Görüş Bildir
Haberler
Cumhuriyet'e Operasyona Avrupa'dan Tepki

Cumhuriyet'e Operasyona Avrupa'dan Tepki

Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik operasyona Avrupa'dan tepki geldi. Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, konuyla ilgili soru işaretlerinin olduğunu söyledi, OHAL uygulamasında 'aşırıya kaçılması' halinde AİHM'de Türkiye'ye karşı çok sayıda dava açılabileceği uyarısında bulundu.  Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz da 'gözaltılar, ifade özgürlüğüne karşı bir kırmızı çizginin geçilmesidir' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CNN Türk'ün haberine göre Jagland, 'Şiddet ve terör eylemleri ile muhalif görüşler ve hükümete yönelik sert eleştiriler arasında çok itinalı bir ayrım yapılması gerektiğini' yorumunu yaptı.

Jagland Türkiye'deki OHAL uygulamasında 'aşırıya kaçılması' halinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önünde Türkiye'ye karşı çok sayıda dava açılabileceği uyarısında da bulundu.

Konsey Başkanı, operasyonun OHAL uygulaması kapsamında yapılmış olsa da 'Ne derece orantılı bir önlem olduğu' konusunda önemli soru işaretleri bulunduğunu söyledi.

Konuyla ilgili bir diğer açıklama, AB Komisyonu'nun genişleme müzakerelerinden sorumlu üyesi Johannes Hahn'ın sözcüsü Maja Kocijancic'den geldi. Sözcü 'Özgür, çeşitli ve bağımsız medya her demokratik toplumda esastır' dedi.

Martin Schulz: "Kırmızı çizginin geçilmesi"

Martin Schulz: "Kırmızı çizginin geçilmesi"

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz da Twitter hesabından operasyona tepki gösterdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Schulz şu mesajları paylaştı:

'Murat Sabuncu ve diğer Cumhuriyet gazetecilerinin gözaltına alınmaları, ifade özgürlüğüne karşı bir kırmızı çizginin geçilmesidir. Cumhuriyet sadece bağımsız bir gazete değildir. Ülkedeki en eski laik gazete ve cumhuriyetin bir kurumudur.

'AB'nin, Türk vatandaşlarının darbe girişimi sonrasında demokrasiyi savunurken gösterdikleri cesaretine dair takdirini net olarak ifade ettim. Ancak devam eden tasfiyeler, hukuki ve güvenlik mantığından ziyade siyasi kaygılarla yürütülüyor gibi görünüyor.'

"Türkiye’deki durum, kötüden daha kötüye gidiyor"

"Türkiye’deki durum, kötüden daha kötüye gidiyor"

Gözaltılara Twitter'dan tepki gösteren Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Kati Piri de 'Türkiye’deki durum, kötüden daha kötüye gidiyor. Türkiye’nin en eski bağımsız gazetesi Cumhuriyet’e yapılan operasyon kabul edilemez” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye’nin gerçek terör tehdidiyle karşı karşıya olduğunu hatırlatan AP raportörü, “Gazetecileri gözaltına alarak ve basın kuruluşlarını kapatarak bu tehdit azaltılamaz” diye konuştu. Piri, şöyle devam etti:

“Avrupa Parlamentosu olarak gazetecilerin acilen serbest bırakılması için hep birlikte çağrı yapıyoruz. Türkiye bu zorlukları ancak demokrasisini güçlendirerek aşacak, şimdiki gibi zayıflatarak değil.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
26
16
4
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
nebusimdi

Çirkin Batı'lının 15 temmuz için kötünün de kötüsü dediğini hatırlamıyorum.

Pasif Kullanıcı

Adı Cumhuriyet Soyadı Kandil

Pasif Kullanıcı

Uykularında şehit edilen iki polisimiz için yazdıklarını hala unutamıyorum. Tam pkk ağzından