Görüş Bildir
Haberler
Çocukla Evde Yapılabilecek 5 Faydalı Aktivite

Çocukla Evde Yapılabilecek 5 Faydalı Aktivite

Pelin Öney
18.02.2014 - 14:03 Son Güncelleme: 18.02.2014 - 18:26

Çocukla Evde Yapılabilecek 5 Faydalı Aktivite

Çocuğunuzla hem eğlenceli hem eğitici bir gün geçirmek isterseniz işte size minik bir liste. Seçin, beğenin, ya da hepsini yapın.

Kaynak: http://eniyioneriler.com/cocukla-evde-yapilabilecek-5-faydali-aktivite/

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. KESME, YAPIŞTIRMA, BOYAMA

1. KESME, YAPIŞTIRMA, BOYAMA

Bu aktivitede sınır sizin hayal gücünüz. İsterseniz beraber resim yapın, ister boyama yapın, kağıttan oyuncaklar yapın, dergilerden resim kesip yapıştırın. Bazen de sadece kağıtları yırtın, kırıştırın, dağınıklık yaratın.

2. KİTAP OKUMAK

2. KİTAP OKUMAK

Okumak dediysek uyku öncesi sessizce bir köşeye kurulup esneme eşliğinde yapılandan bahsetmiyoruz. Yaratıcı bir çocuk kitabıyla her okumayı bir aktiviteye çevirebilirsiniz. Kitabın karakteri bir tırtılsa hemen siz de yere yatıp birer tırtıl olun. Kitap renklerden bahsediyorsa hemen evin içinde o renkleri aramaya başlayın. Bir süre sonra oyunu çocuğunuzun yönettiğini fark etmek sizi şaşırtmasın.

3. LEGO

3. LEGO

Büyük küçük herkesin keyifle oynayabildiği bu oyuncakla oynarken kendinizi kaptırıp çocukluğunuza döneceksiniz.

4. OYUN HAMURU

4. OYUN HAMURU

Çocuklar oyun hamuruna bayılır. Çünkü istedikleri gibi şekil verebildikleri, kuralları olmayan, özgür bir alandır. Hamurla oynayan çocuklar duygusal bir rahatlama yaşarlar. Burada püf noktası çocuğu istediğiniz şekilleri yapmaya zorlamamak.

5. DANS ETMEK

5. DANS ETMEK

Müziğin sesini biraz açıyorsunuz ve sanki kimse izlemiyormuşçasına dans etmeye başlıyorsunuz. Çocuğunuzla beraber paylaştığınız bu anın onun için değeri paha biçilemez.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın