Görüş Bildir
Haberler
"Çok Sesli Festival", 7-8 Ekim’de Şehre Geri Dönüyor: MIX Festival

"Çok Sesli Festival", 7-8 Ekim’de Şehre Geri Dönüyor: MIX Festival

Zorlu PSM’nin yerli ve yabancı birçok farklı ismi bir araya getirdiği “çok sesli festival”i MIX Festival, altıncı kez müzikseverlerle buluşuyor! 7 – 8 Ekim’de Zorlu PSM Turkcell Sahnesi, %100 Studio ve Vestel Amfi’de gerçekleşecek festival, bu yıl da yine farklı müzik türlerinin sevilen isimlerini şehrin merkezinde bir araya getirecek. Hemen bilet almak için tıklayın!

İçeriğin Devamı Aşağıda

İki gün boyunca Zorlu PSM’de müziğe doyacağımız festivalde 7 Ekim Cuma akşamının headliner’ı dream ve indie pop’un popüler temsilcilerinden Montrealli grup Men I Trust olurken, 8 Ekim Cumartesi akşamının finalini ise yerli sahnenin uzun yıllardır rap ve hip-hop türündeki eşsiz temsilcisi Ceza yapacak.

Kombine ve tek günlük biletler Passo’da!

7 Ekim

7 Ekim

Men I Trust

Montrealli müzik mezunları Dragos Chiriac ve Jessy Caron tarafından 2014 yılında kurulan Men I Trust, kendi isimlerini verdikleri çıkış albümlerini yayınlarken, 2000’lerin elektronik müzik dalgasından etkilendikleri aşikardı. 2015’te uzun yılar gruba eşlik edecek olan müzisyen ve şarkıcı Emmanuelle Proulx ile dansa davet eden ilk albümleri “Headroom” albümlerini yayınlayan Men I Trust, ilerleyen yıllarda birlikte çalışmaya devam etti ve 2019 yılında müzik dünyasında da ses getiren “Oncle Jazz” albümünü yayınladı. 2021’de “Untourable Album” ve bu yıl haziran ayında paylaştıkları “Hard to Let Go” teklileri ile üretime düşkünlüklerini her seferinde belli eden Men I Trust’ın 7 Ekim Cuma akşamı Turkcell Sahnesi’ndeki performansında melodi ve beat’lerin büyüsüne kapılıp, kendinizi hareket ve dansa kaptıracağınız bir gece sizleri bekliyor!

Kardelen

Konservatuvarla başlayan eğitim hayatını lisede viyola ve piyano bölümleriyle süsleyen ve şu sıralar tekrar konservatuvarda opera eğitimine devam etmesi bir kenara, aynı anda yerli sahnenin R&B kulvarında bulunan KARDELEN, birkaç ay arayla yayınladığı ilk iki teklisi Ceketin Bende Kaldı ve Emanet’in ardından gelen Yaktın Beni ile çıkışlarına devam ediyor. alternatif sahnenin yeni yüzlerinden Kardelen, 7 Ekim akşamı MIX Festival kapsamında %100 Studio’ya geliyor!

Kit Sebastian     

Kit Martin ve Merve Erdem tarafından Londra'da kurulan ve Türkiye ile Fransa arasına yayılan Kit Sebastian’ın müziklerinde, Anadolu psychedelia ve Brezilya Tropicalia'dan 60'ların Avrupa pop ve Amerikan cazına kadar farklı türlerin izlerini bulmak mümkün. Şarkı sözlerinde İngilizce, Türkçe ve Fransızcayı harmanlayan ikili, 'lo-fi-hi-fi' olarak adlandırılan müziklerini Fransa'da üretmeye devam ediyor. “Pangea”, “Senden Başka” ve “Tyranny 20” gibi sevilen parçalara imza atan Kit Sebastian, 7 Ekim akşamı MIX Festival kapsamında %100 Studio’ya geliyor.

Thomas Guerlet

Fransız sanatçı Thomas Guerlet ile tanışın. Yatıştırıcı indie caz melodileriyle hem İngilizce, hem de Fransızca şarkılar yazıyor, besteler üretiyor ve icra ediyor. Thomas Guerlet, henüz 14 yaşındayken İngiltere'de yaşamak için memleketi Fransa'dan ayrılıp, Liverpool’daki bir müzik okuluna kayıt oluyor. 7 yıllık İngiltere kaçamağının ardından Paris'e dönerek kendi projesini başlatan Thomas’ın Mayıs 2019'da gerçekleştirdiği La Boule Noire konserinin tüm biletleri tükendi. Thomas şarkılarında tek başına çalsa da, sektördeki tanınmış insanlarla birlikte adını duyurmaya devam ediyor. İlk single'ı 'How Strange' ile Christine, The Queens ve Metronomy gibi isimlerle çalışan Ash Workman ile birlikte işbirliği yaptı. “How Strange!”, “Nobody Knows” ve “The Derailer” gibi teklilerini Eylül 2022’de ilk albümü olma özelliği taşıyacak “How Strange To Be Everyone?” ile bir çatı altında toplamaya hazırlanan Thomas Guerlet, 7 Ekim akşamı MIX Festival kapsamında %100 Studio’ya geliyor.

Can Güngör

Yerli sahnenin en yetenekli isimleri arasında uzun yıllardır yaptığı üretimlerle yerini koruyan Can Güngör; şarkı yazarı ve müzisyenliğinin yanı sıra özellikle prodüktör kimliğiyle de son yılların en başarılı isimlerinden biri olduğunu kanıtladı. “Yalnız Ölmek”, “Silik Düşler”, “Uçurumlardan”, “Ben Oradaydım Zaten”, “Dışarda Kış”, “Aslanın Ağzı” gibi neredeyse klasikleşmiş şarkılarıyla Can Güngör, 7 Ekim akşamı Turkcell Sahnesi’nde.

Klor

Kadıköy’de yaşayan 3 arkadaş olan Deniz Dağlar Atalay, Ege Öztayfun ve Onur Sherifi’den oluşan Klor; şarkılarına biraz havuz kokusu, biraz kokteyl tadı katıyor. Efsaneye göre şarkıları dinleyenler, ellerinde ferahlatıcı içkilerle havuz kenarında bir şezlonga ışınlanıyor. Grup elemanlarının 10 yıllık dostluğu, 80’lerin neon ışıltılı dünyasına ve retro oyunlara olan ortak ilgileriyle güçleniyor. Dinleyiciye 80’ler tadı veren synthler, funk ritimleriyle canlanıyor ve vocader’lı vokaller ile kimliğini buluyor. Lokal sahnenin merakla takip edilen isimlerinden Klor, 7 Ekim Cuma günü MIX Festival kapsamında %100 Studio’da ilk sahnesine çıkmaya hazırlanıyor!

The Away Days

Klasik indie-rock tınılarından shoegaze, dream pop ve psychedelic atmosferlerine geçiş yapan grup, birçok single’ın ardından beklenen ilk albümleri ‘Dreamed at Dawn’u 2017 Mart ayında yayımladı. Albümün dinleyiceliryle buluşmasından bu yana üç Avrupa turnesi tamamlayan grup, yurtiçi konserlerine de devam etti. Geçtiğimiz senelerde 'Designed', 'Sadness Will Last Forever' teklilerini yayınlayan The Away Days, geçtiğimiz aylarda da yeni single'ları 'How Many Times'ı yayınladı. Yeni bir döneme adım atan The Away Days; hem henüz yayınlamadıkları yeni şarkıları, hem de 'Layers', 'World Horizon' gibi popüler şarkılarıyla dinleyicileriyle buluşacak. Yerküre etrafındaki seyahatleri akorlarına akseden; dünya çapında büyük bir hayran kitlesi elde eden The Away Days, 7 Ekim akşamı MIX Festival kapsamında Turkcell Sahnesi’ne geliyor!

3pillie

Istanbul lokal sahnesinin son yıllarda dikkat çeken isimlerinden 3pillie, birçok enstürmana olan hakimiyetini yansıttığı üretimleri ve dahasıyla 7 Ekim akşamı MIX Festival kapsamında Vestel Amfi’de olacak.

Seda Erciyes / Tuğçe Şenoğul (DJ Set)

Yerli sahnenin kendi alanlarında yaptıkları üretimlerle dikkat çeken iki ismi bu kez bambaşka bir buluşma için bir arada. Dans odaklı parçaları ve birazcık eğlenceye düşkün bir seçkiden oluşacak DJ setleri ile Seda Erciyes ve Tuğçe Şenoğul, 7 Ekim akşamı MIX Festival ile Vestel Amfi’de!

MFY b2b Ali Özel

Enerjik setleriyle dikkat çeken MFY & Ali Özel, b2b performanslarıyla 8 Ekim akşamı MIX Festival kapsamında Vestel Amfi’de!

İçeriğin Devamı Aşağıda

8 Ekim

8 Ekim

Ceza

90’lı yılların ortalarında başladığı üretimleriyle kelimenin tam anlamıyla Türkçe rap akımının öncülüğünü yapan Ceza, yıllar içinde yerini iyice sağlamşatırdığı iş birlikleri ve albümler ile adeta bir efsane haline dönüşmüştü. Kült topluluk Public Enemy’den ilham alarak başladığı kariyerinde yerli birçok önemli isimle birlikte çalışmalar yapan Ceza’nın bugüne kadar birlikte çalıştığı isimler arasında Sezen Aksu, Mercan Dede, Candan Erçetin ve dahası yer alırken; 2005 yılında yolu ünlü yönetmen Fatih Akın’la da kesişmişti. Sayısız festivalde sahne alan, şarkıları birçok oyun, film ve reklamda kullanılan Türkçe rap müziğin yaşayan efsanelerinden Ceza, 8 Ekim akşamı MIX Festival kapsamında Turkcell Sahnesi’nde!

Futuro Pelo

“Sporto Kantes' ile 15 yıl geçirdikten sonra, Benjamin Sportes'in son avatarı 'Futuro Pelo' karşınızda! Kendini “çılgın bir elektro-tango-rock n roll-hip-hop-operatik ses sistemi” olarak adlandıran Futuro Pelo, 8 Ekim'de MIX Festival için Zorlu PSM’de.

Geeva Flava

Aybars Gülümser, Burak Erensoy, Arda Semercioğlu, Atakan Türkan, Ömer Kaya ve Yılmazcan Ersayın’ın bir araya gelerek oluşturduğu Geeva Flava 2016’da başladıkları üretimlerini ilk albümle taçlandırırken, 2017 yılında hız kesmeden canlı projeleri “Sürmekan” kapsamında “Dereboyu” ve “Humble Jungle” teklilerini yayınladı. Deneysel yolculuklarına iki EP ile devam eden grup, 2018'de 'Botanic #1' ve 2019'da 'Kinetic #2', ardından 2020'de 'Telve' teklilerini yayınladı. 2021'de 10 şarkılık konsept albümleri 'Hadal Zone'u ve ardından Dilan Balkay, Deniz Tekin, Ikaru, Min Taka gibi sanatçıların yer aldığı teklileri 'Tayakadın'ın 2022 yılında paylaşan Geeva Flava, 8 Ekim’de MIX Festival için Vestel Amfi’de.

Gülinler

Büyük Ev Ablukada‘nın Galvaniz Gelbiraz‘ının solo projesi Gülinler, söz yazarlığını ön plana çıkardığı kendine has parçalarıyla geçtiğimiz birkaç yılın en dikkat çeken projelerinden oldu. Üretimlerini yine Büyük Ev Ablukada’da yer alan bir diğer grup üyesi olan Aslan ile birlikte sürdüren Gülinler; 2019 yılında yayınlanan ve artık Gülinler klasiği haline gelen “Dinazorlar, 2020 çıkışlı “Teker Teker” ve “Hayatım Yıkılmış Sarayım”, 2021 imzalı “Yanıyor” ve bu yıl yayınlanan “Bir Sürü”nün yanı sıra birçok yeniden yorumun ve belki de birkaç Büyük Ev Ablukada şarkısının da yer alacağı seçkisiyle, 8 Ekim akşamı, MIX Festival kapsamında Turkcell Sahnesi’ne konuk oluyor!

