Görüş Bildir
Haberler
Çok Gerileceksiniz: İzlerken Sizleri Ekrana Kilitleyecek Son Zamanların En Popüler 30 Gerilim Filmi

Çok Gerileceksiniz: İzlerken Sizleri Ekrana Kilitleyecek Son Zamanların En Popüler 30 Gerilim Filmi

Beyza
14.02.2023 - 13:22

Film severlerin izlemeyi en sevdiği türlerden bir tanesi gerilim filmleridir. Hatta gerilim filmleri kimileri için bir tutku bile olabiliyor. Biz de gerilim sevenler için son zamanların en iyi gerilim filmlerini sizler için derledik. Keyifli seyirler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Infinite (2021)

30. Infinite (2021)

IMDb: 5,4/10

Özet: Evan Michaels çok gerçekçi rüyalardan muzdarip bir adamdır. Geçmişteki iki yaşantısından anılarını rüyalarında gören Evan, günün birinde Cognomina isimli gizli bir örgütü keşfeder. Cognomina örgütü yüzyıllardır varlığını sürdüren çok gizli bir örgüttür ve yıllar boyunca reenkarne olarak dünyaya gelen kadın ve erkeklerden oluşmaktadır. Bu örgütün üyeleri zamanın değişimleri konusunda ajan olarak çalışmaktadır. Fakat çok güçlü bir düşman zamanın hassas dengelerini tehdit etmektedir. 

Yönetmen: Antoine Fuqua

Oyuncular: Mark Wahlberg, Chiwetel Ejiofor, Sophie Cookson

29. Buz Yolu (2021)

29. Buz Yolu (2021)

IMDb: 5,6/10

Özet: Bir karayolu nakliye şirketinin sahibi olan Goldenrod, tehlikeli bir görevde kendisine etmesi için sürücü Mike ile anlaşır. Kanada’nun kuzey bölgesinde bir elmas madeni çökmüştür ve insanlar büyük bir tehdit altında kendilerine yardım gelmesini bekler. Madencilerin yardımına gitmeye çalışan Mike, kendisini zorlu bir mücadelenin içinde bulur.

Yönetmen: Jonathan Hensleigh

Oyuncular: Liam Neeson, Laurence Fishburne, Holt McCallany

28. A Classic Horror Story (2021)

28. A Classic Horror Story (2021)

IMDb: 5,7/10

Özet: Birbirini tanımayan beş kişi, ortak bir karavanla seyahat ederken bir kaza geçirir. Kazadan sonra aracı terk etmek zorunda kalan insanlar çok geçmeden kendilerini dışarı çıkmanın imkansız olduğu ve içinde garip varlıkların yaşadığı bir ormanda bulur.

Yönetmen: Roberto De Feo, Paolo Strippoli

Oyuncular: Matilda Lutz, Francesco Russo, Peppino Mazzotta

27. Army of the Dead (2021)

27. Army of the Dead (2021)

IMDb: 5,8/10

Özet: Army of the Dead, Las Vegas’taki bir zombi salgını sırasında yaşananları konu ediyor. Bir adam salgın sırasında bir grup paralı askeri bir araya getirir ve büyük oynamaya karar verir. Ekip, karantina bölgesine girmeye cesaret ederek gelmiş geçmiş en büyük soygunu gerçekleştirmeye çalışır.

Yönetmen: Zack Snyder

Oyuncular: Dave Bautista, Ella Purnell, Omari Hardwick

26. The Plagues of Breslau (2018)

26. The Plagues of Breslau (2018)

IMDb: 5,9/10

Özet: Dedektif Helena Rus, sığır derisine dikilmiş bir ceset bulur. Cinayetler önümüzdeki beş gün boyunca devam eder ve her kurban tam olarak saat 18:00'de öldürülür. Polonya polisi , Helena Rus ile birlikte seri katili tekrar saldırmadan önce bulup yakalamaya çalışır.

Yönetmen: Patryk Vega

Oyuncular: Małgorzata Kożuchowska, Daria Widawska, Tomasz Oświeciński

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Zihin Gezgini (2021)

25. Zihin Gezgini (2021)

IMDb: 5,9/10

Özet: Zihin Gezgini, müşterilerinin hatırlamak istedikleri şeylerin ortaya çıkmasını sağlayan bir bilim insanının hikayesini konu ediyor. 

Yönetmen: Lisa Joy

Oyuncular: Hugh Jackman, Rebecca Ferguson, Thandiwe Newton

24. Venom: Let There Be Carnage (2021)

24. Venom: Let There Be Carnage (2021)

IMDb: 5,9/10

Özet: Vücudunu paylaştığı Venom ile yaşamaya alışmaya çalışan Eddie Brock, artık eski hayatına geri dönmek ister. Venom tüm gününü kötü adamları döverek ve muazzam açlığını tatmin ederek geçirmek isterken, Eddie bir gazeteci olarak kariyerine yeniden başlamak için mücadele eder. 

Yönetmen: Andy Serkis

Oyuncular: Tom Hardy, Woody Harrelson, Michelle Williams

23. The Night House (2020)

23. The Night House (2020)

IMDb: 6/10

Özet: The Night House, kısa bir süre önce vefat eden kocası ile ilgli karanlık sırları ortaya çıkarmaya başlayan dul bir kadının hikayesini konu ediyor.

Yönetmen: David Bruckner

Oyuncular: Rebecca Hall, Sarah Goldberg, Vondie Curtis-Hall

22. Those Who Wish Me Dead (2021)

22. Those Who Wish Me Dead (2021)

IMDb: 6/10

Özet: 14 yaşındaki bir çocuk, bir cinayete tanık olur. Bu olayın ardından çocuğun kimliği değiştirilerek zor durumlar yaşamış çocuklara destek olan bir programa gönderilir. Ancak suikastçılar da çocuğun peşindedir ve ona ulaşana kadar önlerine çıkar herkesi katleder.

Yönetmen: Taylor Sheridan

Oyuncular: Angelina Jolie, Finn Little, Jon Bernthal

21. Mortal Kombat (2021)

21. Mortal Kombat (2021)

IMDb: 6,1/10

Özet: Cole, para için dövüşen ve geçmişinden, kendisine kalan mirastan haberi olmayan biridir. Bu sırada İmparator Shang Tsung, en iyi adamı olan Sub-Zero'yu Cole'u yenmesi için gönderir. Ailesinin güvenliğinden şüphe duyan Cole, Sonya Blade'i aramak üzere yola düşer. Yakın zamanda Cole kendini Lord Raiden'ın tapınağında bulur. Raidan bir tanrıdır ve Earthrealm'ın koruyucusudur. Raiden, Cole'da bulunan işareti taşıyanlara kalacak yer veriyordur. Cole burada Liu Kang, Kung Lao, Kano gibi savaşçılara eğitim verir. Amaçları, Outworld'de dünyanın en iyi savaşçılarına karşı galip gelebilmektir. Ancak bu yolla ailesini koruyabilecektir.

Yönetmen: Simon McQuoid

Oyuncular: Lewis Tan, Jessica McNamee, Josh Lawson

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. The Empty Man (2020)

20. The Empty Man (2020)

IMDb: 6,1/10

Özet: The Empty Man, kayıp bir kızın izini sürerken, doğaüstü varlıklarla iletişim kurmaya çalışan gizli bir örgüte rastlayan bir polisin hikayesini konu ediyor.

Yönetmen: David Prior

Oyuncular: James Badge Dale, Stephen Root, Joel Courtney

19. Double Lover (2017)

19. Double Lover (2017)

IMDb: 6,2/10

Özet: Bunalımlı günler geçirmekte olan genç Chloé, terapi gördüğü psikiyatr Paul'a sırılsıklam aşık olur. Aşkı karşılık da bulunca ikili birlikte yaşamaya başlarlar. Ancak Paul'ün geçmişiyle ilgili anlatmadığı şeyler vardır ve bu gerçekler, ikili arasında gerilimli bir kovalamacanın başlamasına neden olur.

Yönetmen:  François Ozon

Oyuncular: Marine Vacth, Jacqueline Bisset, Jérémie Renier

18. Malignant (2021)

18. Malignant (2021)

IMDb: 6,2/10

Özet: Travma geçirmiş bir kız olan Madison, sevgi dolu bir koruyucu aile tarafından evlatlık alınır. Yetişkin bir kadın olduğunda trajik geçmişi onu yakalar ve hayatı kabusa döner. Şok edici cinayet görüleri görmeye başlayan Madison, yaşadığı kabusun nedenini anlamaya çalışır. Genç kadın bir süre sonra uyanıkken gördüğü bu kabusların gerçek cinayetlerle bağlantılı olduğunu keşfeder. Artık onun hayatında hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

Yönetmen: James Wan

Oyuncular: Annabelle Wallis, Maddie Hasson, George Young

17. The Hard Counter (2021)

17. The Hard Counter (2021)

IMDb: 6,2/10

Özet: Tell, geçmişlerinden gelen ortak bir düşman için genç bir adamla birlikte intikam arayışına girer. Tell, yalnızca kartlarla oynamak istiyordur. Ancak kumarhanedeki hükümdarlığı Cirk geldiği zaman alt üst olur. Genç ve hırslı bir adam olan Cirk, William Tell'den yardım isteyecektir. 

Yönetmen: Paul Schrader

Oyuncular: Oscar Isaac, Tiffany Haddish, Tye Sheridan

16. The Conjuring: The Devil Made Me Do It (2021)

16. The Conjuring: The Devil Made Me Do It (2021)

IMDb: 6,3/10

Özet: Ed ve Lorraine Warren, bu zamana kadar baktıkları dosyalardaki en sansasyonel vakalardan biriyle karşı karşıyadır. Şeytani bir varlık tarafından ele geçirildiğini söyleyen bir cinayet zanlısı, kendisine yardım etmesi için soluğu Ed ve Lorraine Warren çiftinin yanında alır.

Yönetmen: Michael Chaves

Oyuncular: Patrick Wilson, Vera Farmiga, Ruairi O'Connor

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. The Little Things (2021)

15. The Little Things (2021)

IMDb: 6,3/10

Özet: Little Things, kurallara son derece bağlı bir polis ile onun tam zıttı bir karaktere sahip, suçluları yakalamak için kuralları çiğnemeye yatkın olan ortağının, bir seri katili yakalamak için giriştiği zorlu mücadeleyi konu ediyor.

Yönetmen: John Lee Hancock

Oyuncular: Denzel Washington, Rami Malek, Jared Leto

14. Nocturama (2016)

14. Nocturama (2016)

IMDb: 6,4/10

Özet: Farklı geçmişlere sahip, yorgun toplumdan sıkılmış bir grup genç, metro hatları ve caddeler arasında rastgele bir gezintiye çıkar. Bir süre sonra bir planları olduğu ortaya çıkaccaktır. Yolculuğa başladıkları noktada tekrar bir araya gelirler. Gece başlarken Paris yangın yerine dönecektir.

Yönetmen: Bertrand Bonello

Oyuncular: Finnegan Oldfield, Vincent Rottiers, Hamza Meziani

13. Godzilla vs. Kong (2021)

13. Godzilla vs. Kong (2021)

IMDb: 6,4/10

Özet: Godzilla saldırılarına başlayıp, önüne çıkar her şeyi yerle bir ettiğinde, hükümet onu durdurmak için başka bir efsaneye yönelir; King Kong. İki canavar üstünlük için karşı karşıya geldiğinde, insanlık büyük bir tehlikenin ortasında kalır. Bu sırada bir komplo, hem iyi hem de kötü tüm yaratıkları sonsuza dek yeryüzünden silmekle tehdit eder.

Yönetmen: Adam Wingard

Oyuncular: Alexander Skarsgård, Millie Bobby Brown, Rebecca Hall

12. A Girl Missing (2019)

12. A Girl Missing (2019)

IMDb: 6,4/10

Özet: Ev hemşiresi Ichiko, tam üye muamelesi gördüğü Oishi ailesi için çalışır. Yatalak büyükanne Tōko'ya bakmanın yanı sıra, boş zamanlarında kızları Motoko ve Saki'nin sınavlarında da yardımcı oluyor. Bir gün küçük kız kardeş Saki kaçırılır. Saki nihayet polis tarafından bulunduğunda ve kaçıran kişinin Ichiko'nun yeğeni olduğu ortaya çıktığında, bunu Ichiko'yu yavaş yavaş sosyal izolasyona sürükleyen bir medya çılgınlığı izler.

Yönetmen: Koji Fukada

Oyuncular: Mariko Tsutsui, Mikako Ichikawa, Miyu Ozawa

11. The Hunt (2020)

11. The Hunt (2020)

IMDb: 6,5/10

Özet: On iki yabancı bir açıklıkta uyanır. Nerede olduklarını veya oraya nasıl gittiklerini hiçbiri hatırlamamaktadır. Daha da önemlisi çok özel bir amaç için seçilmiş olduklarını bilmemektelerdir. Karanlık bir internet komplo teorisinin gölgesinde, bir grup küresel elit sosyete üyesi spor için insanları avlama etkinliği düzenlemektedir. 'Av' adını verdikleri bu etkinlik için de ilk kez bir araya gelmişlerdir. Devasa bir ormanlık alanda kaçmaya çalışan 12 kişiyi tek tek avlamayı hedeflemektedirler. Fakat bu seçkin zenginlerin kötücül planı raydan çıkarılmak üzeredir. Avlananlardan biri olan Crystal, bu tehlikeli oyunu bütün avcılardan daha iyi bilmektedir. Tek tek avcıları ava dönüştüren genç kadın, birer birer avcıları elerken tüm bu planın ortasındaki gizemli kadına doğru adım adım ilerlemeye başlar...

Yönetmen: Craig Zobel

Oyuncular: Betty Gilpin, Hilary Swank, Wayne Duvall

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The Hitman's Bodyguard (2017)

10. The Hitman's Bodyguard (2017)

IMDb: 6,9/10

Özet: Dünyanın en başarılı güvenlik görevlisi olan Michael Bryce'nin yeni bir müşterisi vardır: Uluslararası Adalet Divanı'nda yargılanacak bir tetikçi! İkili kişiliklerindeki ve hayata bakış açılarındaki farklılıkları bir kenara koyup, zamanında ve sağ salim mahkemede olmak için güçlerini birleştirirler. 

Yönetmen: Patrick Hughes 

Oyuncular: Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Gary Oldman

9. Don't Breathe (2016)

9. Don't Breathe (2016)

IMDb: 7,1/10

Özet: İstismarcı annesinden kurtulup, kız kardeşini her ikisi için de sonu yokmuş gibi görünen bu hayattan kurtarmaya kararlı olan Rocky ve arkadaşları Alex ile Money'nin planları oldukça basittir. Kör bir adamın evinde kilitli tuttuğu odaya girmek, onun engelli oluşundan yararlanarak evini soymak. Ancak işler tam olarak planlandığı gibi gitmez. 

Yönetmen: Fede Alvarez

Oyuncular: Stephen Lang, Jane Levy, Dylan Minnette

8. No Time to Die (2021)

8. No Time to Die (2021)

IMDb: 7,3/10

Özet: Aktif hizmetten ayrılan Bond, yeni hayatına uyum sağlamaya çalışır. Jamaika’da sakin yaşamının keyfini çıkarmaya çalışan Bond'un huzuru, CIA’den eski dostu Felix Leiter'ın kendisinden yardım istemesi ile yarıda kalır. Bond'dan kaçırılan bir bilim adamının kurtarılmasına yardım edilmesi beklenir. Sandığından da tehlikeli olan bu işi kabul eden Bond, yeni teknolojilerle silahlanmış kötü bir adamın peşine düşer.

Yönetmen: Cary Joji Fukunaga

Oyuncular: Daniel Craig, Léa Seydoux, Rami Malek

7. Bacurau (2019)

7. Bacurau (2019)

IMDb: 7,3/10 

Özet: Bacurau, Brezilya’da bulunan küçük bir kasabadır. Genç bir kadın olan Teresa, Bacurau’da bulunan büyükannesinin cenaze törenine katılmak için kasabaya gider. Teresa’nın büyükannesi olan, kasabanın lideri Carmelita, 94 hayatını kaybedince kasabada yas havası hakim olur olur.

Yönetmen: Kleber Mendonça Filho, Juliano Dornelles

Oyuncular: Sônia Braga, Udo Kier, Barbara Colen

6. Promising Young Woman (2020)

6. Promising Young Woman (2020)

IMDb: 7,5/10

Özet: Tıp fakültesini bırakmak zorunda kalan genç kadın, endişeli ebeveynleriyle birlikte yaşamakta ve bir kahve dükkanında çalışmaktadır. Dışarıdan hayatı durma noktasına gelmiş gibi görünen Cassie ise ikili bir hayat yaşamakta ve geceleri yolunun kesiştiği erkeklerden intikam almaktadır.

Yönetmen: Emerald Fennell

Oyuncular: Carey Mulligan, Bo Burnham, Alison Brie

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Knives Out (2019)

5. Knives Out (2019)

IMDb: 7,9/10

Özet: Ünlü bir suç romanı yazarı olan Harlan Thrombey, 85. yaş gününde evinde ölü bulunur. Meraklı bir araştırmacı dedektif olan Benoit Blanc, gizli bir şekilde cinayet araştırmasında yer almaya başlar. Harlan Thrombey'nin ailesine soruşturma için başvurulur, ancak aile tam anlamıyla hiçbir işe yaramazdır. 

Yönetmen: Rian Johnson

Oyuncular: Daniel Craig, Chris Evans, Ana de Armas

4. 1917 (2019)

4. 1917 (2019)

IMDb: 8,3/10

Özet: I. Dünya Savaşı sırasında Britanya askeri olan Kıdemsiz Onbaşı Schofield ve Kıdemsiz Onbaşı Blake, gerçekleştirilmesi imkansız gibi görünen bir göreve atanır. Görevleri, zamana karşı yarışırken düşman bölgesini geçerek yüzlerce askerin ölümünü engellemek üzere bir mesaj iletmektir. Blake'in kardeşi de kurtarılabilecek askerlerin arasındadır.

Yönetmen: Sam Mendes

Oyuncular: George MacKay, Dean-Charles Chapman, Mark Strong

3. Joker (2019)

3. Joker (2019)

IMDb: 8,4/10

Özet: Toplum tarafından dışlanan bir adam olan Arthur, hayatta yapayalnızdır. Sürekli bir bağ kurma arayışında olan Arthur, yaşamını taktığı iki maske ile geçirir. Gündüzleri, geçimini sağlamak için palyaço maskesini yüzüne takan Arthur, geceleri ise asla üzerinden silip atamayacağı bir maske takar. 

Yönetmen: Todd Phillips

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz

2. Parasite (2019)

2. Parasite (2019)

IMDb: 8,6/10

Özet: Park Ailesi'yle tanışın: soyla gelen servetin klasik bir tablosu. Diğer yanda ise Kim Ailesi, sokak zekası bakımından zengin ama başka hiçbir zenginliğe sahip değil. Şans veya kader olsun, bu iki ev halkı bir şekilde bir araya gelir ve Kim ailesi altın bir fırsatın varlığını hemen sezer. 

Yönetmen: Bong Joon Ho

Oyuncular: Song Kang-Ho, Woo-sik Choi, Park So-Dam

1. Killers of the Flower Moon (2023)

1. Killers of the Flower Moon (2023)

IMDb: Henüz gösterime girmediğinden IMDb puanı belirsiz.

Özet: 1920’lerde, Oklahoma'daki Kızılderili birliği olan Osage’in üyeleri, petrolün kendi topraklarının altında olduğunu keşfeder. Artık varlık içinde olan üyeler, şoförlü araçlara binmeye, konaklar inşa etmeye, çocuklarını Avrupa’ya okumaya göndermeye başlar. Ancak bu zenginlik, birçok cinayeti de beraberinde getirir.

Yönetmen: Martin Scorsese

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Jesse Plemons

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
10
7
5
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın