Görüş Bildir
Haberler
Deliksiz Bir Uyku Uyumayı ve Sabah Bomba Gibi Uyanmayı Sağlayacak Süper Etkili 11 Besin!

Deliksiz Bir Uyku Uyumayı ve Sabah Bomba Gibi Uyanmayı Sağlayacak Süper Etkili 11 Besin!

Daha enerjik bir hayat için en gerekli kriterlerden birisi olan düzenli uyku hepimizin büyük bir sorunu haline geldi. Uykusuzlukla savaşan ve huzurlu bir gece geçirmenizi sağlayan bu yiyeceklerin tadını çıkarın!

Badem

Badem

Bademde magnezyum oranı çok yüksektir. Aynı zamanda rahat uykuya dalmanızı sağlayacak triptofan bakımından da oldukça zengindir. Uyku etkinliğini arttıran, uykuya daldıktan sonra uyanmalarını azaltan ve uykuda vücudu dinlendirici B vitaminleri ile potasyumu büyük ölçüde barındırır. Gün içinde 5-6 adet badem tüketmek size ihtiyacınız olan vitamin ve mineralleri verirken aynı zamanda da gece daha kaliteli uyumanızı kolaylaştırır.

Ispanak

Ispanak

Ispanak vücudu sakinleştirip uykuyu teşvik etmek için sinirleri ve kasları doğal olarak rahatlatan magnezyum açısından yüksektir. Magnezyum ayrıca gece uyanmalarının yaygın bir nedeni olan bacak kramplarının önlenmesine yardımcı olabilir. Ek olarak, ıspanak iyi bir kalsiyum kaynağıdır bu da beyinde triptofanın uykuya teşvik edici bir hormon olan melatonin üretmesine yardımcı olur. Araştırmalar kalsiyum eksikliğinin uykuya dalmayı zorlaştırabileceğini düşündürmektedir.

Kiraz

Kiraz

Kiraz uyku döngüsünü düzenlemede önemli bir rolü olan melatonin bakımından yüksektir. Yapılan bir çalışmada 7 gün boyunca vişne suyu içen gönüllülerin melatonin seviyelerinin önemli ölçüde arttığı ve toplam uyku sürelerinin uzadığı görülmüştür. Journal of Medicinal Food Dergisi’nde yayınlanan bir başka çalışmada vişne suyunun uyku üzerinde kedi otu kadar etkili olduğu bulundu.

Kivi

Kivi

Kivi uykuya katkıda bulunan fitokimyasallar bakımından zengindir. Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition Dergisi'nde yayınlanan bir çalışmada , günde iki adet kivi yiyen bireyler dört hafta gözlemlendi ve uyku kalitelerinde büyük ölçüde artış görüldü. Kivi aynı zamanda diğer meyvelere oranla daha fazla seratonin salgılatmaktadır. Bu sayede gece kaygılanmaları azaltır ve uykuya dalmayı kolaylaştırır. Aynı zamanda kivi yüksek antioksidan içeriği nedeniyle en iyi uyku destekleyicilerden biri olarak görülmektedir. Çalışmalar birçok uyku bozukluğu sorununun düşük antioksidan seviyeleriyle bağlantılı olduğunu göstermektedir.

Mısır

Mısır

Mısır karbonhidrat bakımından yüksektir. Bu özelliği nedeniyle doğru şekilde tüketildiğinde uykuyu destekleyebilir. Karbonhidratlar, dolaylı olarak triptofanı daha kullanılabilir hale getiren insülini uyarır. Glisemik indeksi yüksek karbonhidratlar daha rahat bir uyku geçirme açısından glisemik indeksi düşük olan karbonhidratlardan daha etkilidir. Basit şeker içeren gıdalar kan şekerini bozabilir ve gecenin ilerleyen saatlerinde uykuyu kesebilir. Mısır ılımlı bir glisemik indekse sahip olduğu için iyi bir seçenektir.

Mayalı süt ürünleri

Mayalı süt ürünleri

Bu mayalı besinler B vitaminleri açısından çok zengindir. B12 vitamini sinir sistemi için çok önemlidir ve çalışmalar B12 alımının uyku süresi ile anlamlı derecede ilişkili olduğunu göstermektedir. B6 vitamini serotonin üretimi için gereklidir ve yapılan birçok araştırma B6 vitamini eksikliğinin psikolojik sıkıntıyı artırabileceği ve uyku bozuklukları yaşatabileceğini öne sürmektedir.

Nohut

Nohut

Nohut serotonine öncü olarak davranan ve uyku modülasyonunda çok önemli bir rol oynayan triptofan açısından zengindir. Yapılan bir çalışmada özellikle de karbonhidratlarla kombine edildiğinde triptofanın uykusuzluğu önemli ölçüde azalttığı görüşmüştür. Nohut hem triptofan hem de karbonhidrat içerdiğinden uykuyu arttırmak için harika bir yiyecek olarak görülmektedir. Aynı zamanda yüksek lif oranı sayesinde gece acıkmalarını ve sindirim sorunlarını engelleyerek gece uyanmalarını büyük ölçüde azaltır.

Muz

Muz

Serotonin ve melatonin hormonlarının salınımlarını artırmasının yanı sıra içerdiği magnezyum ve potasyum ile kasların gevşeyip, rahatlamasını sağlar. Bu sayede gece yaşanan bacak kramplarını önler ve huzursuz bacak sendromunu engeller. Deliksiz bir uyku için gün içinde bir adet muz tüketmeye özen gösterin.

Ceviz

Ceviz

Doğal melatonin kaynağı olan ceviz yine uyku için size yardımcı olabilir. Akşam yemeğinden sonra 1 çay bardağı kadar yemek yeterlidir.

Yulaf

Yulaf

Kaliteli bir uyku için önemli olan kalsiyum ve magnezyum mineralini içeren yulaf, aynı zamanda içerdiği melatonin hormonu sayesinde kaliteli bir uyku ile vücudun yenilenmesini sağlar.

Ahududu

Ahududu

Çok nadir bir dönemde tazesini yakalayabildiğimiz ahududuyu taze veya dondurulmuş olarak tüketebilirsiniz. Akşam yatmadan önce 1 kase ahududu sizi yatıştıracak ve uykuya hazırlayacaktır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
78
41
9
8
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
omerdagigol

Üzgümüm ama bu besinlerin ücretleriyle cari açığı kapatıyolar😂