Görüş Bildir
Haberler
Derya Büyükuncu Ne Dedi? Derya Büyükuncu, Tayyip Erdoğan Paylaşımı Nedir? İşte Büyükuncu'nun O Tweeti...

Derya Büyükuncu Ne Dedi? Derya Büyükuncu, Tayyip Erdoğan Paylaşımı Nedir? İşte Büyükuncu'nun O Tweeti...

Müge Kakşi
06.02.2022 - 21:31

2011 yılında Survivor'a katılan ve yarışmanın şampiyonu olan Derya Büyükuncu en son attığı tweetle sosyal medyanın gündemine düştü. Yüzücülükte sırt üstü ve kelebek kategorisinde birçok başarıya imza atan Derya Büyükuncu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koronavirüs haberinden sonra 'Helva' hashtagine katılarak paylaşımda bulundu. Büyükuncu'nun Erdoğan paylaşımı ceza almasına neden olurken sosyal medyada da çok konuşuldu. Peki Derya Büyükuncu, Tayyip Erdoğan olayı nedir? Derya Büyükuncu attığı tweet ne? Derya Büyükuncu ne dedi? İşte tüm detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eski milli yüzücü Derya Büyükuncu attığı tweetin ardından sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Büyükuncu'nun paylaşımı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilişkilendirilerek hakkında cezai işlem uygulandı. Birçok kişi Büyükuncu'nun Twitter'da gündem olmasının ardınan Derya Büyükuncu Tayyip Erdoğan olayı ne diye araştırmaya başladı. işte Derya Büyükuncu'nun o paylaşımı ve detaylar...

Derya Büyükuncu Ne Dedi, Attığı Tweet Ne?

Derya Büyükuncu Ne Dedi, Attığı Tweet Ne?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Covid-19 testinin pozitif çıkmasının duyurulmasının ardından sosyal medyada #helva etiketi altında paylaşımlar yapıldı.

Bu etiketi kullanan Derya Büyükuncu'da bir paylaşımında 'Koronavirüs olmuş ve dua istiyor. Ediyoruz, ediyoruz, merak etmesin. 20 tencere helvayı yapmaya başladım. Zamanı gelince bütün mahalleye dağıtacağım' dedi.

Büyükuncu, daha sonraki paylaşımında ise 'Helva dedik, ne kadar da büyük bir kitle o insan!! için üstüne alındı. Allah kimseyi başkasının önünde eğilecek, kula kulluk edecek, karşısında el pençe divan duracak kadar karaktersiz, korkak yapmasın. Amin!!!' şeklinde bir paylaşım yaptı.

Derya Büyükuncu'ya Hak Mahrumiyeti Cezası

Derya Büyükuncu'ya Hak Mahrumiyeti Cezası

Türkiye Yüzme Federasyonu, Derya Büyükuncu'nun daimi hak mahrumiyeti ile cezalandırılmasına karar verdi. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu da sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 'Bırakın bir sporcuya yakışmamasını insanlığa sığmayacak ifadeleri kabul etmemiz, sineye çekmemiz mümkün değil' ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Korona virüse yakalanmasının ardından sarf ettiği sözlerle büyük tepki çeken eski yüzücü Derya Büyükuncu hakkında Türkiye Yüzme Federasyonu Disiplin Kurulu'ndan önemli bir karar geldi. Federasyon, Büyükuncu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatıldığını ve Disiplin Talimatının 34. Maddesinin 2. Fıkrası uyarınca daimi hak mahrumiyeti cezasıyla cezalandırılmasına karar verildiğini açıkladı.

Derya Büyükuncu Twitter Paylaşımları

Derya Büyükuncu Twitter Paylaşımları

İlgili Haberler

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
33
23
22
9
6
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın