Görüş Bildir
Haberler
Dev Amme Hizmeti: Karantina ve Sosyal Mesafeli Bir Yazda Yapabileceğiniz 28 Şey

Dev Amme Hizmeti: Karantina ve Sosyal Mesafeli Bir Yazda Yapabileceğiniz 28 Şey

Mia Zona
29.06.2020 - 07:00

Covid-19 elimizden birçok şeyi aldı ama yaz aktivitelerini alamayacak!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Odalarınızı renklendirecek kanaviçeler yapmak

1. Odalarınızı renklendirecek kanaviçeler yapmak

Kanaviçe yapmak pandemiyle birlikte influencer camiasında da popüler olmaya başladı. Kanaviçe yaparken zamanın nasıl geçtiğini anlamazsınız ve bitirdiğinizde salonunuza asabileceğiniz şık bir aksesuarınız olur.

2. Video oyunlarıyla içinizdeki oyuncuyu ortaya çıkarmak

Herkesin ilgi alanına hitap eden bir video oyunu bulunur. Dilerseniz The Last Of Us'ta zombileri öldürebilir dilerseniz de Barbie Horse Adventures'da Barbie olup atınızla gezinebilirsiniz.

3. TikTok danslarını öğrenip çılgınca dans etmek

TikTok danslarını öğrenmek de yapmak da çok eğlenceli! Dansı öğrendikten sonra bir TikTok videosu çekin ve çektiğiniz videoyu yakın arkadaşlarınıza gönderin. Bu işin en eğlenceli kısmı arkadaşlarınızla video üzerinden yapacağınız goygoy muhabbetler!

4. Sınırları zorlayarak farklı saç modelleri denemek

Saçların boyu uzadıkça eğlencenin dozunun da artacağı bir etkinlik ile karşınızdayız! Disney prenseslerinin saç modellerinden Afrika örgüsüne kadar deneyebileceğiniz yüzlerce model var.

5. Hayatınızı düzene sokmak için Bullet Journal yöntemini uygulamak

Hayatınızı düzenli bir hale getirmek için vakit bulamadığınız için sürekli olarak ertelediğiniz o plan oluşturma aşamasını bu süreçte kolaylıkla yapabilirsiniz.

"Nedir bu Bullet Journal?" diyorsanız sizi şöyle alalım 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. 'Gerçekten' istediğiniz kitapları okumak

Okul ve işiniz nedeniyle sürekli olarak okuma yapıyor olabilirsiniz ancak bu süreçte gerçekten istediğiniz ve ilgi alanınıza giren kitapları okumanızın sırası geldi! Şimdiden keyifli okumalar...

7. Bol börtü böcekli piknik planları yapmak

Restoranlara bir süre daha zorunda kalmadıkça gitmemekte fayda var. Ancak bu dışarıda yemek yiyemeyeceğiniz anlamına gelmiyor! Evde hazırladığınız yiyecekler ve sevdiklerinizle birlikte piknik yaparak güzel anılar biriktirebilirsiniz.

8. Her hafta belli bir günü SPA günü ilan etmek

İnternetten bulduğunuz tarifleri cildinize uygulayın ve şımarma gününüzün keyfini çıkarın!

9. Seslerin ne kadar kötü olduğunu önemsemeden karaoke partisi yapmak

Sevdiğiniz dostlarınızı evinize çağırarak bir karaoke partisi verebilirsiniz. Sesler kötü olabilir ancak unutmayın ki karaoke partisinde olanlar, karaoke partisinde kalır...

10. Online eğitimlerin tüm sertifikalarını toplamak

Bu yaz aşırı eğlenceli geçmeyecek olsa bile kendinizi geliştirmek için bol fırsatınız var. Online eğitimlerin çok yaygınlaştığı ortada. O halde tüm sertifikaları toplamak için harekete geçin!

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Evde farklı konseptler ile fotoğraf çekimi yapmak

Dilerseniz kendinizi, dilerseniz de evin üyelerini modeliniz yaparak farklı konseptler oluşturarak eğlenceli fotoğraflar çekebilirsiniz. Birkaç sene sonra karantinadaki fotoğraflarınıza bakarak, 'Vay be! Ne günlerdi...' diyeceğinize eminiz.

12. Evcil hayvanınıza yeni komutlar öğretmek

Evcil hayvanınız ile ilgilenecek vakit bulamıyorsanız, bu süreç ilişkinizi ilerletmek için bir fırsat olabilir! YouTube'dan videolar izleyerek evcil hayvanınızı nasıl eğiteceğiniz hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Sizin yerinize telefonlara cevap veremese de en azından 'Otur!' komutunu uygulamaya başlayabilir.

13. Her yerinizi sırılsıklam edecek bir su savaşı düzenlemek

Ekipler kurulsun ve büyük savaş için herkes yerlerini alsın! Sevdiklerinizle balkonda, bahçede veya sakin bir alanda su savaşı yaparak yazın en unutulmayacak anını yaşayabilirsiniz.

14. Hunharca yastık savaşı yapmak

Islanmak size göre değilse su savaşı yapmak yerine yastık savaşı yapabilirsiniz! Ancak şimdiden uyaralım, ortalık epey bir dağılacak.

15. Eğlenceli ve hiçbir işinize yaramayacak deneyler yapmak

Evdeki eşyalarınız ile birçok deneysel çalışma yapabilirsiniz. 'Bu deneyler nerede işime yarayacak?' diye soruyorsanız, onun cevabını biz de bilmiyoruz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. İnsan içinde oynayabilecek kadar dans etmeyi öğrenmek

Elbet bir gün insan içinde dans etmeniz gerekecek. Ama insanların içinde bu dans hareketlerini sergilerseniz yıllarca dalga konusu olabilirsiniz. Bu nedenle YouTube'dan eğitici dans videoları izleyebilirsiniz.

17. Kendi bahçenizi oluşturmak

17. Kendi bahçenizi oluşturmak

Bitkilerle uğraşmak her zaman rahatlatıcı etkiye sahiptir. Bitkilerin yanı sıra dilerseniz işleri büyütebilir ve kendiniz için meyve sebzenizi bile ekebilirsiniz! Bunları yapmak için bir balkon da yeterli olacaktır.

18. Arabalı sinemalara gitmek

18. Arabalı sinemalara gitmek

Siyah beyaz fotoğraflarda benzerlerine rastladığımız arabalı sinemalar pandemi dolayısıyla hayatımıza yeniden girdi. Tam yazlık aktivite!

19. Bir bahaneyle hep ertelenmiş filmleri izlemek

Hep izlemek istediğiniz veya tüm dünyanın izlediği ama sizin bir türlü izlemeye vakit bulamadığınız o filmler var ya, onları izlemeye bir bir başlayabilirsiniz.

20. En zorlu yoga pozlarını denemek

Yoga vücudunuzu esnetir ve kendinizi güçlü hissettirir. Basit yoga hareketlerinden başlayarak zorlulara doğru ilerleyebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Birkaç sihirbazlık numarası öğrenmek

Kendinizi ve arkadaşlarınızı eğlendirecek kadar basit birkaç sihirbazlık numarası öğrenmek ortamlarda eğlence kaynağınız olacaktır.

22. Kelime Oyunu gibi yarışmalarla kendinizi denemek

22. Kelime Oyunu gibi yarışmalarla kendinizi denemek

Tabii ki gidip programa katılın demiyoruz. Programları internetten açın ve soru sorulduktan sonra kaydı durdurun. Yanınızda birlikte oynayabileceğiniz insanlar varsa onları da oyuna katarak bir liderlik tablosu oluşturabilirsiniz.

23. En değerli fotoğrafları çıkarttırıp arkalarına notlar düşmek

66.media.tumblr.com

O fotoğraftaki manzara, kişiler veya o an size ne hissettiriyorsa fotoğrafın arkasına küçük notlar alarak duygularınızı da ölümsüzleştirebilirsiniz.

24. Giymediğiniz kıyafetleri ihtiyaç sahipleri için ayırmak

Hem dolabınızın ferahlaması hem de ihtiyaç sahipleri için böyle bir aktivite yapabilirsiniz. Böylece 2 senedir hiç giymediğiniz o tişört, ona ihtiyacı olan insanların eline geçer.

25. Evinizin duvarlarına resim yapmak veya boyamak

Özellikle pandemiden sonra evin duvarlarına resim yapma videoları YouTube'da oldukça arttı. Evi daha güzel bir hale getirmenin yanı sıra eğlenceli de bir aktivite!

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. İşaret dili öğrenmek

Herkesin bir şekilde farkındalık kazanması gereken bir konu olan işaret dili konusu, bu yaz yapılacaklar listenizde mutlaka olmalı.

27. Duygularınızı anlatan bir şarkı yazmak

Şarkı dinlemeyi çok seviyoruz, şarkılarda kendimizi buluyoruz ve çoğu zaman 'Bu şarkı tam beni anlatıyor...' diyoruz; peki neden kendi şarkımızı yazmayı denemiyoruz? Şarkı yazmak başta zor gibi görünse de birkaç cümle yazdıktan sonra kendiliğinden akıp gidiyor.

28. Bir enstrüman çalmayı öğrenmek

Çalabildiğiniz tek enstrüman flüt ise sizce de artık yeni bir şeyler öğrenmenin zamanı gelmedi mi? Ukulele, kemençe veya hangi enstrümanı merak ediyorsanız hemen internetten sipariş verip videolarla öğrenebilirsiniz.

Şimdiden iyi eğlenceler!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
57
12
12
2
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mert Hamdi

lütfen tiktok olmasın,lütfen tiktok olmasın,lütfen tiktok olmasın

Sıla

hiçbirini yapacak hevesim yok

ufukdiyoki

Tik tok a bulaşmayın.