Görüş Bildir
Haberler
10 Soruluk Evet/Hayır Testine Göre Gururlu musun?

10 Soruluk Evet/Hayır Testine Göre Gururlu musun?

Bazı anlarda, özellikle önemli kararlarımızda gururumuz ön plana çıkabilir. Hayatımızda, ilerleyeceğimiz yolda büyük etkisi olan gururumuz kimimizde daha baskınken kimimizde daha az etki gösterebiliyor. Bu evet/hayır testine göre ne kadar gururlusun?

Eğer hazırsan;

Başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. En kötü anında bile gülebilir misin?

2. Çoğunlukla hayatında her şey yolundaymış gibi mi davranırsın?

3. Üstesinden gelemeyeceğin bir şey için birinden yardım ister misin?

4. Peki şimdiye kadar özlediğin için eski sevgilini veya konuşmadığın bir arkadaşını aradın mı?

5. Yalnız olduğunda kendini daha huzurlu hissediyor musun?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Karşındaki kişiyi kırmamak için gerçekleri söylemekten kaçar mısın?

7. İş yerinde sevmediğin biri var. Yine de huzurunun bozulmaması için o kişiyi seviyormuş gibi davranır mısın?

8. Peki sana yalan söyleyen birini affeder misin?

9. Zamanında bir söz verdin ama şu an o sözü yerine getirebilecek biri değilsin. Sözünü tutamayacağını direkt söyler misin?

10. Son olarak arkadaşın sana bir sır verdi. Bu sırdan başka bir arkadaşına bahseder misin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sen gururlu birisin!

Sen gururlu birisin. Senin için gururun, vereceğin kararlarda, hayatında, seçimlerinde daha ön planda. Kolay kolay problemlerinden bahseden biri değilsin. O problemden gerçekten bahsedebilmen için çözemiyor olman gerekiyor. Yardım istemekten çekinmezsin ama ilk önce yarımı kendinde bulmaya çalışırsın. En ufak bir engelle karşılaştığında bunun için sızlanmaz ve bunu da kimseye belli etmezsin. Kimsenin sana söylediği şeyi kolay kolay unutmazsın. Senin hayatında bazı kırmızı çizgi ile çizilmiş sınırlar var. Bu sınırları aşan ve senin hayatındaki kuralları ihlal eden herkesten bir adım geri de durursun. Lafını söylemekten çekinmezsin ama kendine de laf söyletmezsin. Her zaman doğru olandan tarafsın. İnsanlara duymak istediklerini değil gerçekleri söylersin. Ne kadar acı çeksen de veya ne kadar bir şeyi istemeyerek yapsan da sözünden dönmen çok zor. Seni kaybeden kişileri cezalandırır gibi onları kedinden mahrum bırakıyorsun. Senin hayatında hataya bir kere yer var. Bu hatayı gördükten sonra her ne olursa olsun o kişiyi artık yok sayabilirsin. Gururlu olduğunu anlamamız için seninle kısa bir sohbet etmemiz yeterli olabilir. Çok fazla kendini belli etmez ve aslında kendini gizlersin. İnsanların seni çözmesi için uğraşmaları gerektiğine inanıyorsun. Birini ne kadar seversen sev, eğer seni incitecek ve kıracak bir şey yaptıysa o kişiyi unutmaya çalışır ve sonunda da unutursun. Sen kendini asla ezdirmeyen bir karaktere sahipsin. Duygularını kontrol edebilirsin. Bu nedenle de kendine saygısızlığa tahammülün yok. Her şeyin üstesinden gelebilirsin. Kararlı duruşun ve net bir insan olman nedeniyle tek başına hayatında var olmaya çalışıyorsun. Gururlu kişiliğin bazı anlarda sana 'Keşke' dedirtse de çoğu zaman da 'İyi ki'dedirtiyor.

Senin gururun daha arka planda kalıyor!

Senin gururun daha geri planda kalıyor. Sen her zaman duyguların ile ilerliyorsun. Seviyorsan bunu söylemekten ve göstermekten çekinmiyorsun. Kızgınsan, kırılmışsan, üzülmüşsün bunu herkes bilmeli... Kendi içine atsan ve direkt olarak söylemesen de yine de davranışların ile mutsuzluğunu belli edebiliyorsun. Yaşadığın hiçbir şeyi çok fazla kendi içinde tutamazsın. Bazı olaylara karşı, tepki vermen gerekiyorsa sen o tepiyi verirsin. İnsanlardan zor kopuyor ve yaşadığın olayları da çok zor atlatıyorsun. Uzun uzun düşünüyor ve bir şeyleri anlamaya çalışıyorsun. Sevgi dolu bir insansın. Özlediğin kişilere karşı kendini durdurmak istemiyorsun. Onlara koşmak, sarılmak ve özlemini gidermek istiyorsun. Çünkü sen hayatın ne kadar kısa olduğunun farkındasın. Hayatta gurur yapacak kadar vaktin olmadığı ve sevdiğimiz, özlediğimiz, değer verdiğimiz, mutlu olduğumuz kişilerle daha fazla zaman geçirmemiz gerektiğini düşünüyorsun. Gururun ön planda olduğu ilişkiler sana hem sahte hem de anlamsız geliyor. Çünkü insan sevdiği kişilere karşı gurur yapmaz. Onları olduğu gibi kabullenir, her şeyi ile hayatına alır. Birini kırmamak için ekstra özen gösterebilirsin. Bu nedenle sözlerine oldukça dikkat edersin. Buna herkesin dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorsun, çünkü senin için bir insan, başka bir insanı söyledikleri ile aklını ve kalbini meşgul etmemeli. Kimse bir başkasının öylesin söylediği şeyler yüzünden kötü hissetmemeli. Sen bunun farkındasın ve bu nedenle de insanları kırmamaya özen gösteriyorsun. Hayatında her insana yer var. Çok sevmişsin, az sevmişsin fark etmez. Herkesle konuşacak şeyler bulabilir ve herkese hayatında bir yer açabilirsin. Sen gururunu ön planda tutmuyorsun çünkü hayatta daha önemli şeyler olduğunu biliyorsun. Sevgi gibi...

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
249
74
19
16
12
11
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cenk

8. soru kişiye göre ve yalana göre değişir.

tc Elif

Hayatımda tahammül edemeyeceğim şey SAYGISIZLIK. Gururluyum tabi ki göbek adım YAY burcu benim 😄

Aynur

Sen gururlu birisin!