Görüş Bildir
Haberler
Devlet ile Aşiretler Arasında 'Çocuk Yaşta Evlilik' Protokolü

Devlet ile Aşiretler Arasında 'Çocuk Yaşta Evlilik' Protokolü

Şanlıurfa'da çocuk yaşta evliliklerin önüne geçmek için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, 4 aşiret lideriyle protokol imzaladı. Protokolde aşiretlerin, erken yaşta evliliklere izin vermeyeceği belirtiliyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, aşiret liderleriyle konu hakkında protokol imzaladı.

Yetkililer, erken yaşta evliliklerin sık görüldüğü Akçakale’de Bin Muhammed aşireti lideri İsmail Büyükaslan, Harran’da Fitit aşireti lideri Mehmet Aygün, Siverek’te Kırvar aşireti lidei Ahmet Kırvar ve İzol aşireti lideri Mehmet İzol ile bir araya geldi. Aşiret yöneticileri, 'Erken yaşta ve zorla evlilik ile mücadelede; Şanlıurfa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile iş birliği yapmayı, gönüllü olarak destek vermeyi kabul ediyorum' ifadelerinin yer aldığı metne imza attı.

"Erken yaşta evliliğin zararlarını anlattık"

"Erken yaşta evliliğin zararlarını anlattık"

Aşiret liderleriyle birebir görüşüp ikna ederek çocuk evliliklerinin önüne geçebilmek adına protokol imzaladıklarını belirten Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Bilici, “Bazı aileler çocuk yaşta evliliğin yasak olduğunu, bu durumun psikolojik ve sosyolojik sonuçlarının olumsuz olacağını bilmiyor. Kendileri de küçük yaşta evlenen ebeveynler, erken evliliklerin normal olduğunu düşünüyor. Bizler ailelere ve aşiret liderlerine erken evliliklerin niçin zararlı olduğunu aktardık. Bizi dinledikten sonra ‘Bunlar yanlış şeyler, herkese anlatacağım’ dediler. O zaman ‘gel protokol yapalım gönül elçimiz ol’ dedik. Hiç çekinmeden hepsi kabul ederek, sürece destek sunmak istediler. Aldığımız bu olumlu karşılık bizleri de motive etti” dedi.

"Mutlaka ceza alıyorlar"

"Mutlaka ceza alıyorlar"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Çocuk evliliklerinin önüne geçebilmek için yapılması gereken ne varsa yaptıklarını ifade eden Bilici, '14 yaşındaki bir çocuğun 3’üncü eş olarak bir adama verildiği bir olay vardı. Çocuğumuz jandarmaya ‘beni kurtarın’ diyerek şikayetçi olmuştu. Bu kişiler için adli süreçler devreye giriyor. Mutlaka ceza alıyorlar. Bu insanlar için yapılması gereken ne varsa yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Bu tip olaylardan etkilenerek aşiretler ile iş birliğine gittik” diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
116
70
27
15
10
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

Devlet herhangi bir.... Aşiret.... Cemaat... Örgüt.... Şıh.... Şeyh.... ile anlaşma imzalar mı ???? ...... Kabile devletinde bile olmayacak olaylar bizde ol... Devamını Gör

Alican Türkkollu

Amaç iyi ama bu devletin aşiretleri resmi olarak tanıması manasına geliyor. Halbuki halkçılık ilkesi gereği devletin bu tarz toplum içinde haksız hiyerarşi y... Devamını Gör

Burcu Özhan

zaten olmaması gereken bir durum için protokol imzalamaya pek anlam veremedim.. aynı zamanda bu kişilerin ayaklarına gidilerek..

bunedio.net

doğuda aşıretler gerçekten guçlu. yararlı bırşeyde olsa hır gür çıkarabılıyorlar. uzlaşmak şart