin geçen gece ardından Sur ilçesinde bugün sabah saatlerinde sokağa çıkma yasağının kaldırılması ile ilçede yaşam kısman normale döndü. Ana caddelerdeki işyerleri açılırken, ara sokaklarda bulunan bazı işyerlerinin henüz açılmadığı görüldü. Dünkü gün boyu yaşanan çatışmaların izleri halen dururken, olaylar ile ilgili çok sayıda kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öte yandan, Diyarbakır İl Jandarma ve Sur İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri merkez Sur İlçesi'ne bağlı Büyükkadı Mahallesi'nde silah ve mühimmat kaçakçılığına yönelik operasyon gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında bir kişinin evinde Kalaşnikof piyade tüfeği, 2 Kalaşnikof şarjörü, 87 Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, M1 piyade tüfeği, 55 M1 fişeği, 7.65 çapında 2 ruhsatsız tabanca, 7.65 milimetre çapında 37 abanca fişeği, 5 tabanca şarjörü, 1 ruhsatsız av tüfeği, 4 av tüfeği fişeği, namlusu değiştirilmiş 9 milimetre çapında kuru sıkı tabanca, kuru sıkı tabanca şarjörü, 3 kuru sıkı tabanca fişeği ele geçirildi. Ele geçirilen silah ve mühimmat ile ilgili 1 kişi gözaltına alındı.

DHA ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0