Görüş Bildir
Haberler
Değeri Katlandı: Çiller'in Sarıyer'deki Arazisinin İmar Planı Değişti

Değeri Katlandı: Çiller'in Sarıyer'deki Arazisinin İmar Planı Değişti

Emre Ordu
20.04.2023 - 15:56 Son Güncelleme: 20.04.2023 - 15:57

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen eski Başbakanlardan Tansu Çiller’e ait arazinin de aralarında bulunduğu, Sarıyer Kısırkaya’daki 60 parseli kapsayan bölgenin imar planları değiştirildi. Yeni planda konut, ticaret, turizm alanı artırıldı. İBB plana itiraz edecek. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Sarıyer “Gümüşdere-Kısırkaya Bölgesi” ile ilgili imar planı değişikliğini onaylayarak askıya çıkardı. Bir ay süreyle askıya çıkan planlara bu süre içinde itiraz edilebilecek. 

Askıya çıkan yeni planların açıklama raporuna göre, 60 parseli kapsayan bölge 273 bin 256 metrekareyi kapsıyor. Karadeniz kıyısında bulunan arazi yeni İstanbul Havalimanı’nın yaklaşık 20 kilometre doğusunda, Kilyos Plajı’nın ise yaklaşık 5 kilometre batısında yer alıyor.

Açıklama raporunda yer alan bilgilere göre yapılan plan değişikliği ile konut, ticaret, turizm ve günübirlik tesis alanı yaklaşık yüzde 20 oranında arttırıldı. Yürürlükteki planlara göre 137 bin 542 metrekare olan konut alanı, ticaret+turizm+konut+günübirlik tesis alanı olmak üzere 162 bin 889 metrekareye çıkarıldı.

İBB itiraz edecek

İBB itiraz edecek

Odatv'de yer alan habere göre, İBB yetkilileri, askıya çıkan planların, zamanında İBB tarafından hazırlanan planların kat kat üzerinde yapılaşma hakkı verildiğini belirterek, 'Bu plan değişikliğine itiraz edeceğiz' dedi.

En büyük parsel Çiller'in

En büyük parsel Çiller'in
İçeriğin Devamı Aşağıda

Plan değişikliği açıklama raporunda yer alan bilgilere göre, planlama alanı içinde toplam 60 adet parsel bulunuyor. Bu parsellerin 49’u şahıs, 10’u Maliye Hazinesi, biri ise Sarıyer Belediyesi’ne ait. Parsellerin 49 tanesi tarla, 11 tanesi ise fundalık, çalılık ve mera niteliğinde.

Yine raporda yer alan bilgilere göre en büyük alanı 29 nolu parsel kapsıyor. 19 bin 300 metrekare büyüklüğünde olan parsel, eski Başbakanlardan Tansu Çiller’in mülkiyetinde bulunuyor. Yeni planlamaya göre söz konusu 29 nolu parsel ticaret+turizm+konut bölgesinde yer alıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
64
14
13
5
5
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
justatraveller

vallahi billahi anlamıyorum.70 i geçmişsin ve hala mal,mülk peşinde koşturuyosun.ulan zaten zenginsin çocuğuna,torununa bıraktığın yeterde artar.bu ülkenin i... Devamını Gör

ömer

İtirazın ne gibi bi faydası olacak gizli saklı değil aleni aleni……

bryandes alpes

Seçimden sonra görüşürüz Mrs Çiller. Arazisini istimlak edin amq beş kuruş paraya hemde.