Görüş Bildir
Haberler
Antalyalı Mehmet Dede'nin, 'Torunlarım Çocuk Gelin Olmasın' Mücadelesi

Antalyalı Mehmet Dede'nin, 'Torunlarım Çocuk Gelin Olmasın' Mücadelesi

Onedio Medya
25.07.2015 - 12:43 Son Güncelleme: 25.07.2015 - 13:27
İçeriğin Devamı Aşağıda

Antalya’nın Elmalı İlçesi’nde 10 yıl önce anneleri vefat edince babaanne ve dedeleri tarafından büyütülen 13 ve 15 yaşındaki kız kardeşlerin dedesi Mehmet Emer, torunlarının üvey anneleri tarafından zorla evlendirilmek istendiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Elmalı’ya bağlı Eskihisar Mahallesi’nde oturan 65 yaşındaki Mehmet Emer, dün Elmalı Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulundu. Oğlu Murat Emer’in yaklaşık 10 yıl önce eşini kaybettiğini, bu eşinden F. ve G. adlı 2 kızı olduğunu aktaran Mehmet Emer, torunlarına eşiyle birlikte yaklaşık 8 yıl baktıklarını ve okuttuklarını anlattı. Mehmet Emer, oğlunun iki yıl önce evlendiğini ve çocukları da yanına aldığını dile getirdi.

Mehmet Emer, torunu F.’nin Elmalı Anadolu Lisesi’nde 1’inci sınıf, G.’nin de 2’nci sınıfa giderken, üvey annelerinin baskısı ve kandırması nedeniyle okulla ilişiklerinin kesildiğini öne sürdü. Dede Emer, yaklaşık iki ay önce G.’nin H.E. adlı kişiyle, 40 gün önce de küçük torunu F.’nin S.Ç. ile aile içi törenle nişanlandırıldıklarını anlattı.

BÜYÜK KIZ İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNMUŞ

15 yaşındaki torunu G.’nin baskıyla evlendirilmek ve bu yüzden de okuldan alınmak istenmesi nedeniyle yarıyıl tatilinde ilaç içerek intihara kalkıştığını iddia eden Mehmet Emer, torunlarının eziyet ve baskı gördüğünü, köyde imamın da katılımıyla dini nikah ve nişan töreni yapıldığını kaydetti.

’TORUNLARIMI OKUTMAK İSTİYORUM’

İki torununun istikbalinin parlak, zeki ve çalışkan olduklarını belirten Mehmet Emer, çocukların okuldan alınıp evlendirilmesine izin verilmemesini istedi. Kimse okutmasa bile kendisinin torunlarını okutabileceğini aktaran Emer, üvey anneyi kızlara zulüm ve eziyet yapmakla suçladı. Mehmet Emer, 13 ve 15 yaşındaki küçük çocuklara cinsel taciz ve sonucu olarak evlendirme, dini nikah kıyma gibi iddialarla oğlu Murat Emer, gelini B. Emer, gelinin annesi F.Ç. ve kızların evlendirilmek istendiği S.Ç. ve H.E.’nin cezalandırılmasını istedi.

OKUL MÜDÜRÜ KAYMAKAMA BİLDİRDİ

Torunlarının okuldan alınma girişimi sırasında okul müdürünün de aileyle konuşup ikna etmeye çalıştığını anlatan Mehmet Emer, sonrasında müdürün durumu ilçe kaymakamıyla paylaştığını, ancak sonuç alınamadığını kaydetti. Anneleri öldükten sonra 2 torununa 8 yıl bakıp büyüttüğünü belirten babaanne 64 yaşındaki Fatma Emer de oğlu ve üvey anneyi suçladı. Fatma Emer, torunlarını okutmak istediğini belirtti.

BABA EMER: YÜZÜK TAKTIK

Babasıyla arası bozuk olduğu için bu tür iftiralarda bulunduğunu belirten kızların babası Murat Emer ise nişan veya dini nikah yapılmadığını, çocukların birbirini sevdiği için kendi aralarında düzenlenen bir törenle ’çocuk kaçmasın’ diye söz yüzüğü taktıklarını söyledi. Yaşı 18 oluncaya kadar söz yüzüğü takıldığını anlatan Murat Emer, büyük kızı G.E.’nin devamsızlık yaptığı ve dersleri zayıf olduğu için okuldan alındığını, küçük kızının ise okula devam edeceğini dile getirdi.

  • DHA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
0
0
0
0
0
0