Görüş Bildir
Haberler
17 Yıldır Muhitin Bekçisiydi: Çıtır Köpeği Taksi Bagajında Mahalleden 'Süren' Akademisyen İstifa Etti

etiket 17 Yıldır Muhitin Bekçisiydi: Çıtır Köpeği Taksi Bagajında Mahalleden 'Süren' Akademisyen İstifa Etti

Ulaş
17.09.2017 - 12:27

17 yıldır İstanbul Beylerbeyi'ndeki Abdullah Ağa Hamamı Sokağı'nda mahalleli ile birlikte yaşayan 'Çıtır' köpeğin ölümü ulusal medyada geniş yer bulmuştu. Çıtır'ın ölümüne aynı mahallede yaşayan Özlem Kumrular isimli akademisyenin neden olduğu iddia edilmişti. Hayvanseverler de Kumrular hakkında suç duyurusunda bulunarak şikayetçi olmuşlardı. Yaşananların ardından özel bir üniversitede öğretim görevlisi olan Kumrular görevinden istifa ettiğini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

28 Ağustos’ta ortadan kayboldu. Köpeklerini arayan mahalleli, Çıtır’ın aynı apartmanda yaşayan Bahçeşehir Üniversitesi öğretim üyesi Özlem Kumrular tarafından bir gece yarısı taksiyle Ataköy’e, oradan da Sultangazi Cebeci Hayvan Barınağı’na bırakıldığını öğrenmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, koma halinde Cebeci Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi’ne getirilen Çıtır’ın yaşamını yitirdiğini açıklamıştı.

'Bir başkasına ait malı alıp başka yere götüremeyeceğiniz gibi köpeği de götüremezsiniz.'

'Bir başkasına ait malı alıp başka yere götüremeyeceğiniz gibi köpeği de götüremezsiniz.'

Hürriyet'ten Cansu Şimşek'in haberine göre; Empati Yaşam Hakkında Saygı Platformu Başkanı Barış Şengün, Hayvanları Koruma Kanunu’ndaki sokak hayvanlarının ilçe dışına çıkarılamayacağına yönelik hükmü hatırlatarak akademisyen Kumrular’a tepki göstermiş: “Konu sadece vicdan değil, adalet meselesi. Özlem Hanım’la telefonda konuştuğumuzda da söyledim. Çıtır, sokakta kulübesinde yaşayan bir hayvan ve aynı zamanda bir aşı karnesi ve sahibi var. Sıradan bir sokak köpeği değil. Bir başkasına ait malı alıp başka yere götüremeyeceğiniz gibi köpeği de götüremezsiniz. Özlem Hanım Çıtır’ı Üsküdar’dan alıp, Bakırköy’e bıraktı. Bu bile bir suç.” demişti.

Özlem Kumrular’ın çalıştığı Bahçeşehir Üniversitesi ise sosyal medya hesabında akademisyenin konuya ilişkin rektörlüğe sunduğu ifadeyi yayınlamıştı.

Konuyu daha önce Beyaz Masa ve zabıtaya taşıdığını belirten Özlem Kumrular, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Başta hep beraber dışarıda beslediğimiz Çıtır, apartman sakinlerinden biri tarafından apartmanda yaşamaya alıştırıldı... 17 yaşına gelmiş olan Çıtır’ın artık iyiden iyiye kontrol ve gözetim altında bakılması gerektiği herkes için aşikâr. Sahibi olduğu iddia edilen Çıtır’ın bir sahibi olsaydı ona evinde ya da kendi bahçesinde bakardı. Bir köpeğin sabah kalktığımızda paspasımızda ölü bulunması psikolojik olarak hepimizi etkileyecek bir sondu. Bu olayda vicdani, hukuki ve sosyal hiçbir yanlış yoktur.”

Tüm bunların ardından Kumrular 'sürecin sağlıklı yürümesi adına' Twitter'dan istifa ettiğini duyurdu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
852
238
128
107
42
40
22
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Onedio'da haberi eksik vermiş aşağıdaki özlemciler barınağa vermiş ne olmuş yani diyor. Köpek 28-29ağustos arası kaçırıldı 1 eylülde koma halinde barınağa gö... Devamını Gör

Ömer Memişoğlu

aklınca dediği şu. ninemin dedemin ölüm zamanı yaklaşınca onları huzur evine gönderelim de bi sabah uyanınca cesetlerini görüp moralimiz bozulmasın.

Mr Logical

Ne alakası var onunla bunun...

Yerlidexter Morgan

Yorum yazmadan önce kadının yazdığı açıklama okumadan geçilmemeli. Kadın bence oldukça haklı.