Görüş Bildir
Haberler
Daha Gür ve Bakımlı Kaşlara Sahip Olabilmeniz İçin Uygulayabileceğiniz Metotlar Var!

Daha Gür ve Bakımlı Kaşlara Sahip Olabilmeniz İçin Uygulayabileceğiniz Metotlar Var!

İnce ve biçimsiz kaşlar artık pek de istenilen bir görüntü değil. Kaşlarınızın daha parlak, güçlü ve gür olmasını istiyorsanız derlediğimiz metotları deneyebilirsiniz.

Not: Alerjiniz olabilecek ürünleri kullanmayınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Hint yağı

1. Hint yağı

Hint yağı, kalın kaşlara sahip olmak için kullanılan en eski yöntemlerden biri. Proteinler, yağ asitleri, antioksidanlar ve vitaminler ile zengin olduğundan, kıl foliküllerinin beslenmesine yardımcı olur. Kaş diplerine her gün uyguladığınızda daha kalın ve güçlü kaşlara sahip olabilirsiniz.

Metot:  Birkaç damla hint yağını parmak uçlarınıza alıp kaşlarınıza masaj yaparak uygulayın. 30 dakika boyunca bekletin, makyaj temizleyicisiyle silin ve yüzünüzü ılık suyla yıkayın.

2. Hindistan cevizi yağı

2. Hindistan cevizi yağı

Hindistan cevizi yağı, vücudunuzu nemlendirmenin yanı sıra kan dolaşımını iyileştirmek için de mükemmel bir ürün. Hindistan cevizi yağında bulunan yağ asitleri kaş dökülmesini önlemek için kaşta bulunan doğal proteinlerle çalışır. İçindeki laurik asit, kaş foliküllerinin enfeksiyonunu önleyen bir antimikrobiyal madde olarak davranır. Çeşitli proteinlerin yanı sıra, hindistan cevizi yağı içindeki E vitamini ve demir gibi besinler sağlıklı ve kalın kaşları geliştirir. Her gün kaşlarınıza hindistan cevizi yağı uygulayabilirsiniz, ancak bunu haftada birkaç kez bile kullanmanız fark edilebilir sonuçlar verebilir.

Metot: Bir kulak çubuğunu yağa batırın ve kaşlarınıza sürün. Gece boyunca bekletin. Uyandığınızda yüzünüzü yıkayarak durulayın.

3. Zeytinyağı

3. Zeytinyağı

Zeytinyağı, kaş kıllarının büyümesine yardımcı olan A ve E vitaminlerini içerir. Vitamin E her kaş telini beslerken, A Vitamini kaş büyümesine yardımcı olan ve vücudumuzun doğal yağı olan sebum üretimini uyarır. Bu, birkaç hafta içinde sonuçların görülmesi için günde en az bir kez yapılabilir.

Metot:  Parmak ucunuza bir damla zeytinyağı dökün ve kaşlarınıza masaj yapın. Birkaç saat boyunca bekletin ve su ile yıkayın.

4. Soğan suyu

4. Soğan suyu

Soğan suyu kaş büyümesi için çok iyi olan kükürt, selenyum, mineraller, B vitaminleri ve C vitaminleri içerir. Bu, kaşların daha hızlı ve daha yoğun büyümesine yardımcı olur. Sülfür doğru kaş büyümesi için gerekli olan kollajen dokuların üretimini geliştirir. Soğan keskin bir kokuyken, kokunun tüm izlerini kaldırmak için limon suyu kullanmak en iyisidir. Her gün alternatif olarak kaşlarınıza soğan suyu uygulayın.

Metot:  Soğanları kesip blenderden geçirin ve macun haline getirin. Kaşlarınıza uygulayın. Bir saat bekletin. Seyreltilmiş limon suyuna batırılmış bir top pamuk ile silin.

5. Yumurta sarısı

5. Yumurta sarısı

Kaş kılları keratin proteininden oluşur ve yumurta büyük bir protein kaynağıdır. Keratin, çoğu saç büyüme takviyesinde önemli bir bileşen. Yumurta sarısı da zengin bir biyotin kaynağı olup kaşlarınızın büyümesine yardımcı olur. Haftada iki kez bu yöntemi uygularsanız, daha hızlı bir büyüme oranı elde edebilirsiniz.

Metot: Yumurta sarısını beyazdan ayırın ve iyice çırpın. Bir fırça kullanarak kaşlarınıza sürün. 20 dakika boyunca bekleyin ve ılık su ile durulayın.

