Görüş Bildir
Haberler
Danimarka’da Hayvanlarda Görülen Koronavirüs Nedeniyle 2,5 Milyon Vizon Öldürülecek

etiket Danimarka’da Hayvanlarda Görülen Koronavirüs Nedeniyle 2,5 Milyon Vizon Öldürülecek

Dünyanın ikinci en büyük vizon kürkü üreticisi Danimarka'da, hayvanlarda görülen koronavirüs vakaları nedeniyle toplam 2,5 milyon vizon öldürülecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BBC Türkçe'nin aktardığı bilgiye göre, sektör temsilcileri en az 63 çiftlikte hayvanlar arasında koronavirüs vakaları tespit edildiğini bildirdi.

Hastalığın hızla yayılması nedeniyle yaz aylarından bu yana ABD ve Avrupa'daki kürk hayvanı çiftliklerinde on binlerce vizon öldü ya da hastalığı yayma riskine karşı öldürüldü.

Danimarka'da çiftlik çalışanları ve veterinerler hasta hayvanları öldürmeye başladı. Hükümet, hastalığın görüldüğü çiftliklerin sekiz kilometre kadar yakınındaki çiftliklerde bulunan sağlıklı hayvanların da öldürülmesi talimatını verdi.

Bilim insanları vizonların nasıl enfekte olduklarını ve insanlara hastalık geçirip geçiremeyeceğini araştırıyor. Fakat ABD

Danimarka yılda 17 milyon vizon kürkü üretiyor

Danimarka yılda 17 milyon vizon kürkü üretiyor

Danimarka Kürk Üreticileri Birliği Başkanı Tage Pedersen, pandeminin tüm sektörü tehdit ettiğini belirterek 'Büyük bir belirsizlik var ve üreticiler kaygılı. Başımıza meteor düştü' dedi.

Danimarka yılda yaklaşık 17 milyon vizon kürkü üretiyor.

1500 üreticiyi temsil eden Kopenhagen Fur kooperatifi, küresel vizon kürkü üretiminin yüzde 40'ını gerçekleştiriyor.

İhracatın çoğu Çin'e

İhracatın çoğu Çin'e
İçeriğin Devamı Aşağıda

İhracatın çoğu Çin ve Hong Kong'a yapılıyor.

Hayvan hakları kuruluşu Humane Society International'a göre Danimarka, Çin'den sonra en fazla vizon yetiştirilen ülke konumunda.

Danimarka hükümetinden bir yetkili, ülkenin kuzeyindeki Gjoel köyünde başlayan vizon itlafının virüse bağlı olarak aylarca sürebileceğini söyledi. Şimdiye kadar kaç vizonun öldürüldüğüne ilişkin bir veri yok.

Polis sözcüsü, geçen Cuma bir vizon çiftliği sahibinin, ekiplerin içeri girmesine izin vermemesi nedeniyle tesisin kilitlerin kesildiğini söyledi. Hafta sonunda da iki vizon çiftliğinin önünde az sayıda kişi eylem yaptı.

Danimarka'da çiftliklerde dört ay önce ilk koronavirüs vakalarının görülmesi üzerine 11 bin vizon öldürülmüştü.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
209
96
48
12
3
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ancient Guy

Şu kürkleri alan da canidir satan da. Umarım bu olay bu sektörün çöküşüyle sonuçlanır ve gelecekte de umarım bütün kürk hayvanlarında insanlara bulaşan öldür... Devamını Gör

Jenny Humphrey

KÜRK ENDÜSTRİSİNİN VİZONLARA YAPTIĞI EZİYETLER: •Kürk çiftliklerinde; hareket alanı bulunmayan, daracık kafeslere kapatılırlar. •Hayvanlarda strese bağlı ola... Devamını Gör

Jenny Humphrey

Kürk çiftliklerinin bir an önce kapatılması lazım, hayvanları her durumda vahşice katlediyorlar.Buna müsamaha gösterilmesi 'insanlık' ayıbı.

OCREATUS

17 milyon Vizon kürkü üretiliyor... ne kadar basit sanki yoktan var ediliyormuş gibi. 17 milyon vizon öldürülüyor desenize.