Görüş Bildir
Haberler
Çocukların 7 Yaşına Gelmeden Mutlaka İzlemesi Gereken Eğitici Çocuk Filmleri

Çocukların 7 Yaşına Gelmeden Mutlaka İzlemesi Gereken Eğitici Çocuk Filmleri

claude cahun
18.05.2022 - 13:00

Çocukların eğitime katkıda bulunan, gelişimlerine yön veren ufuk açıcı filmlerden bir liste hazırladık. Çocukların 7 yaşına gelmeden mutlaka izlemesi gereken filmler listemizde 5 yaş için filmler, 7 yaş filmleri, ortaokul filmleri, eğitici çocuk filmleri gibi dağınık biçimlerde aradığımız tanımların hepsine örnekler yer alıyor. Hadi detaylara geçelim;

İçeriğin Devamı Aşağıda

18. Rimolar ve Zimolar: Kasabada Barış (2014)

18. Rimolar ve Zimolar: Kasabada Barış (2014)

Özet: Türkiye'deki ilk kukla film olan Rimolar ve Zimolar, birbirine düşman iki kasaba grubunun yaşadıklarını anlatıyor. Bir gün Rimolar'dan iki kişi, kasabaları birbirinden ayıran çölde gezintiye çıkıyor. İlerledikçe yollarını kaybeden ikili, burada Zimolar'dan bir aileyle tanışıyor. Bu tuhaf ekibin başlarından geçen olaylar her iki kasabanın geleceğini tümden değiştiriyor. 

Oyuncular: Yekta Kopan, Janset Paçal, Şevket Süha Tezel

Yönetmenler: Nermin Er, İsmet Kurtuluş

17. Minik Örümcek Şarlot (Charlotte’s Web, 2006)

17. Minik Örümcek Şarlot (Charlotte’s Web, 2006)

Özet: Domuz Wilbur'un en büyük korkusu, yaz sezonunun sona erip kışın gelmesidir. Çünkü kaldığı çiftliğin sahiplerinin kendisini pişirip yiyeceğinden endişe duymaktadır. Wilbur, hayatta kalabilmek için kendisiyle aynı çiftlikte yaşayan nazik ve bilge gri bir örümcekle ortaklık kurmaya karar verir.

Oyuncular: Dakota Fanning, Julia Roberts, Steve Buscemi

Yönetmen: Gary Winick

16. Kırmızı Balonun Yolculuğu (Le voyage du ballon rouge, 2007)

16. Kırmızı Balonun Yolculuğu (Le voyage du ballon rouge, 2007)

Özet: Bir kukla tiyatrosunda çalışan Suzanne, oğlu Simon'la birlikte tek odalı bir dairede yaşamaktadır. Suzanne, oğluyla ilgilenmesi için Çinli bir sinema öğrencisini bakıcı olarak tutar. Simon ve bakıcısı, yaşları birbirinden farklı olsa da aynı hayal dünyasında yaşamaktadır. İkisini de tüm maceraları boyunca kırmızı bir balon takip etmektedir.

Oyuncular: Juliette Binoche, Simon Iteanu, Fang Song

Yönetmen: Hou Hsiao-Hsien

15. Küçük Ayak (Smallfoot, 2018)

15. Küçük Ayak (Smallfoot, 2018)

Özet: Migo adlı yeti, topluluğundaki diğer yetilerin aksine küçük ayak olarak bilinen insanların var olduğuna inanmaktadır. Ancak kimse ona inanmayız ve bunların rivayet olduğunu söyler. Ne var ki günün birinde gerçek bir küçük ayaklı bulmasıyla hem topluluğa kendisini ispatlar hem de hoşlandığı kızın gönlünü fetheder. Fakat bu defa da yetiler, dünyanın ne kadar büyük olabileceği konusunu sorgulamaya başlarlar.

Oyuncular: Channing Tatum, James Corden, Zendaya

Yönetmenler: Jason A. Reisig, Karey Kirkpatrick

14. İyi Bir Dinozor (The Good Dinosaur, 2015)

14. İyi Bir Dinozor (The Good Dinosaur, 2015)

Özet: İnsanların, dünyayı dinozorlarla paylaştığı bir dünyadayız. Filmimiz ise bir Apatozor olan Arlo'nun, bir insanla kurduğu beklenmedik dostluğu anlatırken seyirciyi masalsı bir maceraya çıkartıyor.

Oyuncular: Raymond Ochoa, Frances McDormand, Jeffrey Wright

Yönetmen: Peter Sohn

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Ferdinand (2017)

13. Ferdinand (2017)

Özet: Doğaya karşı duyarlı, sevgi dolu ve uysal bir boğa olan Ferdinand, insanlar tarafından dış görünüşünden dolayı tehlikeli bir canavarlar karıştırılıp yakalanır. Kendisini bir anda İspanya'da bulan sakin mizaçlı boğa, ailesine tekrar kavuşmak için yardıma ihtiyaç duyar.

Oyuncular: John Cena, Kate McKinnon, David Tennant

Yönetmen: Carlos Saldanha

12. Bolt (2008)

12. Bolt (2008)

Özet: Hayatını televizyon şovlarından kazanan ve gerçekten de süper güçlere sahip olduğuna inanan köpek Bolt'un yaşamı, yıldızı olduğu programdan bir müddet uzaklaşmasıyla değişmeye başlar. Bu sırada bir dişi kedi ve bir hamster ile tanışan Bolt, dünyanın hiç de filmlerdeki gibi olmadığını fark edecektir. 

Oyuncular: John Travolta, Miley Cyrus, Susie Essman

Yönetmenler: Byron Howard, Chris Williams

11. Lilo ve Stiç (Lilo & Stitch, 2002)

11. Lilo ve Stiç (Lilo & Stitch, 2002)

Özet: Küçük bir kız olan Lilo, köpek sandığı garip bir yaratığı sahiplenerek ona Stich adını koyar. Ne var ki Stich, başka bir gezegende bir laboratuvarda genetik deneyler sonucu yaratılmış ve kötü kalpli yaratıcısından kurtulmak için Dünya'ya sığınmış bir varlıktır. Dünyada başlarda yadırgansa da zamanla insanlar da ona alışacaktır.

Oyuncular: Daveigh Chase, Chris Sanders, Tia Carrere

Yönetmenler: Dean DeBlois, Chris Sanders

10. Kuzular Firarda (Shaun the Sheep Movie, 2015)

10. Kuzular Firarda (Shaun the Sheep Movie, 2015)

Özet: Yaramaz bir koyun olan Shaun, çiftlikte bunaldığı günlerden birinde sahibini kandırarak uyutur. Adamın uyuyakaldığı karavanın şehre doğru yol almasıyla kuzular da eğlencelerini yarıda keserek peşinden giderler. Şimdi bir çiftlik köpeği ve koca bir sürünün koskoca bir şehide sahiplerini bulması gerekmektedir. 

Oyuncular: Justin Fletcher, John B. Sparkes, Omid Djalili

Yönetmenler: Richard Starzak, Mark Burton

9. Karlar Ülkesi (Frozen, 2013)

9. Karlar Ülkesi (Frozen, 2013)

Özet: Benzersiz güçlere sahip olan Kraliçe Elsa, tüm krallığı sonsuza denk kışa mahkûm etmiştir. Bunun üzerine kız kardeşi Anna, halkının tekrar eski günlerine dönebilmesi adına ilginç karakterlerden bir ekiple Elsa'nın peşine düşer.

Oyuncular: Kristen Bell, Idina Menzel, Jonathan Groff

Yönetmenler: Chris Buck, Jennifer Lee

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Çılgın Hırsız (Despicable Me, 2010)

8. Çılgın Hırsız (Despicable Me, 2010)

Özet: Tam bir suç makinesi olan kötü kalpli Gru, Ay'ı çalmayı kafasına koymuştur. Ancak üç yetim kız çocuğunun bakımını üstlenmesi gerekince planları da altüst olur.

Oyuncular: Steve Carell, Jason Segel, Russell Brand 

Yönetmenler: Chris Renaud, Pierre Coffin

7. Sevimli Canavarlar (Monsters, Inc., 2001)

7. Sevimli Canavarlar (Monsters, Inc., 2001)

Özet: Monstropolis şehri, insanların korkarak attıkları çığlıkları enerji kaynağı olarak kullanan bir grup sevimli canavara ev sahipliği yapar. Ancak küçük bir kız çocuğunun bu dünyaya yanlışlıkla gelmesiyle işler karışır. Çünkü canavarlar, bir insanın bu dünyaya gelmesinin kendilerinde ters etki yapıp bir salgın hastalık yayacağına inanırlar. Peki küçük kız onları gerçekten de hasta edecek midir?

Seslendirenler: John Goodman, Billy Crystal, Steve Buscemi

Yönetmenler: Pete Docter, David Silverman, Lee Unkrich

6. Ratatuy (Ratatouille, 2007)

6. Ratatuy (Ratatouille, 2007)

Özet: Harika bir damak tadına sahip yetenekli bir Fransız faresi, kendisini tesadüfen Paris'in en prestijli restoranında bulunca aşçı olma hayalini gerçekleştirmeye karar verir. Ancak insanların dünyasında keşfedilmek pek de kolay değildir..

Seslendirenler: Patton Oswalt, Brad Garrett, Lou Romano

Yönetmen: Brad Bird

5. Komşum Totoro (Tonari no Totoro, 1988)

5. Komşum Totoro (Tonari no Totoro, 1988)

Özet: İki küçük kız kardeş Satsuki ve Mei'nin anneleri hasta olur. Kardeşler, babalarıyla birlikte annelerinin kaldığı hastanenin yakınlarında bir taşra evine taşınırlar. Kızlar, bu yeni evde yaşayan bazı büyülü varlıkları takip edince evin bitişiğindeki ormanın sırlarını keşfedeceklerdir.

Seslendirenler: Hitoshi Takagi, Noriko Hidaka, Chika Sakamoto 

Yönetmen: Hayao Miyazaki

4. Ters Yüz (Inside Out, 2015

4. Ters Yüz (Inside Out, 2015

Özet: Genç Riley, babasının San Francisco'da yeni bir iş bulmasıyla Orta Batı'daki hayatından koparılır. Hepimizi gibi Riley de duyguları doğrultusunda hareket eder. Peki onun bu yeni yaşamında hangi duyguları baskın gelecektir?

Seslendirenler: Amy Poehler, Bill Hader, Lewis Black

Yönetmenler: Ronaldo Del Carmen, Pete Docter

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Kayıp Balık Nemo (Finding Nemo, 2003)

3. Kayıp Balık Nemo (Finding Nemo, 2003)

Özet: Ürkek bir palyaço balığı, eşinin kaybında doğan çocukları Nemo'ya çok düşkündür. Ancak sürekli yavrusunun üstüne titreyen balığın korktuğu başına gelir. Çünkü küçük ve meraklı Nemo kaybolmuştur. Bunun üzerine baba balık Nemo'yu aramak üzere korunaklı alanından çıkıp okyanusun derinliklerine doğru tehlikeli ve macera dolu bir yolculuğa çıkar. 

Oyuncular: Albert Brooks, Ellen DeGeneres, Alexander Gould

Yönetmenler: Andrew Stanton, Lee Unkrich

2. Oyuncak Hikâyesi (Toy Story, 1995)

2. Oyuncak Hikâyesi (Toy Story, 1995)

Özet: Andy'nin odasındaki oyuncaklar, kovboy Woody liderliğinde mutlu mesut yaşamaktadır. Ancak yeni bir oyuncak olan uzay adamı Buzz Lightyear'ın gelmesiyle işler karışır ve oyuncaklar arası bir çatışma başlar. Ancak oyuncklar, Andy'den ayrılmalarıyla işbirliği yapmaya karar verir.

Oyuncular: Tim Allen, Don Rickles, Jim Varney

Yönetmen: John Lasseter

1. VOL.İ (WALL.E, 2008)

1. VOL.İ (WALL.E, 2008)

Özet: Uzak bir gelecekte distopik bir dünyada geçen hikâyede atık toplayıcı bir robot olan Vol.i, insanların çok fazla kirlettiği dünyayı temizlemekle görevlidir. İnsanlar dünyayı yaşanmaz hâle getirdikten sonra başka bir gezegene göçmüş, Vol.i ise temizlemekten sorumlu olduğu dünyada bir başına kalmıştır. Bu büyük yalnızlık bir gün Eve adlı başka bir robotun gelmesiyle son bulur. Vol.i'nin artık yeni bir amacı vardır.

Oyuncular: Ben Burtt, Elissa Knight, Jeff Garlin

Yönetmen: Andrew Stanton

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
25
23
10
7
6
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
M

Pedagoji uzmanları hazırlamış herhalde listeyi özgüvene bak mutlaka izlemesi gereken filmlermiş aynen yav

Enes

Lilo ve stich i şu an görsem kanalı değiştirmem izlerim ki çoğu film öyle.

Stxx

Keşke hangi filmlerin tam olarak hangi yaşa uygun olduğu belirtilseydi