Görüş Bildir
Haberler
Darüşşafaka Doğuş Euroleague'e Galibiyetle Veda Etti

Darüşşafaka Doğuş Euroleague'e Galibiyetle Veda Etti

THY Avrupa Ligi Top 16 Turu E Grubu son hafta karşılaşmasında Darüşşafaka Doğuş, sahasında Rusya'nın Lokomotiv Kuban takımını 87-86 yendi. Gruptan çıkma şansı kalmayan Daçka son maçını kazanarak galibiyetle veda etmiş oldu. Gruptan çıkmayı garantileyen Fenerbahçe ise Unicaja Malaga'ya 71-67 kaybetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Darüşşafaka Doğuş, THY Euroleague TOP 16 turu son maçında Lokomotiv Kuban'ı ağırladı.

DAÇKA, Rus ekibini 87-86 yendi ve bu sonuçla THY Euroleague TOP 16 turunu 5 galibiyetle tamamladı.

Darüşşafaka Doğuş'ta Harangody 15 sayı-7 ribaund, Redding 12, Wilbekin ise 11 sayıyla oynadı. Lokomotiv Moskova'da ise Singleton ve Clever 12'şer, Zubkov ve Delaney ise 11'er sayı buldu. 

Lokomokiv Kuban ise 9 galibiyet-5 mağlubiyetle grubu noktaladı. 

Lokomotiv Kuban, pota altında Claver ile etkili olduğu ilk 3 dakikalık bölümde skorda 8-2 üstünlüğü yakaladı. Harangody ve Wilbekin'in üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu isabetlerle toparlanan Darüşşafaka Doğuş, 9. dakikada farkı 2 sayıya (15-17) indirdi. İlk çeyrek 23-20 konuk ekibin üstünlüğüyle geçildi.

Karşılıklı basketlerle başlayan ikinci periyotta oyun kontrolünü eline alan Darüşşafaka Doğuş, Bjelica, Emir Preldzic ve Ender Arslan'ın sayılarıyla 15. dakikada eşitliği sağladı: 31-31. Savunma sertliğini arttıran ve Zubkov-Draper ikilisiyle sayı üreten Rusya temsilcisi, yakaladığı 7-0'lık seriyle 17. dakikada farkı 7 sayıya (31-38) çıkardı ve soyunma odasına 47-38 önde gitti.

Müsabakanın ikinci yarısına baskılı savunmayla başlayan ve boyalı alanı Semih Erden-Harangody ikilisiyle iyi kullanan Darüşşafaka Doğuş, 23. dakikada Harangody'nin dış sayı isabetiyle farkı 1 sayıya indirdi: 48-49. Broekhoff ve Randolph'un bulduğu 3 sayılık basketlerle toparlanmaya çalışan konuk ekip karşısında Semih Erden ile pota altında etkili olan ev sahibi, farkın açılmasına müsaade etmedi ve son periyoda 66-64 Lokomotiv Kuban üstünlüğüyle girildi.

Mücadelenin son çeyreğine Furkan Aldemir ve Markoishvili'nin  sayılarıyla başlayan Darüşşafaka Doğuş, 32. dakikada öne geçti: 68-66. Üstün oyununu sürdüren ve farklı oyunculardan üst üste dış sayı isabetleri bulan yeşil-siyahlılar, son 2 dakikaya 82-78 önde girdi ve sahadan 87-86 galip ayrıldı.

THY Euroleague TOP 16 turunda E Grubu'nun lideri Fenerbahçe, son hafta maçında Unicaja Malaga'ya konuk oldu.

Dün oynanan maçlar sonrası çeyrek finalde Real Madrid ile eşleşen Sarı - Lacivertliler formalite maçını 71-67 kaybetti. 

TOP 16'yı 11 galibiyet 3 yenilgi ile tamamlayan temsilcimizde Real Madrid serisi öncesi Dixon dinlendirilirken koç Obradovic diğer yıldızlara da kısıtlı süreler verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Basket Dergisi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın