Görüş Bildir
Haberler
De Get Yalan Dünya! Ünlü Şarkıcı İbrahim Erkal Hayatını Kaybetti

De Get Yalan Dünya! Ünlü Şarkıcı İbrahim Erkal Hayatını Kaybetti

Emre Ordu
12.05.2017 - 00:22 Son Güncelleme: 12.05.2017 - 15:43

Beyin kanaması geçiren ve yaklaşık bir aydır yoğun bakımda olan İbrahim Erkal 50 yaşında hayatını kaybetti. Doç. Dr. Necdet Sağlam önceki gün beyin ölümü gerçekleşen şarkıcı İbrahim Erkal'ın saat  22.10'da kalbinin de durduğunu açıkladı.

Sevenleri ve sanatçı arkadaşları da sosyal medyadan attığı mesajlarla İbrahim Erkal'a veda etti...

Evinin otoparkında baygın halde bulunan ve beyin kanaması ön tanısı ile hastaneye kaldırılan İbrahim Erkal, ilk ameliyatının ardından yoğun bakıma alınmıştı. 

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi süren ve önceki gün beyin ölümünün gerçekleştiği ancak hayati fonksiyonun devam ettiği açıklanan İbrahim Erkal'ın saat 22.10'da kalbi durdu. Erkal tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

İbrahim Erkal kimdir?

İbrahim Erkal kimdir?

İbrahim Erkal, 10 Ekim 1967 tarihinde Erzurum  Narman'da doğmuştur. Altı kardeşin en büyüğü olan Erkal'ın babası ziraat işçiliğinden emekli, annesi ise ev hanımıydı. 

İlkokuldan itibaren bağlama, mandolin ve flüt çalarak kendi kendine müzik öğrenmiştir. Liseden sonra Ankara'da solfej ve nota dersleri aldı. Bu sırada da Ankara'nın çeşitli yerlerinde sahne aldı.

İlk albümünden önce İbrahim Güzelses adıyla Erzurum türkülerinden derlediği 'Sarhoş Baki' albümünü çıkardı.

1993 yılında Plakçılar Çarşı'na gitti, albümünü beğendiremedi.

1993 yılında Plakçılar Çarşı'na gitti, albümünü beğendiremedi.

1989 yılında Erzurum'dan İstanbul'a göç etti. İstanbul'da Telden Dile Müzik Merkezi'nde hem eğitimine devam etti; hem de Nişantaşı'nda garsonluk yaptı. 1991 yılında Piyanist ve Udi olarak sahneye çıkmaya başladı.

1992'de, 'Tutku' albümünü müzik öğretmeni arkadaşları ile yaptı. 1993 yılı başında hayatında ilk kez Plakçılar Çarşısı'na elinde 'Tutku' albümüyle gitti, kimseye albümünü beğendiremedi.

'Canısı' dizisi, televizyonlarda izlenme rekorları kırdı.

'Canısı' dizisi, televizyonlarda izlenme rekorları kırdı.

Tam her şeyden vazgeçip Erzurum'a döneceği sırada İskender Ulus'a rastladı. Onun sayesinde 'Tutku' adlı ilk albümünü çıkardı. Albümü çıkınca garson olarak çalışmış olduğu mekanda, udi ve solist olarak çalışmaya başladı. 1994'de ikinci albümü 'Sıra Bende- Aklımdasın' ı piyasaya çıkardı.

1996 yılında 'Gönlünüze Talibim' adlı 3. albümü çıktı ve albüm içindeki 'Canısı' şarkısı tüm Türkiye'yi sardı. Aynı yıl 1996 da Temel Gürsu'nun yönettiği 'Canısı' filmi ve yine Temel Gürsu'nun yönettiği 26 bölümlük 'Canısı' dizisi, televizyonlarda izlenme rekorları kırdı

Bestelerini çok sayıda sanatçı yorumladı.

Bestelerini çok sayıda sanatçı yorumladı.

1997'de 'Sırılsıklam', 2001'de 'Su Gibi' ve  2004'te 'Gönül Limanı' adlı albümlerini çıkartıp yüksek satış rakamlarına ulaştı. 

İbrahim Erkal'ın bestelediği eserleri Zara, İzzet Yıldızhan, Kader, Hülya Avşar, Metin Şentürk, Alişan, Ceylan ve İbrahim Tatlıses gibi çok sayıda sanatçı yorumladı.

Erkal'ın ölüm haberi sonrası Twitter'dan da çok sayıda taziye mesajı atıldı...

Erkal'ın ölüm haberi sonrası Twitter'dan da çok sayıda taziye mesajı atıldı...
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pickle Rick

Özel bir ilgim olmadı hiç bir zaman ama çok üzüldüm. Kendi halinde, efendi bir insandı. Ailesine sabırlar diliyorum.

Fethullah Gülen'in bir şiirini bestelediğini de belirtseydiniz keşke. Kişiliği hakkında önemli bir detay.

Abdulkadir Öztürk

hocam güzel bir bilgi verdin lakin yarım yamalak aklımın erdiği 2000-2015 in sonları ülkenin yarısından fazlası fetöcü değil miydi ? polis akedemileri için s... Devamını Gör

Marv

daha önce ölmedimiydi bu neyse demek ki ölmemiş ayrıca fetöcüydü üzülecek yerlerim agrıyor

rihamahir

Nereden biliyorsun Fetöcü olduğunu?