Görüş Bildir
Haberler
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan Bekarlara 'Evlenin' Çağrısı ve 5S Tavsiyesi...

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan Bekarlara 'Evlenin' Çağrısı ve 5S Tavsiyesi...

Ulaş
29.11.2021 - 12:48

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve eşi Seher Erbaş, çevrim içi olarak gerçekleştirilen 'Aile: Sevgi, Şefkat ve Merhamet' konulu Yurt Dışı Aile Semineri programına katıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erbaş, bekarlara tavsiye verdiği açıklamasında evlilikten korkulmaması gerektiğini söyledi.

Açıklamalarına devam eden Ali Erbaş, evlilikte paylaşmanın önemine vurgu yaptı.

'Sorumluluğun ne kadar önemli olduğunu ama korkulacak bir şey olmadığını da vurgulamamız lazım.' diyen Erbaş, evliliğe adım atıldığında sabrın ailenin yürümesi için en öncelikli şeylerden olduğunu da belirtti.

5s tavsiyesi...

5s tavsiyesi...

'Evliliğe adım atmakla benlikten çıkıp biz oluyoruz. Orada ben yok, ben dediğiniz zaman sıkıntılar başlar.' ifadesini kullanan Başkan Erbaş, konuşmasına şöyle devam etti:

'Hani 5S formülümüz var ya, sevgi, saygı, sadakat, sabır, selamet diyoruz. Ailenin eğer sağlıklı bir şekilde yürümesini istiyorsak, ki bunu herkes ister, istemeyen olmaz, orada karşılıklı sevgi, saygı olacak. Sadakat yani dürüstlük, bu çok önemli. Çocukların anne babalarına karşı, eşlerin birbirlerine karşı çok dürüst olması lazım. Sadakat burada çok önem arz ediyor ama sabırsız bunlar olmaz. Cenab-ı Hak, Peygamberlere sabırla ilgili dua öğretiyor; 'Allah, sabredenlerle beraberdir. ' 'Rabbimiz bizim üzerimize sabır yağdır. ' buyuruyor. Sabrın en çok lazım olduğu yer ailedir. Ailede eşler birbirlerine karşı sabırlı olacak, çocuklar kendi aralarında sabırlı olacak, anne baba çocuklarına karşı sabırlı olacak, çocuklar anne babalarına karşı sabırlı olacak. Ailenin sağlıklı bir şekilde yürümesini en önemli ilaçlarından birisi sabırdır.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
51
33
27
9
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Burhan

Şuan evlilik arefesindeyim. Beyaz eşya Buzdolabı - Çamaşır Makinesi ve Bulaşık Makinesi 3lüsü 14 bin TL. Nasıl alacağım bunu ?

Nurettin Bayar

Nerden aldın hocam, ucuza almışsın. Ben sadece buzdolabını 8000'ne aldım, ki sıradan bir buzdolabı.

Kzlt

İş eş aş Ali Erbaş. - Diyor felsefeyi sever misiniz - Ali diyor biz hep dönerciyiz - Luther diyor kız Machiavelli hı - Şampiyon biziz diyor Ali - Attığımız g... Devamını Gör

TT

Senelik "16 milyar 98 milyon 580 bin TL" bütçe alan tırtıl konuştu..