Görüş Bildir
Haberler
Değişen Sadece İsimler: 3 Ayrı Kentte Kadınlara 'Boşanma Kurşunları'

Değişen Sadece İsimler: 3 Ayrı Kentte Kadınlara 'Boşanma Kurşunları'

Bugün, ülkemizde hiç yabancısı olmadığımız, üç ayrı kentten, üç benzer haber düştü ajanslara. Değişen sadece isimler ve hikayeler; değişmeyen ise boşanmak isteyen eşine kurşun yağdıran kocalar... Kilis'te eşinin eşinin açtığı boşanma davasının görüldüğü adliyeye tabancasıyla giren polis memuru, eşi dahil 5 kişiyi yaraladı ve kayın biraderini öldürdü. Bolu'da ise bir esnaf boşanma davası açan eşini, kent meydanında polislerin nöbet tuttuğu Valilik binasına 50 metre uzaklıkta 4 kurşunla yaraladı. Ve bir benzer haber de Konya'dan geldi. Eşinin çalıştığı fabrikanın güvenlik görevlilerine kendini kurye olarak tanıtıp içeri giren koca, eşini tabancayla vurarak ağır yaraladı...

Kilis'te eşinin açtığı boşanma davasının görüldüğü adliyeye tabancasıyla giren polis memuru Hakan K., geçirdiği cinnet sonucu 1 kişiyi öldürdü, 5 kişiyi yaraladı. Aynı tabancayla göğsüne ateş ederek intihara kalkışan polis memuru Hakan K. da yaralandı.

Olay, öğle saatlerinde Kilis Adliye Sarayı'nda meydana geldi. İddiaya göre Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde görevli polis memuru Hakan K. ile kendisi gibi Kilisli olan eşi Özay K. ayrıldı. Kilis'e dönen Özay K., polis memuru Hakan K.'dan boşanmak için dava açtı. Bugün görülecek olan ilk duruşma için Kilis'e gelen sivil kıyafetli Hakan K., polis kimliğini göstererek tabancasıyla adliye binasına girdi.

1 kişiyi öldürdü, 5 kişiyi yaraladı

1 kişiyi öldürdü, 5 kişiyi yaraladı

İddiaya göre, duruşma salonu önünde Hakan K. ile eşi ve eşinin yakınları arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında öfkelenen Hakan K., beylik tabancasını çıkararak ateşlemeye başladı. Hakan K.'nın tabancasından çıkan kurşunlara hedef olan kayınbiraderi 20 yaşındaki Ömer Zorlu olay yerinde yaşamını yitirirken, eşi Özay K., kayınvalidesi Emine Zorlu, kayınbiraderi Rıza Zorlu ve taraflarla ilgisi olmayan adliye binasında bulunan Emine K. ile Mehmet K. yaralandı. 1 kişiyi öldürüp, 5 kişiyi yaralayan Hakan K., daha sonra tabancasını göğsüne ateşleyerek intihara teşebbüs etti.

Silah seslerinin duyulmasının ardından adliyeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Polisler adliye içi ve çevresinde yoğun önlem alırken, intihara teşebbüs eden polis memuru Hakan K. ve diğer yaralılar ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Valiliğin karşısında vurdu

Valiliğin karşısında vurdu

Bolu'da esnaf Ahmet Çevik, boşanma davası açan eşi 28 yaşındaki Sevim Çevik'i, polislerin nöbet tuttuğu Valilik binasına 50 metre uzaklıkta, halkın yoğun olduğu Kent Meydanı'nda tabanca ile 4 el ateş ederek yaraladı.

Olay, saat 10.30 sıralarında Valilik binasının da bulunduğu Kent Meydanı'nda meydana geldi. Sevim Çevik, çiğ köfte dükkanı işleten eşi Ahmet Çevik'e, iddiaya göre şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma davası açtı. Ahmet Çevik, duruşma öncesi eşiyle görüşmek istedi. Sevim Çevik, Ahmet Çevik'in teklifini kabul etmedi. Ahmet Çevik, bir kadın arkadaşıyla Kent Meydanı'nda olduğunu öğrendiği eşinin yanına gitti.

Durumu ağır

Durumu ağır

Ahmet Çevik, ikinci evliliğini yaptığı Sevim Çevik ile halkın yoğun olduğu meydanda tartıştı. Daha sonra Ahmet Çevik, yanında getirdiği tabanca ile eşine 4 el ateş etti.Sevim Çevik, 112 Acil ekibi tarafından ambulansla İzzet Baysal Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ameliyata alınan kadının durumunun ağır olduğu belirtildi.

Olay yerine 50 metre uzaklıkta Valilik binası önünde nöbet tutan polis ekipleri Ahmet Çevik'i yakalayarak gözaltına aldı.

Kurye olduğunu söyleyerek içeri girdi ve kurşun yağdırdı

Kurye olduğunu söyleyerek içeri girdi ve kurşun yağdırdı

Konya'da da motosikletle geldiği fabrikada güvenlik görevlilerine kendisini kurye olarak tanıtan 27 yaşındaki Zafer Tatlısert, muhasebeci olarak çalışan boşanma aşamasında olduğu 25 yaşındaki eşi Saliha Gizem Tatlısert'i tabancayla vurarak ağır yaraladı.

Olay, Selçuklu ilçesi Aşağıpınarbaşı Mahallesi’nde bulunan bir fabrikada meydana geldi. Kasten yaralama suçundan girdiği cezaevinden 2 ay önce tahliye olan Zafer Tatlısert, boşanma aşamasında olduğu eşi Saliha Gizem Tatlısert'in çalıştığı fabrikaya motosikletle gitti. Kapıdaki güvenlik görevlilerine kendisini kurye olarak tanıtan Tatlısert, eşinin adına kurye getirdiğini belirterek içeriye girdi. Muhasebeci olarak çalışan eşinin odasına giden Tatlısert, yanında getirdiği tabancayla eşine kurşun yağdırarak çıkıp aynı motosikletle kaçtı.

Polis iki ayrı suçtan araması bulunan şüpheliyi arıyor

Polis iki ayrı suçtan araması bulunan şüpheliyi arıyor

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Saliha Gizem Tatlısert, 112 ekiplerinin olay yerinde yaptıkları ilk müdahalenin ardından ambulansla Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Vücuduna 4 kurşun isabet eden Tatlısert'in hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi.

Olayda aynı fabrikada çalışan Abdülkerim Ünal da bir kurşunun başını sıyırması sonucu hafif  yaralandı. Polis, iki farklı suçtan hakkında arama kararı bulunan şüpheliyi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Zeliha Akman

bir günde kadınlara yönelik şiddet içeren bir haber olmasın ya. sadece bir gün. sonra niye feministsiniz sanki yeterince özgür değilsiniz neden adalet istiyo... Devamını Gör

Sena

erkekliğine bu kadar güvenip kurşun yağdırabiliyorlar. ama birisi de adamlığına güvenip eşlerinin kararına saygı duymuyor. Allah bilir iki günede serbest bır... Devamını Gör

DENİZOĞLAN

Durum vahim. Gururun fazlası da zarar hiç olmayışı da zarar sevgili abilerim. Yapmayın etmeyin.