Görüş Bildir
Haberler
Cizre'de Çatışma: 1 Üsteğmen Şehit

Cizre'de Çatışma: 1 Üsteğmen Şehit

ATKN
23.01.2016 - 17:37

Şırnak'ın sokağa çıkma yasağı bulunan Cizre İlçesi'nde PKK'lılarla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 1 üsteğmen şehit oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şırnak'ın 14 Aralık'ta hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için sokağa çıkma yasağı devam ederken, bugün de çatışmalar yaşandı. Cizre'nin Dağkapı Mahallesi'nde sürdürülen operasyonlar sırasında PKK'lılarla güvenlik güçleri arasında çatışma yaşandı. Çatışmada 1 üsteğmen şehit oldu. İlçede çatışmalar devam ederken, sık sık silah sesleri yükseldi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, şöyle denildi:

'23 Ocak 2016 tarihinde Şırnak ili Cizre ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu bir kahraman silah arkadaşımız ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 16.20'de şehit olmuştur.

Bugünkü operasyonlar esnasında şu an itibariyle yedi bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş olup operasyonlara devam edilmektedir. 

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırılarda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.'

Kimliği belli oldu

Kimliği belli oldu

Teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen üsteğmen Uğur Taşçı'nın İstanbul Sarıyer'de bulunan baba evine acı haber ulaştı. Haberi akşam saatlerinde eve gelen görevli askerler verdi. Baba Mehmet Taşçı'nın üzgün olduğu gözlenirken, haberi alan akrabaları ve komşuları şehit evine akın etti. Sokağa ve eve Türk bayrağı asılırken, Sarıyer Belediyesi tarafından taziye çadırı kuruldu. Öte yandan kapı önünde tedbir amaçlı bir ambulans bekletildi.

Özel Kuvvetler Komutanlığı bünyesinde görev yapan bordo bereli üsteğmen Uğur Taşçı'nın cenaze namazı yarın ikindi vakti 4. Levent Camiinde kılınacak. Şehit Taşçı'nın naaşı daha sonra Yeniköy Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedilecek.

DHA ve TSK

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
eyup can

Kendisi özel kuvvet yani bordo bereli. Jandarma üsteğmen Uğur Taşçı. Sadece dünyada bir eksik cennette bir fazla oldu. Allah rahmet eylesin eşine ve yakınlar... Devamını Gör

Mehmet Cepik

Sagolasin evladim... Ugur üstegmenimizi de ugurladik, mekani cennettir tabii ki ama sabir, sabir, sabir nereye kadar?

cliff mille

6 ay önce şehit haberlerinde ortalığı yıkan halka ne oldu? Bu kadar mı duyarsızlaştık veya artık normal mi geliyor bu haberler bakıp görüp açmıyoruz bile. U... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Şehidimize allah rahmet eylesin.