Görüş Bildir
Haberler
Devlet Memurluğuna Giriş İçin 'Güvenlik Soruşturması' Şartı

Devlet Memurluğuna Giriş İçin 'Güvenlik Soruşturması' Şartı

ATKN
30.10.2016 - 20:54 Son Güncelleme: 31.10.2016 - 11:53

29 Ekim'de Resmi Gazete'de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile devlet memurluğuna girmek için aranan şartlara 'güvenlik soruşturması' maddesi eklendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 676 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'de, 'Kamu Personeline İlişkin Bazı Düzenlemeler' başlığı altında devlet memurluğuna alınacaklara ilişkin düzenlemelere yer verildi.

675 ve 676 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'ler 29 Ekim'de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti 👇

Anadolu Ajansı'nın aktardığı habere göre 676 sayılı KHK'daki düzenlemede, devlet memurluğuna alınacaklarda istenen genel şartlara 'Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak' şartı eklendi.

Ayrıca 'Terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olmak, bu örgütlere yardım etmek, kamu imkan ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanmak ya da kullandırmak, bu örgütlerin propagandasını yapmak” ise 'bir daha atanamayacak şekilde devlet memurluğundan çıkarılmayı gerektiren haller' kapsamına alındı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
95
33
16
7
7
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ControlTheTerror

PKK yanlıları da milletvekili oluyor. Onları da böyle titizlikle araştırdınız mı? Araştırdınız diyelim gereken önlemler alındı mı?

Pasif Kullanıcı

yani akpli değilsen memur olamiyacaksın

Negan Smash

Anlamadım, şimdi hükümet istifa mı edecek?