Görüş Bildir
Haberler
Conte İtalya'yı Bırakıyor

Conte İtalya'yı Bırakıyor

Batuhan
15.03.2016 - 14:34

İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Carlo Tavecchio, Milli Takım Teknik Direktörü Antonio Conte'nin bu yaz Fransa'da yapılacak Avrupa Şampiyonası sonrasında görevinden ayrılacağını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

FIGC Başkanı Tavecchio, federasyon yönetim kurulu toplantısına katılmadan önce İtalyan basınına yaptığı açıklamada, 'Antonio Conte bana Avrupa Şampiyonası sonrası milli takımdaki deneyiminin biteceğini söyledi' ifadesini kullandı.

Conte, 2011-2014 yıllarında Juventus'u İtalya Birinci Futbol Ligi Seri A'da 3 sezon üst üste şampiyon yaparak büyük çıkış yapmış ve ardından 2014'te beklenmedik şekilde kulübünden ayrılmıştı. Aynı yıl Conte, Brezilya'daki Dünya Kupası'nda Cesare Prandelli ile büyük hayal kırıklığı yaşayan İtalya Milli Takım Teknik Direktörlüğü'ne getirilmişti. İtalyan teknik direktörün milli takımdaki görevi boyunca aldığı yıllık 4 milyon avro net maaş, ülkede tartışma konusu olmuştu.

Ülkenin yüksek tirajlı spor gazetelerinden Corriere dello Sport, Conte'nin ayrılışının kesinlik kazanması durumunda İtalya'nın ilk kez büyük bir şampiyonaya görevden ayrılacak olan bir teknik adamla katılacağına dikkati çekti.

İtalyan basınında son haftalarda çıkan diğer haberlerde de Antonio Conte'nin gelecek yıl için İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea'nin başına geçmeye hazırlandığı ileri sürülürken, milli takım teknik direktörlüğü için en kuvvetli adayın ise 2006-2008 yıllarında İtalya'yı çalıştıran, şu anda Bologna'nın

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın