Görüş Bildir
Haberler
Çocuğa Cinsel İstismar Davasında 'Takdir' İndirimi

Çocuğa Cinsel İstismar Davasında 'Takdir' İndirimi

13 yaşındaki B.Y.’ye cinsel istismarda bulunan 39 yaşındaki Ramazan Sarıgül'e 8 yıl 10 ay 20 gün hapis cezası verildi. Kararda, sanık hakkında takdir indirimi uygulanması tepkilere neden oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, Elazığ’da evlilik vaadiyle 13 yaşındaki B.Y.’ye cinsel istismarda bulunan Ramazan Sarıgül’ün altıncı duruşması Elazığ 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmayı CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Ayten Gülsever, Elazığ Kadın Kolları Başkanı Ayten Çekil ve partililer de takip etti. Hakimin takdir indirimi uyguladığı Sarıgül, çocuğun cinsel istismarı suçundan 8 yıl 10 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Avukat: Ceza alt sınırı 15 yıl olmalıydı

Avukat: Ceza alt sınırı 15 yıl olmalıydı

Karar sonrası açıklama yapan mağdur avukatı Bülent Seçkin Düztaş, 'Mağdurenin yaşı gözetildiğinde sanığın alacağı cezanın alt sınırının 15 yıl olduğunu düşünmekteyiz. Sanığın cezasının bu bağlamda artırılması için dosyayı Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi'nde istinafa taşıyacağız. Mahkeme, kararına gerekçe olarak muhtemelen mağdurenin rızasını ve cinsel birleşme olmamasını gerekçe gösterecektir. 13 yaşındaki bir çocuğun böyle bir suça rıza göstermesinin mümkün olmayacağı ve yaşanan olayın mağdurenin tüm hayatını etkileyecek bir travma yaratacağı görülmekte olup, daha ağır bir ceza verilmesi için sonuna kadar mücadele edeceğiz' dedi.

"Bakanlıktan bir yetkili olmalıydı"

"Bakanlıktan bir yetkili olmalıydı"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cinsel istismar ve cinayet davalarında cezai indirimlerin uygulanmaması gerektiğini belirten CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Ayten Gülsever ise şu açıklamada bulundu: 

'Bu cezanın alınması bile bizim için önemli. Sapkın bir zihniyetin, çocuğu yaşındaki bir insana duyacağı herhangi bir his de sapkıncadır. Sosyal yaptırımların olması, artık kimsenin bunlara gözünü yummaması ve mağdur ailenin yanında olması gerekmektedir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın da mağdur çocuğa sahip çıkması gerekiyor. Yaşı 13 de olsa 15 de olsa çocuktur, rıza söz konusu olamaz. 18 yaş altına cezai indirim gözetilmemelidir. Bölgedeki taciz ve cinayetlerin araştırılması gerekmektedir.'

Çocukların bilinçlendirilmesi noktasında ailelere de çok görev düştüğünü belirten Gülsever, 'Bu tip olaylardan sonra anne ve babaların çocuklarına sahip çıkması, hukuksal haklarını araması lazım. Biz CHP Kadın Kolları olarak her kadınımızın, çocuğumuzun yanında olacak, haklarını koruyacağız. 'Çocuklarımız geleceğimizdir' şiarıyla her çocuğun eğitim alması, gelecek planlarını kurması için yanında olacağız. Bizim çocuklarımıza layık gördüğümüz yaşam; sağlıklı, eğitimli ve mutlu bir yaşamdır. Bütün davalarda olacağımızı, suçluların hak ettiği cezayı almalarının sağlanması ve toplumu bilinçlendirme noktasında üstümüze düşen görevi yerine getireceğimizi beyan ederim. Burada bakanlıktan bir yetkilin olması ve çocuğun haklarının korumaya alınması gerekirdi. Ancak bunun sağlanması için herhangi bir girişim olmadığı gözlemlenmiştir' eleştirisinde bulundu.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Elazığ’ın Kovancılar ilçesinde baba İ.Y. ve anne A.Y., kızları B.Y.’nin cinsel istismara uğradığını belirterek, İlçe Jandarma Komutanlığı'na başvurmuştu. İddiaya göre Ramazan Sarıgül, B.Y.’yi kandırarak köyün çıkışında araba içerisinde cinsel istismarda bulundu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
13
4
2
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Bu takdir indirimi hakimin keyfine göre bir durum değil hakimleri hedef almayın provokatif haberlerinizle. Eğer sanık pişmansa ve benzer suçları işlemeyi alı... Devamını Gör

Ryuzaki

Ya sizin gibi hakimlerin allah belasını versin, can çekişin ama ölemeyin inşallah