Görüş Bildir
Haberler
Değişimden Beslenerek Her Albümle Tarzını Yenileyen 10 Sanatçı

etiket Değişimden Beslenerek Her Albümle Tarzını Yenileyen 10 Sanatçı

hereditary
27.04.2022 - 19:00

Müzikteki inovatif ya da yenilikçi tavır, 60'larla birlikte başlayan ve günümüzde sonu görünmeyen bir eşiğe yükselmiş durumda. Bu da her şeyi daha merak uyandırıcı yapıyor! Geçmişten günümüze, kendini yenilemekten hiç geri durmamış sanatçıları bir araya getirdik. Keyifli okumalar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Machine Gun Kelly

10. Machine Gun Kelly

Pek çoğumuz onu Eminem’le olan husumetinden tanısa da, Machine Gun Kelly’nin öncesinde de yıllar süren bir rap kariyeri vardı. Ancak 2019 yılında çıkardığı “BINGE” albümüyle beraber müziğinde punk öğelerine fazlasıyla yer vermeye başlayan sanatçı, bu değişimin oldukça faydasını gördü.

9. Pink Floyd

9. Pink Floyd

İlk albümünden beri, kadrosu gibi müziği de anormal bir değişim gösteren Pink Floyd'da değişmeyen tek şey gitar oldu. Ekip bütün merakı ve yenilik açlığı ile birbirinden kusursuz albümlere imza attı. 1969 tarihli Ummagumma'nın hemen ardından 1979'daki The Wall dinlendiğinde, bu inanılmaz fark rahatlıkla görülebilmekte.

8. The Weekend

8. The Weekend

The Beauty Behind The Madness ile yakaladığı dünya çapındaki ticari başarıyla başlayan inanılmaz kariyeriyle The Weeknd'i hepimiz tanıdık. Özellikle Starboy albümü ve devamıyla her albümü için farklı bir persona yaratmaya devam eden Abel, gelecek albüm ne yapacağı asla tahmin edilemeyenler listemize rahatlıkla yer buluyor. Biz de onun 'büyüyüşüne' şahit olmaktan mutluluk duyuyoruz!

7. The Beatles

7. The Beatles

1966 yılından itibaren dünyayı turlamayı bırakan The Beatles'ı buna iten sebeplerden birisi de kendilerine dönük keşfetme ve yenileme isteğiydi (sadece çığlıklar değil). Özellikle John Lennon'ın müziğinden giderek taşmaya başlayan felsefi yönü ve Paul McCartney'nin avangart sanata olan merakı, The Beatles'ın psikedelik rock'tan heavy metal'e pek çok türe dokunmasını sağladı.

6. Tyler, The Creator

6. Tyler, The Creator

Kariyerinin başlarından beri her seferinde yeni bir tarzla karşımıza çıkan Tyler, The Creator, adeta her albümünde yeni bir karaktere bürünüp bize onu tanıtıyor. 2019 yılında çıkardığı “IGOR” albümüyle yılın en iyi rap albümü Grammy’sini alan sanatçının projelerine göz atmanı kesinlikle tavsiye ediyoruz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. David Bowie

5. David Bowie

David Bowie, kariyerini farklı albümleri için defalarca şekil değiştirerek ve farklı kişiler icat ederek tanımladı. The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars albümüyle kazandığı ünün ardından Ziggy Stardust adlı uzaylı rock yıldızının kişiliğini benimsedi. 1970'lerin sonlarında Bowie, Station to Station albümündeki şarkıya dayanarak ve The Man Who Fell to Earth filminden esinlenerek “The Thin White Duke” adlı başka bir uzaylı karakteri yarattı.

4. Jack White

4. Jack White

Jack White, genç bir kariyeri varken bile, diğerleri gibi yer aldığı her yeni projede kendini yeniden keşfetmeye devam etti. The White Stripes, kırmızı-beyaz renk şemalarına eşlik eden minimalist estetiğiyle yeni bir çağı başlatmasıyla tanındı. Sonraki yan projeleri The Raconteurs ve The Dead Weather'da yaptığı işlere bakıldığında onu tanımak oldukça zor!

3. Madonna

3. Madonna

Popun kraliçesi, hem bir şekilde sınırları zorlayarak hem de çıkardığı her albümde görünüşünü değiştirerek tüm pop yıldızlarının takip ettiği bir kalıp oluşturdu. Madonna, özellikle görünüşünün sürekli yenilendiğini göstermek için video klipleri çok erken benimsemesiyle, geçen yüzyılın en etkili kadınlarından ve müzisyenlerinden biri olarak kabul ediliyor.

2. Radiohead

2. Radiohead

Grunge'dan ilham alan ilk albümleri Pablo Honey'den sonra Radiohead, işleri biraz daha deneysel hale getirmeye başladı. The Bends ile o zamanlar yaygın olan Britpop türüne daha fazla yönelen grup, müzik endüstrisinden ve zamanın teknolojik kültüründen duydukları memnuniyetsizlikle, içe dönüklüğüyle çığır açan OK Computer'ı yaptı.

1. Maroon 5

1. Maroon 5

Bir dönem alternatif müziğe dahil edilen Maroon 5 da giderek tarzını yepyeni bir şekle bürümüş ekipler arasında. Her yeni şarkıyla birlikte Maroon 5, müziğini alternatif düzlemden disko-popa dönüştürmeyi başardı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

9. Pink Floyd çok seviyorum.