Görüş Bildir
Haberler
Cinsel Hastalıklar Telefonla Tespit Edilecek

Cinsel Hastalıklar Telefonla Tespit Edilecek

İçeriğin Devamı Aşağıda

HIV gibi cinsel hastalıklar için test ücreti ödemeden, evinizde, basit bir cihaz ve akıllı telefonunuz sayesinde test yapabilecek, sonucu 15 dakikada öğrenebileceksiniz.

Tüm dünyanın korkarak baktığı ve halen gerçek anlamda bir tedavisinin bulunamadığı HIV hastalığı ve benzerleri çok yakında özel testlere gerek kalmadan tespit edilebilinecek. Şimdiye kadar hastalığın ilerlemesini engelleyen ilaçlar ile korkutmaya devam eden HIV ya da frengi gibi daha basit örnekler için yüzlerce dolar test parası ödenmeyecek.

Columbia Üniversitesi'nde gerçekleştirilen bir çalışma sayesinde, yakın zamanda akıllı telefon sahipleri bu testleri evlerinde yapabilecekler. Sadece 34 dolarlık bir arayüz ve akıllı telefon vasıtasıyla, on binlerce dolarlık test makinelerine de gerek kalmayacak.

Android ya da iPhone telefonlarda çalışan sistem parmağınızdan küçük bir damla kana ihtiyaç duyuyor. Telefona iliştireceğiniz makineye oturtulan ve kanı bünyesinde taşıyan arayüz elektriğe de ihtiyaç duymadan , manuel olarak bir tuşla çalışıyor. Enerji için telefonun ses girişine ufak bir bağlantı yapmak yeterli.

Ruanda'da test edilen ve şimdiye kadar oldukça başarılı sonuçlar veren proje sayesinde hastalık tespit süreçleri çok daha kolaylaşacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0