Görüş Bildir
Haberler
Çocukken Sahip Olmak İstenen 6 Mükemmel Araba

Çocukken Sahip Olmak İstenen 6 Mükemmel Araba

Dexter Morgan
25.03.2014 - 00:06 Son Güncelleme: 25.03.2014 - 00:34

Hepimizin özellikle 90'lı yıllarda, hayallerimizi süsleyen arabalar olmuştur

Bu listeye göz gezdirdiğiniz zaman içinizden geçenlere nostalji diyoruz. 

İşte o 6 güzel;

İçeriğin Devamı Aşağıda

GMC G-15

GMC G-15

80'lerin sonu 90'ların başlarında heyecanla takip ettiğimiz yabancı dizi A-Takımı'nın efsanevi vanı. Bu yakışıklıdan bir tane de sizde olmasını hiç istemediniz mi? Hem işlevsel hem geniş hem de siyah ve kırmızının uyumunu kanıtlamış bizlere panel van araçları sevdirmiştir.

DeLorean DMC 12

DeLorean DMC 12

Hepimizin Geleceğe Dönüş filminden tanıdığı ve filmi ilk izlediğinde başlarda böyle bir arabanın var olup olmadığını sorguladığını, sonra var olduğunu öğrenince Türkiye'de bulunabilirliğini araştırdığını hatırlar gibiyim. Bizler için çok iyi ve sıra dışı bir tasarım değil miydi? Eminim benim gibi hala sahip olabileceğini düşünenler vardır, umut işte.

Pontiac Trans Am

Pontiac Trans Am

Kara Şimşek'i soluksuz izlediğimiz yıllarda bu arabanın aslında bir Pontiac ürünü olduğunu bilmiyorduk. İlgilendiğimiz tek şey arabanın konuşuyor olması, algılama kapasitesi, yardımseverliği, espritüelliği ve hızlı oluşu değil miydi? Bir ıslıkla tüm kötü anlarında yanınıza gelecek bir araba fantazisine sahiptik adım kadar eminim.

Lamborghini Countach

Lamborghini Countach

Lamborghini markasını hemen hemen her Türk evladı bu modelle öğrenmiştir. Yıllarca Lamborcini diye okuduğumuz bu arabanın Türkiye'de uzaktan kumandalı oyuncak modelleri satış rekorları kırmıştı. Jackie Chan'in vurdulu kırdılı filmlerinde de pek ziyan edilmişti. Konsept arabalarla yeni yeni tanışmaya başladığımız dönemler denk geldi Countach hepimiz ne güzel araba lan deyip ardından bir tane sahip olma düşüncesini aklından geçirmiştir.

Ferrari F355

Ferrari F355

Mustafa Sandal'ın Araba klibinde bolca freestyle Musti dansı ve sarı Ferrari görmüştük. Boğaz köprüsünden geçerken arabaları sollama becerisinden yoksun bir adam kullanıyordu arabayı. Taksicilerin yanından geçerken de az küfür yemedi. Ama hepimiz arabaya vurulmuştuk. Bir döneme damgasını vurmuş ve Türkiye'de en çok satan Ferrari modelidir F355.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peugeot 406

Peugeot 406

Fransız yönetmen Luc Besson imzalı Taxi filmlerinin de tüm serisinde hayvani sponsorluklar aldığını ortaya koyan bu araba bir Peugeot 406. Filmde orası burası oynayan devamlı turboya abanan bir de şoförü vardı. Abartılı modifiyesi, hızlı oluşu ve göz alıcı dizaynı ile 'ulan adamlarda ne taksiler var' düşüncelerine gark etti bizleri. Her yeni filmde Peugeot'un yeni 406 modeliyle karşılaşıyorduk bir de.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
7
4
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Turgay Bağan

FZR 2000 :)

Murat Fırat

Taxi Tabikide ya