Görüş Bildir
Haberler
'Cumhurbaşkanımızın Vize Anlaşması Konusundaki İfadeleri Çerçevesinde Gerekli Politikalar Üretilir'

'Cumhurbaşkanımızın Vize Anlaşması Konusundaki İfadeleri Çerçevesinde Gerekli Politikalar Üretilir'

ATKN
09.05.2016 - 15:04

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AB'ye yönelik 'Biz yolumuza gidiyoruz sen yoluna' sözlerine ilişkin yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın net ifadeler kullandığını ve bu ifadeler çerçevesinde gerekli politikaların üretilerek uygulamaya konulacağını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, haftalık olağan basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde Avrupa Birliği'nin 'Terörizm Yasası'nda değişiklik yapılmasını talep etmesini eleştirdiği açıklamalarının Türkiye ve AB arasındaki vize serbestisi sürecinin askıya alınması anlamına gelip gelmediğinin sorulması üzerine Bilgiç, 'Cumhurbaşkanımız vize anlaşması konusunda çok net ifadeler kullandı' dedi ve şöyle devam etti:

'Ben burada cumhurbaşkanımızın ifadelerini yorumlayacak değilim. Devletimizin başı olarak cumhurbaşkanımızın ifadeleri çerçevesinde gerekli politikalar üretilir ve uygulamaya konulur.'

Terörle mücadele kanununda AB'nin talep ettiği değişikliklerin içişleri ve adalet bakanlarının uhdesindeki konular olduğunu belirten Bilgiç, bu bakanlıkların AB ülkelerindeki konuyla ilgili müktesebatı incelediğini tahmin ettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ne demişti?

6 Mayıs'ta İstanbul'da Eyüp Belediyesi Hizmet Binası ve Toplu Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğanvize muafiyetinin koşulu olarak terörle mücadele yasasında değişiklik yapılmasını isteyen AB'ye sert çıkmış ve şu ifadeleri kullanmıştı:

'Suriye'de 12 milyon insan mağdur edilmiş, 600 bine yakın masum katledilmişken, hiçbir Müslüman bu vebalden kendini ayrı tutamaz. Şu anda Bangladeş'teki gelişmelere sessiz kalanlar da bu vebalden kurtulamaz. Türkiye dört bir yanından terör örgütlerinin ve onlara destek olan güçlerin doğrudan dolaylı saldırısı altında iken şu anda AB bakın 'Vize için terörle mücadele yasasını değiştireceksiniz' diyor. Siz önce Avrupa Parlamentosu'nun yanında çadır kuran teröristlere müsaade ederken bu zihniyetinizi niye değiştirmiyorsunuz? 

Teröristlere çadır kurdurtacaksın ve onlara orada imkan sağlayacaksın ve bunu demokrasi adına yaptığını söyleyeceksin. Bize de 'Vize kaldıracağım bunun şartı, şunu değiştirmen...' Kusura bakma, hadi bakalım biz yolumuza gidiyoruz, sen de yoluna git. Kiminle anlaşabiliyorsan onlarla da anlaş.'

Reuters ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın