Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu'ndan Liste Dışı Kalanlara Mesaj

Davutoğlu'ndan Liste Dışı Kalanlara Mesaj

FreiGeist
08.04.2015 - 13:27 Son Güncelleme: 08.04.2015 - 13:49
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Ahmet Davutoğlu AKP'de milletvekili listelerine giremeyenlere mesaj verdi. TOBB'un etkinliğinde konuşan Davutoğlu kadrolar değişse de AK Parti'nin vizyonunda değişiklik olmayacağını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu listelerde aday gösterilmeyenlere dönük mesajını TOBB Ticaret ve Sanayi Şurası'nda verdi. Davutoğlu 'Ekipler değişse de bizde aynı vizyon, kararlılık, ekip ruhu ve birlikte çalışma ahlâkı hâkimdir' dedi.

Davutoğlu AK Parti'nin milletvekili listesinin açıklanmasının ardından 'kaos' beklentilerinin boşa çıktığını söyledi:

'Devri sabık olmadığı gibi kendi iç meselelerimizde de bir tartışma olmaz. 7 Nisan'da liste değişimi nedeniyle 'deprem, kaos mu olur?' diyenler nasıl yanılmışsa, ki yanıldılar çünkü bu kadroların çok kuvvetli bir siyasi ahlakı vardır. Bizde bakanlar nöbeti alır, bekler, nöbeti devreder. Mehmetçik nasıl sınırda nöbet tutuyorsa her bakan nöbet tutmakla mesuldür. 7 Haziran’dan sora da ikitadırımız güçlenmiş bir şekilde emaneti aldığında istikrar ve güvende hiçbir değişiklik olmadan devam edeceğiz.'

'Tuzağa düşmedik'

'Tuzağa düşmedik'

Davutoğlu seçimler konusunda hem muhalefet hem de iktidar için 'tuzaklar' olduğunu savundu, bunları iktidar için 'seçim ekonomisi uygulamak', muhalefet içinse 'karşılığı olmayan vaatlerde bulunmak' olarak sıraladı.

Davutoğlu AKP iktidarının hiçbir dönemde seçim ekonomisi uygulamadığını, muhalefetinse halka mavi boncuk dağıttığını öne sürdü:

'Biz seçim ekonomisi uygulamadık, müjde verdik ama hiçbirinde bütçe disiplininden kopmadık. Biz bu tuzağa düşmedik çünkü bu daha sonra bizim önümüze gelir ve halkımıza bedel ödetir. Maalesef muhalefet bu tuzağa düştü. Muhalefeti ne zaman dinleseniz ya ekonomik bakımdan bilgisizlikle yapılan vaatler görürsünüz ya da geniş kitlelere mavi boncuk dağıtan anlayış görürsünüz. Ekonomide bir vaatte bulunacaksanız karşılığını göstereceksiniz. 90’lı yıllarda 'iki anahtar' dediler biz hala o vaatlerin sosyal güvenlikte açtığı yaraları kapatmaya çalışıyoruz.'

Başbakan Davutoğlu 'Bizden sonraki yöneticilerin ödemek zorunda kalacağı mali açıklara yol açmayacağız' dedi, Kılıçdaroğlu'nun 'Bize 4 yıllık iktidar verin' sözlerini eleştirdi:

' Ben 9 aylık perspektifi değil 9 yıllık perspektifi planlarken 4 yıl demek şu demek, 'Şu ana kadar birikmiş rezervleri 4 yıllık kısa vadeli kitleleri tatmin eder görünen politikalarla heba edeceğim, sonrası Allah kerim. O kerimliği göstermek için sorumlu liderleri görevli kılar Allah. Bize emaneti verin, gereğini yaptığımız süre bizden yana olun, sürdüremezsek bizden alın. Aradaki perspektif farkı budur'

İşadamlarına çağrı

Davutoğlu 365 oda ve borsa temsilcisinin katıldığı toplantıda sorunların açıkça dile getirilmesi çağrısı yaptı. Türkiye'nin teknoloji tüketen değil, teknoloji üreten bir ülke olması gerektiğini belirten Başbakan Davutoğlu, işadamlarına 'AR-GE için ne teşvik istiyorsanız vereceğiz. Daha çok üreten, rekabet eden, istihdam eden bir ekonomiye geçmeye çalışıyoruz.' diye seslendi.

Davutoğlu hükümetin Ankara'da aldığı kararların iş adamları tarafından benimsenmeden etkili olamayacağını vurguladı, 'Sizin bizim bu vizyoner anlayışımızla birlikte elinizi taşın altına koyacağınızdan şüphemiz yok, buna güvenimiz tamdır ve hep devam edecek.' dedi.

Kaynak: Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0