Görüş Bildir
Haberler
Diyarbakır'da Mayınlı Tuzak, Van'da Çatışma: 3 Şehit

Diyarbakır'da Mayınlı Tuzak, Van'da Çatışma: 3 Şehit

Onedio Medya
13.11.2015 - 09:35 Son Güncelleme: 13.11.2015 - 17:49

Van'ın Erciş ilçesinde bir eve operasyon düzenleyen güvenlik güçleriyle evde bulunan PKK'lılar arasında çatışma çıktı, 1 astsubay şehit oldu. Diyarbakır'ın Lice İlçesi kırsalında ise teröristler tarafından yola döşenen mayın, yol güvenliğini sağlayan askerlerin geçişi sırasında patlatıldı. Patlamada 2 asker şehit oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Van'ın Erciş ilçesinde Gergili Mahallesi'ndeki bir evde PKK mensuplarının bulunduğu bilgisini alan ekipler, operasyon düzenledi.

Evdeki PKK'lıların güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla saldırması üzerine çıkan çatışmada bir astsubay şehit oldu.

Genelkurmay'dan açıklama

Genelkurmay'dan açıklama
İçeriğin Devamı Aşağıda

Erciş'te Astsubay Ahmet Çelik'in şehit olduğu çatışmayla ilgili Genelkurmay Başkanlığı açıklama yaptı. Çatışmanın halen devam ettiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

'13 Kasım 2015 tarihinde saat 06.30’da Van ili Erciş ilçesinde bir evde Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerin bulunduğu duyumu üzerine icra edilen operasyon esnasında çıkan çatışmada kahraman bir silah arkadaşımız şehit olmuş, kahraman üç silah arkadaşımız ise hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup, tedavilerine devam edilmektedir. Çatışma halen devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz.'

Lice'de mayınlı tuzak: 2 şehit

Lice'de mayınlı tuzak: 2 şehit

Diğer bir yandan Diyarbakır'ın Lice İlçesi kırsalında PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen mayın, yol güvenliğini sağlayan askerlerin geçişi sırasında patlatıldı. Patlamada 2 asker şehit oldu.

Diyarbakır'ın Lice ilçesi Lice- Bingöl yol ayrımında Tavşantepe mevkisinde yol güvenliğini sağlayan askerlerin geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından önceden yola döşenen mayın patlatıldı. Patlamada bir jandarma uzman çavuş ve bir jandarma onbaşı şehit oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Genelkurmay'dan açıklama

Genelkurmay'dan açıklama

Genelkurmay, internet sitesinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

'13 Kasım 2015 tarihinde saat 12.20’de Diyarbakır/Lice bölgesinde yol emniyeti faaliyeti icra eden unsurlarımızın arazide tertiplendiği mevzide, Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca önceden yerleştirilen El Yapımı Patlayıcı düzeneğinin infilak etmesi sonucu kahraman iki silah arkadaşımız şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.'

DHA ve TSK

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda