Görüş Bildir
Haberler
Dışarıda Daha Çok Zaman Geçiren Çocuklarda Miyop Olma Riski Azalıyor

Dışarıda Daha Çok Zaman Geçiren Çocuklarda Miyop Olma Riski Azalıyor

Mehmet P.
22.09.2015 - 01:51

Çin’in Guangzhou kentinde bulunan okullar üzerinde yapılan yeni bir çalışmaya göre dışarıda daha fazla vakit geçiren çocukların miyop olma risklerinin dışarıda daha az zaman geçiren çocuklara kıyasla oldukça azaldığı ortaya çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

JAMA dergisinin 15 Eylül’deki sayısında yayınlanan araştırmada Güneydoğu ve Doğu Asya ülkelerinde liseden mezun olan gençler arasında miyop olma riskinin yüzde 80’leri geçtiği belirtildi. Orta Asya ve Avrupa’da da aynı yaş grubu arasında miyop olma oranının yavaş yavaş yükseldiğinin belirtildiği çalışmada bu durumu engellemek için henüz etkili bir yöntem olmadığı da belirtiliyor. 

Yine de bu konuda önemli bir adım atmış olabiliriz.

Guangzhou’da bulunan Sun Yat-sen Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olan Mingguang He ve ekip arkadaşları aynı kentteki okullarda 1. sınıftan 12. sınıfa kadar olan öğrenciler arasında güneş ışığının ve dışarıda daha çok zaman geçirmenin miyop olma riski üzerinde bir etkisi olup olmadığını anlamak amacıyla bir deney yapmaya karar vermiş. Toplamda 12 okul seçilmiş ve 6’sı deney, 6’sı kontrol grubu olmak üzere iki gruba ayrılmış. 

Deney grubundaki okullarda mevcut derslere ek olarak 40 dakikalık bir aktivite dersi konmuş ve aktivitelerin dışarıda yapılması söylenmiş. Ayrıca bu okullardaki öğrencilerin velilerine çocuklarını dışarıya daha sık çıkarmaları söylenmiş. Kontrol grubundaki okullar ve öğrenciler ise mevcut durumlarına devam etmişler.

3 yıl boyunca devam ettirilen deneylerin ardından deney grubundaki öğrencilerin miyop olma riski yüzde 30’da kalırken, diğer gruptaki öğrencilerin miyop olma riski yüzde 40’ları bulmuş. Yüzde 10’luk farkın beklediklerinden az olmasına rağmen hala oldukça ciddi bir rakam olduğunu belirten araştırma ekibi ilerleyen zamanlarda araştırmalarını daha net bir sonuca ulaştırmayı umuyor.

Kaynak: sciencedaily

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın