Görüş Bildir
Haberler
Daha Sağlıklı ve Fit Bir Vücuda Sahip Olmak İsteyenlerin Alışkanlık Edinmesi Gereken 10 Şey

Daha Sağlıklı ve Fit Bir Vücuda Sahip Olmak İsteyenlerin Alışkanlık Edinmesi Gereken 10 Şey

Radlands
11.04.2023 - 16:03

Çoğumuzun uzun, mutlu, başarılı ve sağlıklı hayatlar yaşamak istediği bir gerçektir. Birçoğumuz stresli hayatlar yaşıyor olsak da, biraz değişiklik yaparak daha sağlıklı ve daha üretken hayatlar yaşamamıza yardımcı olacak alışkanlıklar geliştirebiliriz. Günlük yaşamımıza dahil etmemiz gereken 10 sağlıklı alışkanlığa gelin beraber bakalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Günlük yakıtın olacağı için kahvaltıyı asla atlama

Kahvaltının günün en önemli öğünü olduğunu öğrendiğini hatırlıyor musun? Tüm öğünler önemli olsa da kahvaltı kesinlikle atlanmaması gereken bir öğündür. Araştırmalar kahvaltı yapmanın gün boyunca odaklanma, tokluk ve enerji düzeylerini iyileştirmeye yardımcı olduğunu gösteriyor.

2. Bol bol su iç

Gün boyunca bol su içmek, vücudunun sıvı dengesini korumaya yardımcı olur, böylece besinler vücutta taşınabilir. Bu, yediğin sağlıklı gıdaların faydalarını daha çabuk elde edeceğin anlamına gelir! Gün boyunca su içmek kendini tok hissetmene yardımcı olur. Çılgınca gelebilir ancak birçok insan susuzluğu açlıkla karıştırır ve sonunda aşırı yemek yer.

3. Gideceğin yerlerde sağlıklı beslenmeyi şansa bırakma

s3.amazonaws.com

Evden uzakta yemek yiyeceğin zaman sağlıklı bir seçenek olacağını asla düşünme ve her zaman hazırlıklı ol! Restoran menüsüne önceden göz atabilirsin yoksa ona göre evde kendine sağlıklı atıştırmalıklar hazırlarsın.

4. Yiyecekleri en az işlenmiş hali ile tüketmeye çalış

Besinlerin mümkün olduğunca işlenmemiş olmasını hedefin haline getir. Bu ne anlama geliyor? Mesela atıştırmalık olarak bir avuç badem yiyebilirsin, badem! Bu tek gıda vücudunu vitamin ve mineralle doldurur; sağlıklı kalmak için ihtiyaç duyduğun tek besin budur!

5. Düzenli egzersiz yapmayı atlama

Düzenli egzersiz, genç kalmak için yapabileceğin en iyi şey olabilir. Uzmanlar, vücuduna dinlenmesi ve toparlanması için bir gün vererek, haftada 5-6 gün 30 dakikalık egzersiz yapmanı önerir. Egzersiz üst düzey bir performans olmak zorunda değil, 30 dakikalık tempolu bir yürüyüş kadar basit bir şey de sağlığınız için harikalar yaratabilir ve kelimenin tam anlamıyla hayatına yıllar katabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Diş hijyenini ihmal etme

Uzun bir günün sonunda ne sıklıkla diş ipi kullanmaya zaman ayırırsın? Bazı araştırmalar, düzenli diş ipi kullanımının hayatınıza 6 yıldan fazla ekleyebileceğini göstermektedir. Neden? Teori, diş plağı üreten bakterilerin kan dolaşımına girmesi ve bir şekilde kan damarlarını tıkayan ve kalp hastalığına neden olan iltihaplanma ile ilişkili olmasıdır. Bu nedenle, dişlerinizi yatmadan önce iyi bir diş ipi ile temizleme alışkanlığı edin ve hayatına yıllar ekle.

7. Uykunu almaya özen göster

Uyku, sağlığımız için çok önemlidir. Biz uyurken beynimiz uyandığımızda tam olarak çalışabilmek için sinir ağlarını sıfırlayıp eski haline getirirken, günün enkazını temizler. Hepimiz uyku eksikliğinin neden olduğu en yaygın etkileri biliyoruz - uyuşukluk, yorgunluk, odaklanma eksikliği ve unutkanlık. Ancak uyku yoksunluğunun sonuçları bilinenin çok ötesine geçebilir ve muhtemelen beyniniz üzerinde uzun süreli etkileri olabilir.

8. Kendinle yarış ve yeni şeyler dene

Hepimiz her gün aynı şeyleri yaparak rutine giriyoruz, ancak hem bedenimizi hem de zihnimizi çevik tutmak için yeni zorluklara yelken açmalıyız. Daha önce denemediğiniz yeni resim teknikleri ya da yeni bir yabancı dil, denemekten çekinme...

9. Ruh sağlığını güçlendirmeye zaman ayır

İster yoga yap, ister günlük yaz, meditasyon yap ya da bir terapiste görün... Bu tür bir egzersize zaman ayırmak, spor salonuna gitmek için zaman ayırmak kadar önemlidir. Sağlıklı bir ruha sahip olmak, fitness hedeflerini takip etmene yardımcı olacak ve yoğun yaşamını kolaylıkla dengelemeni sağlayacak.

10. Oturma ve ekran süreni azalt

Egzersiz seni hareketsiz zamanından kurtaramaz... Düzenli olarak egzersiz yapan kişiler bile bilgisayar başında çok fazla zaman geçirirlerse diyabet, kalp hastalığı ve felç riski taşırlar. Ofiste/odada çalışmaya ara verip belirli aralıklarda birkaç kez dolaşmak bile sana çok iyi gelecek!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
4
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın