Görüş Bildir
Haberler
Çin Seyahatinde Görmeniz Gereken 7 Yer

Çin Seyahatinde Görmeniz Gereken 7 Yer

GEZ.GÖR.YAŞA
04.07.2014 - 14:20 Son Güncelleme: 04.07.2014 - 16:27

Çin; dünyanın en büyük ikinci ülkesi ve en kalabalık ülkesi. Çin, binlerce yıldır gelişen, tarihi eski uygarlıklara dayanan çok eski bir ülke. Çok geniş topraklara sahip olduğu için seyahat ettiğinizde nereleri ziyaret etmeniz gerektiğini bilmek zor. Nereleri ziyaret edeceğinize nasıl karar vereceksiniz?

Çin seyahati yapacakların, nereleri ziyaret edeceklerini önceden bilmeleri lazım çünkü yapılacak binlerce şey var hepsini vakit ayırmanız imkansız! Eğer gidecekseniz bizce kaçırmamanız gereken 7 yer bunlar:

Kaynak: http://www.gezgoryasa.com/cin-seyahat...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Çin Seddi

Çin Seddi

Çin Seddi, Çin’de 21 bin km boyunca yol alıyor. Ziyaret etmenin zor olmadığı bir yer ama kesinlikle bu UNESCO Dünya Mirası Alanı olan yere en iyi yerden ulaşın. Çoğu gezgin ve ziyaretçi Badaling ya da Juyongguan bölgelerini ziyaret ediyor, daha az kalabalık ve daha az işportacının olduğu Mutianyu bölgesinden ziyaret etmenizi öneririz.

Toprak Askerler (Terrakotta Ordusu)

Toprak Askerler (Terrakotta Ordusu)

Xian bölgesinde bulunan bu toprak asker ordusu 1974 yılında bir çiftçi tarafından keşfedildi! 16 bin metrekarelik bir alanda 7 binden fazla asker heykelden oluşan bu orduyu ziyaret edebilirsiniz. Olağanüstü bir yer!

Chengdu’nun Dev Pandaları

Chengdu’nun Dev Pandaları

Çin’in dev pandalarının soyu tehlikede.  Chengdu Dev Panda Araştırma ve Üreme Merkezi’nde dev pandaları (şanslıysanız bebek pandaları da) görebilirsiniz. Alışkanlıkları ve yaşamlarını öğrenebilir pandaları koruma hareketini destekleyebilirsiniz.

Pekin’deki Yasak Şehir

Pekin’deki Yasak Şehir

Yasak Şehir, Qing Hanedanlığı düşmeden önce imparatorluğa 500 yıldan fazla bir süre ev sahipliği yaptı. Pekin’in kalbinde konumlanan bu yer UNESCO Dünya Mirası Alanı kapsamında da korunmakta.

Yangtze Nehri

Yangtze Nehri

Dünyanın en uzun üçüncü nehri olan Yangtze buzullardan, Doğu Çin Denizi’ine akmakta, ayrıca Asya’nın en uzun nehri durumunda. Özellike ilgilenen gezginler, Yangtze nehrinde gemi gezisiyle çok eski zamanlardan kalma tablo gibi manzaraların tadını çıkarabilirler. Nehir üzerinde yer alan dünyanın en büyük hidroelektrik barajı olan Üç Boğaz Barajı’nı ziyaret etmeyiunutmayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bund / Şanghay

Bund / Şanghay

Nehir kenarına konumlanan bu yer Şanghay’in kalbi sayılıyor ve Şanghay’daki en ünlü turist destinasyonu. Ama neden? Çok sayıda değişik tipte mimari (binaların müzesi de deniliyor)  görebilirsiniz. Nehir kenarından Pudong bölgesine bakabilirsiniz. (selfie zamanı!)

Yungang Mağaraları

Yungang Mağaraları

Kuzey Çin, Datong’da bulunan Yungang Mağaraları UNESCO Dünya Mirası Alanı kapsamında ve erken Çin Budist Mağara sanatının en güzel eserlerinden biri olarak biliniyor. Burada ziyaret edebileceğiniz 5 ana mağara var ve her birinde Buda’nın muzzam heykelleri bulunuyor. Toplamda ise 51.000 Buda heykeli var!

Şüphesiz Çin’de sayısız görülecek daha yer var. Peki sizlerin favori yerleri neler?

Kaynak: Çin seyahatinde görmeniz gereken 7 yer

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
65
25
23
17
14
10
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın