Görüş Bildir
Haberler
Cinsellik Hakkında Kafanızdaki Her Şeyin Yerli Yerine Oturmasını Sağlayacak 12 Terim ve Anlamı

etiket Cinsellik Hakkında Kafanızdaki Her Şeyin Yerli Yerine Oturmasını Sağlayacak 12 Terim ve Anlamı

Begüm
26.04.2023 - 23:47 Son Güncelleme: 27.05.2022 - 15:12

Cinsellik ile ilgili terimleri ve anlamları bildikten sonra cinselliğe bakış açın çok daha farklı ve iyi bir hal alacak, eminiz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Abroseksüel

Cinsel tercihlerinin zamanla değişen birini tanımlayan cinsel yönelimdir. Bir dönem biseksüel olan birinin daha sonradan aseksüel olması veya birinin bir dönem kadınlardan hoşlanıp sonraki dönem hoşlanmaması gibi. Cinsel yönelimin akışkanlığı olarak tanımlanır.

2. Comphet

Zorunlu heteroseksüellik olarak tanımlanan Comphet heteroseksüelliğin tek geçerli cinsellik olduğu ve herkesin heteroseksüel olmasının beklendiği yolundaki zararlı fikirdir. Bu duygu heteronormativitenin bir sonucudur.

3. Otoseksüel

Kendine karşı cinsel çekim hisseden kişiler için kullanılan bir terimdir. Kişinin kendisiyle cinsel etkileşimini ifade eder.

4. BDSM

4. BDSM

Açılımı 'bondage and discipline; dominance and submission; sadism and masochism' yani 'esaret ve disiplin; hakimiyet ve boyun eğme; sadizm ve mazoşizm' olan arzular ile birlikte hayata geçirilen ilişki türüdür. Mağdur veya esaret ilişkisi değildir. Her iki tarafın da rızası vardır.

5. Biseksüel

Birden fazla cinsiyetten insanları fiziksel, romantik veya duygusal olarak çekici bulma potansiyeline sahip, aynı anda, aynı şekilde olması gerekmeyen' kişileri tanımlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Skolioseksüel

6. Skolioseksüel

Transseksüel veya nonbinary insanlara ilgi duyan kişiler için kullanılan terimdir.

7. Creampie

Cinsellikte tatlı anlamına gelmeyen creampie, seks sırasında orgazmdan/boşalmadan sonra spermin vajinadan veya anüsten gözle görülür şekilde damlamasıdır.

8. Cunnilingus

Kadına yapılan oral seks için kullanılan Cunnilingus teriminde kişi kadının vulva ve klitorisine konsantre olmak için dudaklarını ve dilini kullanır.

9. Demiseksüel

Karşısındaki kişiye karşı duygusal bir şey hissetmediğinde, duygusal bağ kuramadığında birlikte olmayan kişiler olarak tanımlanır.

10. Edgeplay

10. Edgeplay

BDSM kategorisinin altına giren aşırı cinsel aktivite olarak tanımlanır. Zevk, uyarılma ve uyarılma için daha riskli aktiviteleri ve çoğu zaman rızaya dayalı fiziksel veya psikolojik acıyı denemeyi içerir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Grey-seksüel

Aseksüellik ve cinsellik arasındaki gri alanda kalanlar için kullanılan grey-seksüellik bir diğer isimli ile gri aseksüellikte kişiler sadece ara sıra cinsel istek duyar.

12. Orgy

12. Orgy

Parti benzeri bir senaryo veya ortamda kişilerin özgürce açık ve sınırsız cinsel birliktelik yaşadığı veya grup seks yaptıkları bir seks partisi olarak tanımlanır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
19
18
15
11
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mehmet UĞUR

Bu ne AMK

Beyza

Dimeseksüel . Duygusal birşey hissetmediğim ortamlara girmem. İlişki kurmam