Görüş Bildir
Haberler
Çinli Kurumları Eleştirmişti: AliExpress'in Kurucusu Jack Ma'nın Kaybolduğu İddia Edildi

Çinli Kurumları Eleştirmişti: AliExpress'in Kurucusu Jack Ma'nın Kaybolduğu İddia Edildi

AliExpres'in kurucusu Jack Ma'nın kaybolduğu yönünde bir iddia ortaya atıldı. Yakın zamanda Çinli kurumları eleştirdiği bir konuşma yapan Ma, jüri üyesi olarak bulunduğu televizyon programından da çıkarıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çinli internet şirketi Alibaba'nın kurucusu, iş adamı Jack Ma'nın ekim ayında Çin'deki piyasa düzenleyici kurumları ve kamu bankalarını eleştiren bir konuşma yapmasının ardından gizemli şekilde ortadan kaybolduğu iddia edildi.

AA'nın Financial Times gazetesinden aktardığı habere göre, Ma'nın jüri üyeliği yaptığı 'Africa's Business Hereos' adlı televizyon programının çekimlerine katılmasına karşın programın yayınında yer almayacağı duyuruldu.

En son kasımda programın çekimlerine katılan milyarder iş adamı, o zaman bu yana kamunun önüne çıkmadı.

En son kasımda programın çekimlerine katılan milyarder iş adamı, o zaman bu yana kamunun önüne çıkmadı.

Çin'in en zengin insanlarından ve önde gelen girişimcilerinden biri olan iş adamının, o günlerde Çin'deki piyasa düzenleyici kurumları ve kamu bankalarını 'zamanın gerisinde kalmakla' eleştirdiği bir konuşmanın ardından ortadan kaybolduğu iddia ediliyor.

Söz konusu eleştirilerin ardından Pekin yönetimi, Ma'nın kurucusu olduğu Ant Grubu şirketinin Hong Kong ve Şanghay borsalarındaki eş zamanlı halka arzını durdurmuş, ayrıca iş adamının kurucusu ve eski Üst Yöneticisi olduğu Alibaba Grubu hakkında antitröst soruşturması başlatılmıştı.

'Şirketler Çin Kominist Partisi'nin elinde'

'Şirketler Çin Kominist Partisi'nin elinde'

İnsan Hakları İzleme Örgütü Direktörü Kenneth Roth, Twitter'da konuyla ilgili paylaştığı mesajda, 'Alibaba'nın kurucusu Jack Ma'nın Çin'in finansal sistemini eleştiren bir konuşma yapmasının ardından iki aydır şüpheli şekilde kayıp olması, her ne güvence verilirse verilsin Çin teknoloji şirketlerinin nihayetinde Çin Komünist Partisinin kontrolünde olduğunu gösteriyor.' ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
72
13
11
3
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Savaş Demir

bu çine bir kayyum atanması lazım

insana degerin nokta kadar olmadigi bir ulkeden insanligi kurtaracak diye asi satin almaktaa cok sacma ve komik lan😂

feyk

daron acemoglu hakli cikacak gibi, cinin yukselisi kalici ve uzun soluklu olmayacak. demokratik olmayan, gucun tabana yayilmadigi otokratik rejimler inovasyo... Devamını Gör

Caps

Katılıyorum. Baskıcı rejimler özgün düşünceleri öldürür. Özgün ve özgür düşüncenin olmadığı yerde yenilikte olmaz. Batı'dan öğrendikleri ve akılcı politikala... Devamını Gör