The Ringo Jets

Rock sahnemizin uluslararası medarıiftiharı THE RINGO JETS, pandemi nedeniyle ara vermek zorunda kaldığı canlı performanslarına iki sene sonra bir İstanbul konseriyle geri dönüyor. Verikleri konserlerde seyirciyle salonu birbirine katmasıyla bilinen The Ringo Jets, klasiklerinin yanı sıra Yadigâr ve Unlimited Lunch Pack EP’lerini de çalacakları bir konserle, 8 Ekim akşamı MIX Festival kapsamında %100 Studio’da!

Bangovers

Efe Yılmaz ve Mert Zeybekçi ikilisinden oluşan Bangoverz, DJ set performansıyla 7 Ekim akşamı MIX Festival kapsamında Vestel Amfi’yi dans pistine çevirecek

Hünkar

Lokal yeraltı sahnesinin yetenekli isimlerinden, uzun yıllar İstanbul’un kült mekanklarından arkaoda’nın müzik direktörlüğünü yapmış ve çeşitli yabancı radyo ve festivallerde çalmış Hünkar, 8 Ekim akşamı MIX Festival kapsamında Vestel Amfi’de!

Hedonutopia

İsimleri “Arzu Ütopyası” kelimelerinden gelen Hedonutopia, 2008 yılında İzmir’de kuruldu. Gitarda ve vokalde Fırat Külçek, synth ve sample’larda Kerem Feyzi’nin yer aldığı grup, müziklerini elektronik ritimler, uçuşan melodiler ve derin vokaller üzerine inşa ediyor. Bugüne kadar yayınladıkları beş stüdyo albüm ile üretkenlik konusunda sınır tanımadıklarını gösteren Hedonutopia, özellikle geçtiğimiz yıl yayınlanan “Nergist” ile büyük bir hayran kitlesine ulaşmıştı. Son olarak 18 Temmuz’da gerçekleşen Placebo performansı öncesi Zorlu PSM sahnesinde olan Hedonutopia, 8 Ekim akşamı MIX Festival kapsamında Turkcell Sahnesi’ne geri dönüyor!

Opus Kink

Funk, punk ve cazı harmanlayarak kendilerine özgün bir tarz yakalayan Brighton merkezli Opus Kink, 7 Ekim akşamı MIX Festival ile %100 Studio’ya geliyor!

Second

Enerjisi hiç tükenmeyen şarkılarıyla yıllar içinde kitlesini büyüten grup, punk rock türünün devleri NOFX, Yellowcard, Mxpx gibi gruplar ile İstanbul'da aynı sahneyi paylaştı. 2020 yılının başında çıkardıkları 'Aklımda Bi Kördüğüm' ile yeni bir pop-punk hikayesi yazmaya başlayan grubun bu yıl yayınlayacağı pek çok şarkı konserlerinde ilk kez seyirciyle buluşuyor. Grubun kurucu üyesi Özgün Semerci, son dönem üretimlerinin mimarı prodüktör Kerem Brumend, Türkiye punk rock sahnesinin yıldız isimleri Alican Şalt ve Parham A.G 'den oluşan yeni Second kadrosu konserler için gün sayıyor. Türkçe sözlü punk rock'ın yıkılmayan kalesi Second büyük ilgi gören yeni şarkılarıyla Second, MIX Festival kapsamında 8 Ekim akşamı %100 Studio’da!

Kapanış

Radyo Eksen DJ’i Gülşah Güray, %100 Studio’da olacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Berkay Küçük

Sadece Cezayı bilmem benim mi cahilliğim olur ? :D