Görüş Bildir
Haberler
Diyabet Hastaları İçin "Uzak Durulması Gereken 13 Besin" Listesi

Diyabet Hastaları İçin "Uzak Durulması Gereken 13 Besin" Listesi

Diyabet, genç yaşlı dinlemeden yakalanılan hastalıklardan biri haline geldi. IDF Diabetes Atlas'ın sunduğu 2015 verilerine göre dünyada 11 yetişkinden biri diyabet hastalığına yakalanırken 6 saniyede 1 kişi diyabet sebebiyle hayatını kaybediyor. Hal böyle olunca sizler için, doktorunuza danışarak yapacağınız bir 'uzak durulacak besinler listesi' derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Üzüm

Üzüm hafızayı güçlendirirken içinde bulundurduğu fazla şeker miktarı nedeniyle diyabet hastalarının uzak durması gereken bir besindir.

2. Karpuz

Karpuz kanı temizlerken aynı zamanda şekeri de yükselttiğinden şeker hastaları tarafından tüketilmesi önerilmeyen bir meyve.

3. Muz

Muz, diyabet hastalarında vücuttaki şekeri yükselttiğinden sakıncalı gıdalar arasında.

4. Balkabağı

Vücut direncini yükseltirken çok büyük oranda şekeri de yükselttiğinden şeker hastalarının tüketmemesi gerekiyor.

5. Meyve suyu

Meyve sıkıldığında şeker oranı daha artıyor. Bu yüzden meyveleri tüketirken posalı olarak tüketmek daha sağlıklı oluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bakla

6. Bakla

Bakla, böbreklerimizi temizliyor fakat vücudumuzdaki şekeri de %80 oranında yükseltiyor.

7. Bal

Bal, reçel, pekmez, marmelat, çikolata, dondurma ve tatlılar tüketilmemeye çalışılmalı. Ayrıca paketli ürünler; bisküvi, jelibon gibi ürünlerden de uzak durulmalı.

8. Beyaz ekmek

8. Beyaz ekmek

Şeker hastalarının beyaz ekmek yerine tam tahıllı ekmek yemeleri öneriliyor. Beyaz un içeren pasta börek , kek gibi hamur işi gıdalardan da kesinlikle uzak durulması gerekiyor.

9. Beyaz pirinç

Beyaz pirinç ve beyaz makarna vücutta şeker gibi davrandığından dolayı bunların yerine esmer pirinç, kepekli makarna veya bulgur pilavı tüketilmesi öneriliyor.

10. Patates

Diyabet rahatsızlığı olmayan kişilere yarar sağlayan patates, şeker hastalarına yarardan çok zarar verebiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Tam yağlı süt ve süt ürünleri

11. Tam yağlı süt ve süt ürünleri

Tam yağlı süt ve süt ürünleri insülin direncini azalttığından yarım yağlı veya yağsız olanları tercih edilmeli. Kızarmış tam buğday ekmeği ile yiyeceğiniz yağsız beyaz peynir ara öğününüz olabilir.

12. İşlenmiş et

Salam, sosis, sucuk gibi ürünler büyük oranda doymuş yağ içeriyor. Bu yüzden özellikle diyabet hastalarında kalp krizi riskini çoğaltıyor. Bunlar yerine deniz ürünleri, hindi eti ve tavuk eti veya yağsız biftek tüketebilirsiniz.

13. Kızartmalar

Patates, havuç, patlıcan kızartmaları fazla yağlı ve kalorili olduğundan diyabet hastaları için kesinlikle önerilmiyor. Bunlar yerine zeytinyağlı ve az tuzlu sebze yemekleri tüketebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
248
128
47
41
30
20
15
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın