Görüş Bildir
Haberler
Divan Kurulu Toplantısında Özbek Yönetimine Sert Eleştiri

Divan Kurulu Toplantısında Özbek Yönetimine Sert Eleştiri

Enver K.
09.12.2015 - 20:28

Galatasaray Kulubü Divan Kurulu'nun aralık ayı olağan toplantısı yapıldı. Divan kurulu üyeleri, gündemdeki konularla ilgili Dursun Özbek yönetimine sert eleştirilerde bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Galatasaray Lisesi'nde İrfan Aktar başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, kulüp başkanı Dursun Özbek ile yönetim kurulu üyeleri Cengiz Özyalçın, Nasuhi Sezgin, Fatih İşbecer, İsmail Sarıkaya, Can Topsakal, Eşref Alaçayır, Alper Narman ve Burçin Aslan da hazır bulundu.

Divan kurulu üyelerinden Ayhan Özmızrak, Dursun Özbek'e yönelik olarak, kardeşi Mehmet Özbek'i Galatasaray Sportif AŞ Yönetimi'ne almasıyla ilgili, 'Kardeşini yeni tanımış sanırım. Seçimlere kadar hiç adını duymadığımız Mehmet Özbek, bir anda başkan danışmanı ve şirket yönetim kurulu üyesi oldu' dedi.

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı'nın hükmen yenilgi cezası alması konusunda kulübün de eksikleri olduğunu savunan Özmızrak, 'Maç oynanmadan önce federasyondan kesin sonuç alınabilirdi. Yöneticimiz Can Topsakal'ın, 'yeniden oynama sözü almıştık' demesi de ayrı bir konu. Madem haklıyız, kazanılmış maçı neden tekrar oynamaya ikna oluyoruz' ifadelerini kullandı. 

Kozak: Fatih hocaya yapılan bile bu kadar ağır değildi

Divan kurulu üyelerinden Hayrettin Kozak, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile yolların ayrılması sürecini eleştirdi.

Özbek'in seçilirken, Hamzaoğlu ile yoluna devam edeceğini söyleyip, bu görüşünü yakın zamana kadar birçok kez tekrarladığını anlatan Kozak, 'Sonra Dursun Özbek ile Fatih İşbecer çağırıyorlar ve görevine son veriyorlar. 'Üç yıl boyunca beraber çalışacağız' dedikten 7 gün sonra bu oluyor. Hamzaoğlu benim babamın oğlu değil. Fatih (Terim) hocaya yapılan bile bu kadar ağır değildi' şeklinde konuştu.

Sabri Sarıoğlu'na haksızlık yapıldığını savunan Kozak, 'Bu çocuk 15 sezondur A takımda. Bugüne kadar 422 maç oynamış. Hepsini de kötü oynamamıştır herhalde. Bu arkadaşın sözleşmesinin son 1 yılının iptali nasıl oldu. Kendisi geldi, 'ben hakkım olmayan bir parayı almayacağım' mı dedi. Yoksa yönetim kurulu çağırıp, 'bu imzayı attık ama sen hak etmiyorsun' mu dedi. Eğer ikincisiyse, insaf edin. Adamı hala oynatıyorsunuz' ifadelerini kullandı.

İşbecer, eleştirilere yanıt verdi

Görüşmeler bölümünün ardından üyelere yanıt vermek için kürsüye gelen kulüp genel sekreteri Fatih İşbecer'in açıklamaları da tepkilere neden oldu.

İşbecer'in, 'Yapılan eleştirilerden gerekli notları alıyoruz. Bu konulara kısa kısa değineceğim' demesi üzerine, salonda bulunan üyeler araya girerek, ayrıntılı açıklama beklediklerini dile getirdi.

Birçok üyenin eksik bilgiyle keskin koşmalar yaptığını savunan İşbecer, ilk olarak Galatasaray Sportif AŞ'deki duruma değinerek, 'Şirket, gelirinin yüzde 97'sini sporculara maaş olarak ödemekteydi ve bu kabul edilemez bir orandır. Bugün itibariyle oran yüzde 75'lere gerilemiştir. Toplamda böyle bir gider gerilemesi var. Konu sadece para da değil. Geçen sene tarihinin en pahalı kadrosuyla Şampiyonlar Ligi'nden elenen Galatasaray, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde devam ediyoruz. Gerekli takviyeleri yapıp bu kulvarda istenilen noktalara gidebilmek için çalışacağız' ifadelerini kullandı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın