Görüş Bildir
Haberler
Depresyonda mısın?

Depresyonda mısın?

Sena Erdoğdu
04.01.2023 - 22:32 Son Güncelleme: 05.01.2023 - 12:29

Yaşadığımız şeylerle başa çıkmamız güçleştiğinde bir kaçış yolu ararız. Sığındığımız ve saklandığımız yer kendimizi en güvenli hissettiğimiz yer haline gelir. Sen depresyonda mısın?

Eğer hazırsan;

Başlayalım!

Not: Bu bir eğlence testidir. Teşhis için uzman bir doktora muayene olunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetini seçer misin?

2. Yaşını da seçer misin?

3. Gün içinde kendini nasıl hissediyorsun?

4. Sen genellikle neden dolayı suçluluk duyarsın?

4. Sen genellikle neden dolayı suçluluk duyarsın?

5. Seni ne sinirlendirir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Günlük hayatında daha çok ne yapmaktan zevk alıyorsun?

7. Bu aralar daha çok hangisini yapıyorsun?

8. Kaygı duyduğun şey ne?

9. Senin enerjini yükselten şeyler ne?

10. Son olarak hayatında iyi giden ve kötü giden şeyleri düşün hangisi daha çok?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Senin depresyonluk bir şeyin yok!

Sen depresyonda değilsin. Birkaç gündür her şey kötü gidiyor olabilir ve hayatında hiç olmadığın kadar mutsuz hissediyor olabilirsin ama bunların hiçbiri senin depresyonda olduğunu göstermez. Kendini kötü hissettiğin ve yalnız hissettiğin an daha çok içine kapanıyorsun. Bir şeyleri çözerek değil kendi içine atarak halletmeye çalışıyorsun. En büyük yanlışı da burada yapıyorsun. Sen hayatında genellikle olumsuz şeylere odaklanan birisin. Her zaman aklının bir köşesinde o ihtimaller dolaşıyor. Bunlar da senin mutlu olmana müsaade etmedikleri gibi aynı zamanda sürekli seni meşgul ediyor. Kendini depresyonda hissetmenin en büyük nedeni, yaşadığın ufak ama art arda gelen şeyler. Bunların hepsinin üstesinden gelmeye çalışırken yorulduğunun farkındasın. Sen bir şeyleri bırakmak ve artık sadece kendini dinlemek istiyorsun. Herkesi mutlu etmeye çalışırken ne kadar mutsuz olduğunu görüyorsun ve artık kendine üzülmeye başlıyorsun. Hayatında olumsuz ve kötü giden her şeyle mücadele etmeye çalışıyorsun ama bunların sebebi sen değilsen çözümü de sen olamazsın. Bazı şeyler olması gerekir ve olur. Onlarla inatlaşmak sadece seni üzer ve vaktini çalar.

Sen depresyonda değilsin sadece iyi hissetmiyorsun.

Sen depresyonda değilsin ama iyi de hissetmiyorsun. Düşündükçe daha da kötü hissediyorsun. Enerjin bitmiş ve tükenmiş olabilir ve bunun sebebi hayatındaki en güzel şey de olabilir. Yani hayatındaki en iyi şeye artık iyi gözüyle bakamıyor olabilirsin. Bunların hepsi senin kötü hissetmene neden oluyor. Toparlanacağını biliyor ve aslında bunun için çabalıyorsun. Kendini bir yere kapatarak veya bir yerde yalnız bırakarak birinin seni kurtarmasını beklemiyorsun. Kendin için iyi olan şeyi henüz bulamamış birisin. Neyin sana iyi geleceğini ve iyi hissettireceğini henüz bilmiyorsun. Bunu bulduğun da hayatında her şey yoluna girmiş olacak. Bazen her şeyin seni bıktırdığını hissediyorsun ama bu bıktıran şeyleri de aslında seviyorsun. Sana zarar veren ve üzen şeylerin aslında hayatında büyük bir yeri var. Her şeye dayanmaya ve tahammül etmeye çalışırken, en çok kendinden ödün veriyorsun. Sen depresyonda değilsin ama çok kötü hissediyorsun. Eski neşeni, eski huzurunu arıyorsun. Bunu bulmadığın her dakika seni daha da kötü hissettiriyor. İyi hissetmen için yapman gereken şey kavgalı olduğun her şeyle barışmak.

Sen derin bir depresyondasın...

Sen derin bir depresyondasın. Şu an yaşadığın her şey seni hem bitkin hem de yıpranmış hissettiriyor. Bu günlerin bir an önce geçmesini ve bir daha sana uğramamasını istiyorsun. Ne eski neşen ne eski enerjin ne de eski umudun var artık. Bir şeylerin peşini bırakmış ve gitmişsin. Kaybolmuş ve nereye gittiğini bilmez bir haldesin. Sürekli bir şekilde üzgün ve mutsuz hissediyorsun. Kimsenin elinden tutmadığı şu günlerde en çok bir destek arıyorsun. Bu karanlık ve çaresiz hissettiğin yerden her ne kadar çıkmak istesen de bunun için gerçekten çabalamıyorsun. Yorulmuşsun bir şeylerden... Hayatın karşına çıkardığı, belki kendi seçimlerin belki de yaşamak zorunda olduğun şeyler, hepsi seni yormuş. Kızgınlık duyuyor ama bunun da bir sonucu olmadığını biliyorsun. Hiçbir şey düşünmediğin ve yaşadığın hiçbir şeyin gerçek olmadığını hayal ettiğinde daha mutlusun. Sen her ne yaşamak zorunda kaldıysan, o şey senin hayatında her zaman hatırlayacağın bir şey olmuş. Uzun süre uyumak ve uyanmak istemiyorsun. Bir şeyler geçtiğinde tekrar uyanmak ve eski güzel hayatına devam etmek istiyorsun. Sen depresyondasın ve şu an bu depresyondan çıkmak için bile çabalamak istemiyorsun.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
147
38
25
12
9
7
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
özge

Türkiyede herkes depresyonda test yapmaya lüzum yok

ömer

Sen derin bir depresyondasın...

Diğdem Çakır

heh iyi yalnız değilmişim

Manav Yörük

Sen depresyonda değilsin ama iyi de hissetmiyorsun. Düşündükçe daha da kötü hissediyorsun. Enerjin bitmiş ve tükenmiş olabilir ve bunun sebebi hayatındaki en... Devamını Gör

Manav Yörük

Bazen her şeyin seni bıktırdığını hissediyorsun ama bu bıktıran şeyleri de aslında seviyorsun. Sana zarar veren ve üzen şeylerin aslında hayatında büyük bir ... Devamını Gör