Not: Yumurta sarısı gözenekleri tıkayabilir ve sivilceye neden olabilir. Bu yüzden yoğun şekilde kullanmamanız önerilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Çemen otu

6. Çemen otu

Çemen otu kaşların sağlıklı ve parlak görünmesinde oldukça etkili. Bu tohumlar saç foliküllerinin yeniden yapılandırılmasına yardımcı olur ve bu sayede yeni kaş kıllarının çıkmasına neden olur; nikotinik asit ve kaş kıllarının büyümesini teşvik eden proteinler içerirler. İçinde bulunan lesitin kaşlarınıza parlaklık kazandırır ve doğal rengini korumasına izin verir. Bu yöntem, etkili sonuçlar alabilmek için haftada iki kez uygulanmalıdır.

Metot: Tohumları bir gece suda bekletin. İnce bir macun haline getirin ve kaşlarınıza uygulayın. 30-45 dakika boyunca bekleyin ve ılık su ile durulayın.

7. Vazelin

7. Vazelin

Vazelin kaş köklerindeki nemi tutmaya ve korumaya yardımcı olur. Bu, kaşlarınızın uzun ve daha dolgun bir görünüm kazanmasına yardımcı olur. İstediğiniz kalın kaşları elde edene kadar bunu her gece tekrarlayın.

Metot: Vazelini kaşlarınıza ince bir tabaka halinde uygulayın ve bir gece boyunca bekletin. Sabah yüzünüzü ılık su ile yıkayın.

Not: Vazelin yüksek miktarda yağ içerir. Sivilce problemleriniz varsa kaşlarınız için bu ürünü kullanmanız önerilmez.

8. Aloe vera

8. Aloe vera

Aloe vera kaş kıllarının büyümesinde etkili olan birleşik aloenin içerir. Keratininkine benzer kimyasal bir yapıya sahiptir, bu nedenle kaşlarınızı kendi besinleriyle gençleştirir, böylece daha fazla elastikiyet kazandırır ve kırılmayı önler. Aloe Vera jel yapışkan değildir ve hızlı emilir, bu nedenle günde birkaç kez uygulanabilir.

Metot: Aloe vera bitkisinin dış yapraklaını soyun ve içinden çıkan jelimsi kısmı kaşlarınıza sürün. Kalanını buzdolabında saklayın.

9. Limon

9. Limon

Limon B, C vitaminleri, folik asit ve diğer hayati besinler bakımından çok zengin olduğundan, kaş kıllarınız da limonla karşılaştığında daha hızlı büyüme eğilimi gösterir. Cildinizin limon uygularken biraz yanması normaldir ancak tahriş devam ederse bu yöntemi kullanmaktan vazgeçin ve başka bir çare deneyin. Hassas bir cilde sahipseniz limon seçeneğini hiç denememeniz öneriliyor.

Metot: Kaşlarınıza bir parça limon sürün. 20 dakika bekletin ve sonra ılık suyla yıkayın. 

Limon kabuklarını 1/4 fincan saf hindistan cevizi yağına koyabilirsiniz. Bu karışımı en az 15 gün bekletin. Karışım hazır olunca yatmadan önce her gece kaşlarınıza sürün ve bir gece bekletin. Sabah ılık su ile durulayın. 

Not: Kaşlarınızın doğal rengini etkileyebileceğinden, bu yöntemi uyguladıktan sonra iki saat boyunca kaşlarınızı güneş ışığına maruz bırakmayın.

10. Süt

10. Süt

Doğal süt  kazein ve peynir altı suyu olarak bilinen iki hayati proteini içerir. Bu ikisi, sağlıklı kaş kıllarının büyümesini tetikler ve onları uyarır. Bunu günlük olarak yapmak istenilen sonuca ulaşmanızı sağlayabilir.

Metot: Bir parça pamuğu süte batırıp kaşlarınıza masaj yaparak uygulayın. 15 dakika boyunca bekleyin ve su ile yıkayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
80
37
16
10
8
7
5
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Faffa

Kaşlarınızı angry birds kaşlarına, İbrahim Tatlıses kaşlarına çevirmek için kullanmak yerine kirpiklerinize sürün bence... Tabi yine siz bilirsiniz.

İrem Duman

Saçlarımda bu tarz maskeleri, yağları, kürleri çok denedim ama kurutan, kokan, saçımı yağlandıran, dökülmeye sebep olan oldu ve saçlarım istediğim gibi olmad... Devamını Gör

Faffa

Limon hariç, limon cilde çok iyi gelir, kıla da etki etmez hatta epi sonrası önerilir.