Görüş Bildir
Haberler
DigitalOcean WordPress

DigitalOcean WordPress

Burak Beşli
25.03.2015 - 15:38 Son Güncelleme: 25.03.2015 - 16:14

DigitalOcean WordPress

DigitalOcean WordPress Kurulumu

Merhaba Arkadaşlar,

DigitalOcean Inc. sunucularında bir size özel ip adres ile bir WordPress blog sahibi olmak isterseniz bu anlatımdan ve hediye promosyondan rahatlıkla faydalanabilirsiniz. Ne işe yarar diye soracak olan arkadaşlara en can alıcı nokta şunu diyebilirim, size özel bir ip adresiniz olduğu için ve de özgün makale girer iseniz çok kısa sürede hedeflemek istediğiniz sıralamalara google bünyesinde ulaşabilirsiniz. Bu da kendinizi tanıtmanızı ve sanal ortamda iş alımlarınızı arttırabilir. Şimdi kuruluma geçelim;

1. Adım

Droplet, yani WordPress sunucumuzu oluştralım.

2. Adım

Kurmak istediğimiz bölge seçimi yapalım ve wordpress sunucusunu seçerek kurulumu başlatalım.

3. Adım

Droplet’i seçtiğimize göre artık oluşturalım. Digital Ocean Inc. sistemine kayıt olduğunuz mail adresinize sunucu giriş şifresi gönderilecektir.

4. Adım

Bir miktar bekleyelim 58sn’cik kadar 

5. Adım

Sunucumuz kuruldu panelimizden bir göz atalım. Power bölümünden makinemizi kapatıp açabilir access bölümünden güvenlik ayarlarını yapabilir, destroy bölümünden silebilir ve graph bölümünden veri trafiğini kontrol edebiliriz.

6. Adım

Mail adresimizi açıyoruz ve gelen şifrelere göz atarak kurulum işlemini tamamlamak için kaldığımız yerden devam ediyoruz.

7. Adım

PuTTY programı ile sunucumuza giriş yapıyoruz SSH konsolu.

8. Adım

Gelen ekranda ilk işaretlediğim bölümde sunucu durumunu cpu kullanımı ram kullanımı sunucuya root erişiminin kaç kişi yaptığını gösteriyor. Aşağıdaki kutuya size gönderilen şifreyi giriyoruz ve şifre değiştirme bölümü geliyor mevcut şifreyi ilk sefer yazdıktan sonra iki kez yeni şifre yazarak root şifresini değişiyorsunuz.

9. Adım

Şifrelerinizi değiştirdikten sonra WordPress kurulum işlemini tamamlaya ramak kala devam ediyoruz aşağıda göreceğiniz gibi size WordPress Root kullanıcı adı ve şifresini veriyor. Eğer bir domaine sahip iseniz özel name server oluşturarak sunucunuzun aldığı ip adresini yazınız örnek;

ns1.wpsiteniz.com

ns2.wpsiteniz.com

daha sonra bu alan adınızı yönlendirdikten sonra wordpress ayarlar bölümünden domain adresinizin girişini yapacaksınız.

10. Adım

Artık kurulum aşamasını bitirmek üzereyiz yukarıda yazan user ve pass bölümlerinde belirtilen verilere aşağıdaki ekrana aynen giriyoruz.

11. Adım

Buradan sitenin hangi dilde hizmet vermesini istiyor iseniz o dili seçerek devam ediyorsunuz.

12. Adım

Site başlık ayarınızı ve site içi admin kullanıcı adı ve de şifrenizi belirterek giriş bilgilerinizi ayarlayıp kurulumu tamamen sonlandırıyorsunuz.

13. Adım

İşte bu kadar kurulum tamamlanmıştır hadi hayırlı olsun.

 Detaylar ve Resimler: http://www.digitaloceanturkiye.com/digitalocean-wordpress-kurulumu.html

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0