Görüş Bildir
Haberler
Dekorasyonda Rahatlatıcı Renkler

Dekorasyonda Rahatlatıcı Renkler

Filli Boya
13.03.2015 - 11:51 Son Güncelleme: 17.03.2015 - 15:23

Renklerin psikoloji üzerinde bıraktığı etki bilimsel bir gerçek. Renklerin beyin üzerinde bıraktığı etkiyİ dikkate alarak evinizin renklerini seçmeniz size daha huzurlu bir ortam sağlar.  Mobilya ve duvarlarınızın renk uyumuna ve hangi renklerin hangi tonlarını kullanmanız gerektiğine gelin birlikte bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlgi Çekmek İsteyenlere

İlgi Çekmek İsteyenlere

Sıcak bir renk olan kırmızı, insan gözünün algıladığı ilk renk. Uyarıcı bir renk olması nedeniyle, kullanacağınız kırmızı tonuna dikkat edin. Evinizde kırmızıyı dengeli bir şekilde kullanmanızı öneriyoruz. Yoğun kullanılması halinde eviniz bir Hitchcock filmi setini andırabilir. Odanızda özellikle fark edilmesini istediğiniz bir ayrıntıyı veya eşyayı kırmızıya boyamanızı öneririz.

Açığı Huzurlu, Koyusu Gergin!

Açığı Huzurlu, Koyusu Gergin!

Sıcak bir renk olan sarı mutluluk verici etkisiyle biliniyor. Sakinleştiren bir renk de olan sarıyı evinizde özellikle açık renk ahşap mobilyalarla kullanabilirsiniz. Koyu renk ahşap mobilyalı bir odaya neon sarısı perdeler asmanız odanızı daha iç açıcı hale getirecektir. Sarıyı kullanırken koyu tonlarından kaçının. Sarının koyu tonlarının gerginliğe neden olduğunu biliyor muydunuz?

Mavi Mavi Masmavi...

Mavi Mavi Masmavi...

Farklı ruh hallerine sürükleyebilen mavi, dekorasyonda rahatlatıcı bir etkiye sahip. Açık mavi tonlarında boyayacağınız bir yatak odası bulutlarda uyuma hissi verebilir. Filli Boya iç cephe kartelasından Yağmur Damlası veya Buzul renklerinden birini kullanabilirsiniz. Ancak evinizde koyu maviden kaçının. Koyu mavinin yaratacağı depresif etki yüzünden kendinizi bir anda Edgar Allan Poe çaresizliğinde bulmanızı istemeyiz.

En Steril Renk Beyaz

En Steril Renk Beyaz

Saflığın, temizliğin rengi olan beyaz insanda huzur verici bir etkiye sahip. Hastanelerde beyazın tercih edilmesi de insanlarda bıraktığı sakinleştirici etkiden kaynaklanıyor. Evinizde dengeyi temsil eden beyazı rahatlıkla kullanabilirsiniz. Eviniz küçük ve az ışık alıyorsa, beyaz veya beyaza yakın kırık tonları kullanmanızı öneririz. Beyazı canlı renkte birkaç eşyayla kombinlemek evinize sade bir şıklık katacak.

Huzur ve Romantizm

Huzur ve Romantizm

Sakinleştirici etkisi nedeniyle rehabilitasyon merkezlerinde tercih edilen açık pembe, odanıza romantik bir hava katacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Asaletinizi Yansıtın!

Asaletinizi Yansıtın!

Ruhsal açıdan canlandırıcı bir etkiye sahip olan moru dekorasyonda tercih etmeniz, evinize zarafet kattığınız anlamına geliyor. Mor, gücü ve lüksü sembolize etmesini de zaten İngiltere Kraliçesi Elizabeth’e borçlu. Yaratıcılığı artırdığı için bu rengi özellikle çalışma odanızda kullanabilirsiniz.

Güvenilir ve Kararlı

Güvenilir ve Kararlı

Kahverengi huzur ve güven veren bir etkiye sahip. Salon ve çalışma odaları için açık tonlarını tercih etmenizi öneririz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
75
35
23
14
14
10
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın