Görüş Bildir
Haberler
Dile Gelse Vefasızlığımızı Yüzümüze Vuracak Buzdolabında Yalnızlığa Terkedilmiş 17 Nesne

etiket Dile Gelse Vefasızlığımızı Yüzümüze Vuracak Buzdolabında Yalnızlığa Terkedilmiş 17 Nesne

29.03.2016 - 11:22

Çoğumuz için mutfak evin olmazsa olmazı, buzdolabı ise mutfağın bel kemiğidir. Peki hiç düşündük mü sıcak havalarda dolaba konup soğuması için can attığımız içecekle diğerlerine aynı muameleyi yapmadığımızı? Muza gösterdiğimiz ilginin binde birini marul için göstermediğimizi sorguladık mı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yarım limon

1. Yarım limon

Yumurta kabının yanında boynu bükük, bir parçası eksik sıkılacağı günü bekler. Sıkılmadığı için sıkılmaktadır. Bir parçası kopmuştur. Belki çiğ köfte kutusunda gelmiş, belki diğer parçası çaya, ıhlamura kullanılmıştır. Beklemekten kenarı küflenmiştir. Yine de görev alacağı günü bekler.

2. İlaç kutuları

2. İlaç kutuları

Kim bilir hangi derde derman olmak için satın alındı? Şifa olsun diye alınan ilaçlar kara gün dostudur. Başınızın ağrıyacağı, grip olacağınız günde çıkagelir ve sizi kurtarır.

3. Yarım bulyon

3. Yarım bulyon

Evinize yemeklerinize lezzet katmak için var ama koca tencereye fazla geldi. Çöpe atılmadığı için şanslı sayılır ama içinden bir ses bir işe yaramayacağını kendisinin yerine gıcır gıcır yeni paket kullanılacağını söylüyor. Parlak jelatinine aldanmayın. İçinde lezzet katamadığı yemeğin hüznü var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Çürümüş sebzeler

Zamanında 'Biraz da sağlıklı beslenelim.' gazıyla satın alınmış ama unutulup gitmişlerdir. En altta sebzelikte sarmaş dolaş beklerler. İsyanlarını kötü koku salarak çıkarırlar.

5. Sürpriz kutu

5. Sürpriz kutu

Bir zamanlar evin gözdesiydi. İçindeki dondurma son damlasına kadar yenmiş ama kutusuna da kıyılamamıştı. Bu tip peynir, dondurma kutuları sıkıcı hayatımıza heyecan katmak için vardır. Şanslıysanız içinden yaprak sarma çıkar şanssızsanız soyulmuş yarım soğan.

6. Sucu magneti

6. Sucu magneti

Emeklilikten sonra Alanya'ya yerleşen general gibidir. Sessiz, sakin bir yaşam sürer. Kendisine çok iş düşmese de kritik anlarda hayat kurtarır.

7. Bozuk çikolata

Normalde alışık olunan bir durum değildir ama biliyorsunuz insanoğlu çıkarcı. Tatlı kriziniz geldiğinde yumurtalığın altındaki kısmı kontrol edersiniz. Çikolata bulduğunuza sevinirsiniz ama bir bakmışsınız bir zamanlar parlak rengi ve kokusuyla bizi cezbeden çikolatanın eski halinden eser yok.

8. Konserve kavanozu

8. Konserve kavanozu

Metanetlidir, dayanıklıdır. Şov peşinde değildir. Sadık bir hizmetkar gibi görevini bekler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Tabakta bekleyen sulanmış yoğurt

9. Tabakta bekleyen sulanmış yoğurt

Yoğurdun yeri kendi kutusudur ama bir şekilde fazla gelmiş, ziyan olmasın diye kenara konmuştur. Genelde buzdolabının en görünen yerinde bekler, sulanmış yüzeyiyle vicdanınızı sızlatır ama kutunun içindeki yoğurt daha çekici gelmiştir. Üstünde yoğunlaşmış suyu ve dibindeki tortusuyla bir gün işe yarayacağının hayalini kurar.

10. Nereden geldiği bilinmeyen garip sos

10. Nereden geldiği bilinmeyen garip sos

Muhtemelen insanın 'entelliğinin' tuttuğu bir anda alındı. Kimin aldığı belli değildir. Zaten devlet okuluna gelmiş kolej çocuğu gibi yabancılık çeker. Şişesi şıktır ama ev sahiplerinin bir türlü ilgisini çekmez. İzole halde çöpe dökülmeyi bekler ki şişesi karabiberlik yapılsın.

11. Sevilmeyen reçel

11. Sevilmeyen reçel

Diğer kahvaltılıklardan farklıdır kaderi. Dökülmeye kıyılamaz ama üstündeki ekmek kırıntıları yüzünden tüm çekiciliğini kaybetmiştir. Aile üyelerinden birisinin tatlı krizine hazırlıksız yakalanması umuduyla bekler.

12. Gazı kaçmış içecek

12. Gazı kaçmış içecek

Büyük ihtimalle bunu misafir getirdi. Kendi aldığınız bir şey olsa günlerce şişelikte kalmazdı. Bir hevesle yarısı içildi, yarısı da kaldı.

13. Yarım bardak su

Eve geldiniz, baktınız soğuk su yok. Fizik biliminin ışığında çabuk soğuması için yarım bardak su bırakırsınız dolaba hemen soğusun diye. Ancak o bardak orada unutulur. Soğumuştur soğumasına ama kokusuzluğuyla bilinen su dolapta ne var ne yok hepsinin kokusunu çekmiştir üstüne. İçmeye kalkarsanız aynı aynda akşamdan kalan nohutun, peynirin, reçelin tadını alabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. B*klu yumurta

14. B*klu yumurta

Üstündeki desenler sanatsal olarak ilgi çekici olabilir ama kirli bir yumurta bu kirli dünyaya 1-0 yenik başlamıştır. Aynı yerden çıkmalarına rağmen parlak arkadaşları menemenleri, omletleri süslese de o bir başına kalır. Kimse zahmet edip yıkamadığı için bekler.

15. Tek çürük portakal

15. Tek çürük portakal

Bahar ayları gelir. Envai çeşit meyve dolabımızı doldurur ama gemiye binmiş kaçak yolcu misali bir meyve daha vardır; kıştan kalan tek portakal. Kendisi tam bir survivor özellikleri gösterse de küflendiği için ekşi kokusu onu ele verir.

16. Yarım domates

16. Yarım domates

Büyük olasılıkla sandviç kurbanıdır. Komple kullanılsa çok geleceği için o da yarım limon gibi yalnızlığına terkedilmiştir.

17. Az kullanılmış margarin

17. Az kullanılmış margarin

Eskisi gibi ekmeğe sürüldüğü, çok popüler olduğu günler geride kalmıştır. Kırk yılda bir iş düşer diye pakedinin ardından kafasını çıkarıp masum masum bekler. Üstünde kendine ait fazladan bir margarin parçası da bulunabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
578
242
50
21
21
18
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
deniz derya

çikolatayı buzdolabına koymam ben zaten tadı bozuluyo...

Pasif Kullanıcı

Ya çikolata alındığı gün biter zaten. Herhangi bi dolaba koymaya bile gerek yok D:

subarusever

bimde satılan kola, le kola. bimde satılan kolonya karayel. tersten oku "karayel"i :)

Kahrolası Federal

abi nasıl bir tespitin var senin yaa... çok güldüm..

fioooona

bizim dolap onediolara mı çıkarmış uiyy