Görüş Bildir
Haberler
Dağlıca'da Şehit Ve Yaralılar Var

Dağlıca'da Şehit Ve Yaralılar Var

Nefise Altun
07.09.2015 - 16:14

Dağlıca'da Şehit Ve Yaralılar Var

Hakkâri'nin Dağlıca bölgesinde yol kenarına döşenen mayın iki askeri aracın geçişi sırasında patlatıldı. Genelkurmay patlamada şehit ve yaralananlar olduğunu duyurdu, ancak sayı vermedi. Yaralı 8 asker Yüksekova Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde yola döşenen mayın, akşam saatlerinde iki askeri zırhlı aracın geçişi sırasında PKK'lılar tarafından patlatıldı. Patlama sonucu şehit olan ve yaralanan askerler var. Doğan Haber Ajansı ’na göre Dağlıca'da yaralanan 8 asker Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, saldırının ardından PKK'ya yönelik operasyonla ilgili son duruma ilişkin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'dan bilgi aldı.

Genelkurmay: Şehit ve yaralananlar var

Genelkurmay Başkanlığı'nın dünkü açıklamasında, 'Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyonda üç adet el yapımı patlayıcı bulunarak imha edilmiştir. Operasyonun devamında yola döşenen diğer el yapımı patlayıcıların patlatılması ile iki zırhlı aracımız ağır hasar görmüştür. Patlama neticesinde kahraman silah arkadaşlarımızdan şehit ve yaralananlar olmuştur' denildi.

İki askeri araca yönelik saldırının ardından hava destekli operasyonların da başlatıldığını açıklayan Genelkurmay, iki adet F-16 ve iki adet F-4 ile PKK'ya ait toplam 13 hedefin vurulduğunu duyurdu.

Başbakan Ankara'ya döndü

Konya'da Türkiye-Hollanda karşılaşmasını izleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, maçı yarıda bırakarak acilen Ankara'ya döndü. Başbakanlık Basın Merkezi, Davutoğlu'nun Ankara'da güvenlik yetkilileriyle toplandığını duyurdu.

Başbakanlık resmi konutunda saat 23.25'te başlayan toplantıya Başbakan yardımcılarının yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Adalet Bakanı Kenan İpek, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve diğer güvenlik birimi yetkilileri katıldı.

Yaklaşık 1 saat 20 dakika süren güvenlik zirvesi saat 00.45 civarı sona erdi.

Erdoğan: Amacına ulaşamayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, 'Milletimizin birlik ve beraberliğine, kardeşliğimize ve geleceğimize kasteden bu tür saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır' ifadesini kullandı.

Erdoğan açıklamasında, Dağlıca'da askerlerin şehit düşmelerine ve yaralanmalarına neden olan menfur saldırıyı şiddetle kınayarak, şunları kaydetti:

'Bölücü terör örgütünün hain saldırısında şehit düşen güvenlik güçlerimizin acısı milletçe yüreğimizi dağlamaktadır. Milletimizin birlik ve beraberliğine, kardeşliğimize ve geleceğimize kasteden bu tür saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Ülkemizin huzur, güvenlik ve istikrarını bozmayı amaçlayan bu saldırılar karşısında, aziz milletimizin birlik ve beraberlik içinde kararlı bir duruş sergileyeceğine inanıyorum.'

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün gece katıldığı A Haber - ATV ortak yayınında ise Dağlıca saldırısıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

'Her şeyden önce tabii üzüntülüyüz. Şu anda Silahlı Kuvvetlerimiz, Genelkurmay, Dağlıca'yla, Hakkâri ile gerek Valimiz, gerekse oradaki Kolordu Komutanı, kendileriyle görüşmeler devam ediyor. Öyle zannediyorum ki kesin netice anbean alınabilir. Şu anda Sayın Başbakan'ın da Ankara'ya dönüşüyle birlikte Ankara'da bir güvenlik toplantısını yapacaklar. O ana kadar da herhalde kesin neticeleri almış olurlar. Bu kesin neticeyi aldıktan sonra durumu açıklayacaklar.

Tabii şu anda orada hava şartları vesaire, o da çok çok kötüymüş ve bu kötü hava şartları altında orada böyle bir mücadele var ve Dağlıca'da yapılan bir temizlik neticesinde böyle bir olay gerçekleşiyor. Oradaki zırhlı araçlarla ifade edildiği kadarıyla mayınlarla kurulmuş olan tuzaklar neticesinde bir olay burada art ardına oluşuyor. Tabii şu anda bu konuyla ilgili Genelkurmay Başkanımızın izahatları hakikaten üzücü.'

Kaynak: Al Jazeera, DHA, Başbakanlık, AA

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/dag...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0