Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu, Çipras'la Suriyeli Sığınmacıları Konuştu

Davutoğlu, Çipras'la Suriyeli Sığınmacıları Konuştu

FreiGeist
30.09.2015 - 09:18 Son Güncelleme: 30.09.2015 - 09:21

Türkiye Başbakanı Davutoğlu, BM Genel Kurulu görüşmeleri çerçevesinde Yunan mevkidaşı Çipras ile görüştü. İki lider, Suriyeli sığınmacıların yaşadıkları dramın önlenmesi için işbirliğinin geliştirilmesi konusunda mutabık kaldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın görüşmesinde, Suriyeli sığınmacıların yaşadıkları dramın önlenmesi için iki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi kararlaştırıldı.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmede, Suriyeli sığınmacıların yaşadıkları dramın önlenmesi için yürütülebilecek ortak projeler üzerinde duruldu, gelecek dönemde iki ülke arasında bu hususta işbirliğinin geliştirilmesi konusunda mutabık kalındı.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki mevcut Yüksek Düzeyli İşbirliği mekanizmasının seçimden sonra devam ettirilmesi hususunda da görüş birliğine varılan görüşmede, Davutoğlu, Çipras'a ülkesinin yaşadığı ekonomik krizin aşılması için Türkiye'nin her türlü desteğe hazır olduğunu ifade etti.

Öte yandan Davutoğlu, New York'taki ikili temaslarını sürdürüyor.

BM'de düzenlenen ‘IŞİD ve Şiddete Varan Aşırıcılıkla Mücadele Liderler Zirvesi’nin ardından Davutoğlu, İngiltere Başbakanı David Cameron, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ve Norveç Başbakanı Erna Solberg ile de ayrı ayrı bir araya geldi.

Ajanslar ve Sputnik News

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0